Skip to main content
Bæredygtighed hos Vindrose Rejser

Bæredygtighed hos Vindrose Rejser

Bæredygtighed hos Vindrose Rejser

Vi hos Vindrose Rejser anerkender, at særligt vores branche bærer et ansvar for at nedsætte CO₂ udledningen. Hvis ikke vi passer på naturen, er alternativet at vores forretningsgrundlag bliver ødelagt.

Imens vi venter på, at der bliver udviklet alternative (fly)brændstoffer - for det er ultimativt dét der er behov for - har vi aktivt valgt at have fokus på at udvikle grønnere og mere bæredygtige rejseformer fremadrettet. Dermed sagt er vi ikke 100 % bæredygtige og bliver det nok heller aldrig, da det er en udfordring for hele rejsebranchen generelt. Vi fokuserer blandt andet så vidt muligt på at samarbejde med lokale Italienske agriturismi, som er landferier, hvor fokus er på, at der er kortest muligt fra jord til bord - altså zero km food.  

Rejs med god samvittighed

For at bibeholde vores lave priser, har vi valgt at gøre CO₂ kompensation på flyrejser til et frivilligt tillæg, som vi opfordrer jer til at tilvælge. Det betyder ikke at flyrejserne er CO₂ neutrale – dette er endnu ikke en realitet. Alligevel er en mulighed for miljøindsats via kompensation et skridt i den rigtige retning.

Vi har indført muligheden for, at man selv kan CO₂ kompensere for rejser, ved at bidrage til at plante træer, da disse virker som CO₂ støvsugere døgnet rundt. Vi er klar over, at der er begrænsninger for, hvor mange træer man kan plante, og at det er en langsigtet strategi. Men lidt har også ret. Da skov tager tid for at gro, er det nu der skal plantes.

Derfor har vi har valgt at starte et betalt samarbejde med den danske organisation Growing Trees Network Foundation, da vi ønsker maksimal gennemsigtighed i tal. Træerne plantes i Danmark i samarbejde med Naturplant og en privat lodsejer i en klimaskov, hvor der er fokus på at plante træarter, der binder ekstra meget CO₂. Skoven er tilplantet med pålagt fredskovsstatus hvilket sikrer at skoven vil blive stående i fremtiden.

Skovrejsningsprojekter bidrager til at CO₂-en fra flyrejsen delvist bliver absorberet. Træerne er også med til at sikre vores rene drikkevand, løfte biodiversiteten, og skaber nye levesteder til dyr. På langt sigt kan træer også omdannes til avancerede biobrændstoffer, som fx kan anvendes i transportsektoren. * Det kalder vi et win-win.

Et træ der bliver plantet i klimaskoven via Growing Trees Network Foundation, kan i gennemsnittet optage 350-400 kg CO₂ i løbet af 100 år.**

Vi anbefaler følgende for kompensation af CO2 udledningen fra fly***:

·        Rejser indenfor Europa: 2 træer pr. rejsende

·        Rejse udenfor Europa: 5 træer pr. rejsende

1 træ i en klimaskov i Danmark med CO₂ ejerskab koster 24,- kr.

Vi håber at I vil støtte op om initiativet sammen med os, om vores allesammens natur, så vi kan blive ved med at rejse, ved at tilvælge CO₂ kompensation.

Som tak for donationen, udsteder vi naturligvis et certifikat efter forespørgsel.

Se vores certifikat her

Kilder: 
*Skovforeningen.dk og naturplant.dk
**Tallet er hentet fra materiale fra Growing Trees Network Foundation samt rapport fra Københavns universitet: Johannsen, V. K., Nord-Larsen, T., Vesterdal, L., & Bentsen, N. S., (2019). Kulstofbinding ved skovrejsning.
***Anbefalingerne er udregnet via https://flightemissionmap.org/  
Indenfor Europa: Tallet er baseret på fly tur-retur fra København til Sicilien = 519 kg CO₂   
Udenfor Europa/Oversøisk: Tallet er baseret på en rejse fra København til Himalaya = Ca. 1707 kg CO₂  

Fritekstsøgning
Logo - Rejsegarantifonden