Skip to main content

Gardasøen

Gardasøen – Italiens største sø

En rejse til Gardasøen byder på gamle hyggelige byer, historie og charme, kombineret med mere moderne bydele med alle tænkelige faciliteter.

Geografisk set er søen placeret i Norditalien, nærmere bestemt lige på grænsen imellem regionerne Lombardiet, Veneto og Trentino-Alto Adige, der deler søen midt over. Gardasøen er med sine 370 km2 Italiens største sø, og den er ubeskriveligt smuk og populær. Gardasøen og det omkringliggende landskab blev skabt for millioner af år siden af en gletsjer. Derfor er landskabet spektakulært, og her er en fremragende udsigt fra hver en vinkel, særligt fra klippefremspringet ved Parco Rocca Manerba.

Gardasøen er kun 4-5 kilometer bred i den nordligste del, hvor den til gengæld er op til 346 meter dyb. Mod syd er den 12 kilometer bred på det bredeste stykke, og her er dybden mere beskeden. Søen er i alt 50 kilometer lang. Det er kun på klare dage, at man kan se søen i sin fulde længde.

Gardasøen er på vestbredden omkranset af nationalparken Parco dell’Alto Garda Bresciano, hvor her breder sig 40.000 hektar natur. Østbredden er dog den mest populære, på grund af solskin til helt ud på aftenen. De smukke bjerge omkranser søen og giver den dimensioner uden lige, uanset hvilken vinkel man kigger fra. Strandene er for det meste med småsten, men flere steder kan man finde fine græsplæner og sandstrande ned til bredden.

Oplevelser ved Gardasøen

Nogle har den opfattelse, at en rejse til Gardasøen kun er en destination for det ældre publikum. Dette er ikke korrekt. Søen er i dag et af de hotteste steder for de unge, når det gælder hanggliding, paragliding, windsurfing og mountainbike. Det milde klima, den rige vegetation, de mange spor fra antikken og den gæstfri befolkning gør en rejse til Gardasøen til et internationalt besøgt og højagtet rejsemål. Her er også rigtig mange aktiviteter, hvis man er familie, der skal afsted med børn. Gardasøen byder derfor på mange ting. Med denne alsidighed kan man finde ro og afslapning samt et moderat natteliv. Oven i dette kan man også finde mere udfordrende og vilde oplevelser.

Der er et væld af muligheder for gode udflugter herfra. Tag enten en tur op i Dolomitterne eller til de mindre søer i nærheden - såsom Tenno, Ledro og Iseo. Herfra er der heller ikke langt til historiske kulturhøjborge som Verona og Venedig med masser af oplevelser og seværdigheder. Med en rejse til Gardasøen er der kun et par timers kørsel til Milano. Dette kan give anledning til en vaskeægte storbydag med alt, hvad der hører sig til af lækker gourmetmad og shopping.

Fritekstsøgning

Kort

Området

Seværdigheder ved Gardasøen – vores top 10

Blomsterparken Parco Giardino Sigurta

Går jeres rejse til Gardasøen, bør I besøge den smukke blomsterpark "Parco Giardino Sigurta". Blomsterparken ligger langs den skønne Mincio-flod, hvor regionen Veneto grænser op til Lombardiet. I nærheden finder man også det mindre kendte vinområde Colline Moreniche, hvilket absolut også er noget, man bør opleve. Mod nord og vest rejser bjergene sig lodret op fra søen, og der venter jer en imponerende og helt enestående køretur fra Gardone op til Riva gennem tunneller.

Riva del Garda

Byen ligger for foden af de italienske alper og er kendt for dens historie. Byen har været under flere herredømmer, heriblandt det Østrig-ungarske imperium. Siden afslutningen af Første Verdenskrig har byen tilhørt Italien. Byen byder på mange historiske bygninger, blandt andet en gammel borg fra 1100-tallet.

3 km fra Riva del Garda ligger Tenno. Her er en vigtig seværdighed Cascata del Varone, eller også kaldet Varone Waterfall Cave Park. Her kan man igennem en grotte beundre det magiske vandfald fra to forskellige vinkler. Hele stedet er omkranset af naturpark.

Garda

Det er fra denne by, at Gardasøen har fået sit navn fra. Navnet kommer fra det lombardiske ord ’Warda’, som betyder vagt. Det drager en parallel til den fæstning der blev rejst her for at forsvare sig mod de barbariske invasioner. Byen ligger på østbredden og er i middelalderlig stil. Herfra kan man også se klippen Rocca di Garda, der troner sig over søen. Her kan man også finde det gamle kloster Camaldolese. Byen har igennem tiden altid haft besøg af kendisser. Det tæller blandt andet kongen af Napoli, Charles af England, Winston Churchill og skuespilleren Vivien Leigh.

Limone

Ja, I læste ganske rigtigt. Byen hedder vitterligt Limone, og er kendt for deres citrontræer, som byen er ellevild med. Det er faktisk sådan, at man kan finde citrontræer i hver et hjørne og have af byen. Deres forkærlighed for citronen afspejler sig også i butikkerne, hvor det vrimler med alt citron-relateret. Man kan finde alt fra den famøse citronlikør limoncello, til sæber og souvenirs med citronmotiver. Limone er ikke just en badeby – her finder I ingen strande. Til gengæld er det et oplagt sted for de adrenalinhungrende at kaste sig ud i sportslige discipliner som vandski, windsurfing og paragliding. Byen er intim, hyggelig og populær, så vær sikker på at opleve den på en tur til Gardasøen.

Malcesine

Den farverige by ligger for foden af bjerget Monte Baldo, som er det højeste bjerg ved Gardasøen. Her kan man tage en kabellift op til toppen af bjerget og nyde en uforglemmelig udsigt. Det er som at træde 100 år tilbage i tiden - her hviler en stemning af eventyr og ro. Er I til gourmetmad, er det også her, I finder Michelin-restauranten Vecchia Malcesine til en rimelig pris. I Malcesine finder man også borgen Castello Scaligero. Den hvidkalkede borg fra 1300-tallet er kendt for dens uovertrufne udsigt. Her kan man gå på opdagelse, da borgen også rummer et naturhistorisk museum. Forfatteren Goethe sad desuden også fængslet på borgen i 1786.

Sirmione

I den sydlige del af Gardasøen finder man byen Sirmione, som kan dateres tilbage til det 5. århundrede f.Kr. Byen omtales som ”La Perla del Garda” – Gardasøens perle. Det ligner en flydende ø midt i søen, og består af en lang halvø med bugter på hver side. Byen er yderst romantisk og populær. Her er kun to små vindebroer ind til bydelen. Her er smalle gader og torvepladser med cafeer og restauranter.

Den gamle bydel er omkranset af borganlægget Castello Scaligero også ved navn Castello-Rocca Scaligera di Sirmione, som er en af de bedst bevarede borge i Italien, og ligger helt ned til søen – ja faktisk i søen. Fæstningsværket er fra det 13. århundrede og overgår fantasien. Stedet var et strategisk genialt placeret sted, da man herfra kunne kontrollere, hvilken aktivitet der var i søen. Fra toppen af udsigtsposten, tårnet, kan man få en fantastisk udsigt over søen.

Det er også her, helt i spidsen af tangen, at Grotte di Catullo ligger. Da man udgravede borgen, troede man først, at det var grotter. Men det arkæologiske fund Grotte di Catullo, viste sig at være et fund af en romersk villa fra renæssancen. Villaen ligner dog meget grotter, deraf navnet. Det var altså en romersk digter ved navn Catullo, som ejede disse terminale kurbade. Her kan man af og til se bobler fra den varme kilde Boiola, der sender boblerne ud til søens overflade. Desuden er det også her, at den berømte spa Aquaria Thermal Spa ligger.

Salò

Før I tiden opbevarede byen salt, deraf bynavnet. Det har været hovedsæde i det venetianske herredømme og adskillige ministerier igennem tiden. Salò er for dem, der er til arkitektur, kunst og historie. Her er blandt andet et klokketårn fra 1200-tallet, og Palazzo Municipale, som var hovedsædet under Republikken Venedig. Her kan man desuden slentre ned ad promenaden og nyde den storslåede udsigt over Gardasøen.

Verona

I kan med fordel også planlægge at tage en udflugt til Verona, hvis I savner en større by at gå på opdagelse i, da Verona blot ligger en halv times kørsel fra Gardasøens sydøstlige punkt, Peschiera del Garda. Verona er fuld af romantik og ruiner og mest kendt for opera. Det er også her, at Shakespeares kærlighedshistorie Romeo og Julie udspiller sig. Her kan man blandt andet opleve balkonen, hvor Julie står og venter på Romeo. Desuden er Verona optaget på UNESCOs verdensarvliste.

 

Forlystelsesparker ved Gardasøen

Når vi siger, at Gardasøen er for alle – både store som små – så mener vi det. Derfor er det også på sin plads at nævne de forskellige forlystelsesparker, der findes omkring søen.

Tivoli Gardaland

Tivoli Gardaland er den Italienske form for Disney, og Italiens største forlystelsespark (faktisk arealmæssigt større end Disney Land Paris), så hvis der er børn med på turen, eller I vil slippe jeres indre legebarn løs, er det her, det skal gøres. Inde i forlystelsesparken kan man finde over 30 forlystelser, blandt andet et stort Legoland Water Park, et akvarium og en Jumanji-labyrint. Forestil jer at suse op og ned ad forlystelserne, med solen og middelhavsvind i håret, og med Gardasøen i baggrunden! Der går desuden en gratis shuttlebus til temaparken fra Peschiera del Garda stationen hver halve time. Det anbefales generelt at besøge Tivoli Gardaland om tirsdagen eller om torsdagen, idet de italienske skoler besøger parken mandag, onsdag og fredag. Er det noget for jer, kan I læse mere om Tivoli Gardaland og bestille billetterne hjemmefra, for at spare penge her.

Parco Natura Viva

Hvis børnene er med på ferie, kan man i øvrigt planlægge at tage et smut forbi Parco Natura Viva, som ligger et kvarters kørsel fra Tivoli Gardaland. Her ligger en dyrepark, hvor man kan opleve fritgående eksotiske dyr, og giver en fornemmelse af at være på safari. Læs mere her.

Caneva World

Stedet er et vandland, beliggende tæt på camping-byen Bardolino. Der er aldersopdeling og solstole, så alle kan være her. Hvis I tager et smut forbi her, så oplev også Bardolino, som er verdenskendt for deres vin, Chiaretto. Hvert år bliver der afholdt druefest og vinfestival i byen. Byen byder desuden på resterne af familien Scaligieris fæstning. Læs mere om Caneva World her.

Send forespørgsel

Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
this is a picture of the number 6this is a picture of the number 2this is a picture of the number 9this is a picture of the number 8
Indsæt denne kode. Dette bruges for at kontrollere, at det ikke er en computer, som udfylder formularer automatisk.


Logo - Rejsegarantifonden