Skip to main content

Venedig

En rejse til Venedig i Italien er selvskrevet for de fleste kulturinteresserede europæere

Hele byen er bygget op på 118 små øer. Den smukke Piazza San Marco, den centrale plads i Venedig, er for mange besøgende det første syn, der venter dem, når de ankommer i båd. Herfra kan man betragte byens største vartegn Markuskirken. Venedig byder på et masser af historiske bygninger og kvarterer, samt masser af oplevelser. Herunder finder du blot et udsnit af dem som vi mener bør opleves på en rejse til Venedig.

Markuskirken i San Marco-kvarteret

Denne kirke er helt sikkert værd at besøge på din rejse til Venedig. Kirken er især kendt, fordi den er formet som et græsk kors, og har hele fem klokkeformede kupler. Derudover kan kirken pryde sig med, intet mindre end 44 bronzeheste på toppen. I finder Markuskirken San Marco kvarteret, og er et bemærkelsesværdigt bygningsværk den bringer Jer tilbage til det hedengangne byzantinske rige. Væggene, loftshvælvingerne og kuplerne i Markuskirken er nærmest én stor mosaik med scener fra Jesu liv. Vælger I at besøge Markuskirken, skal I huske at se guldaltertavlen, skatkammeret og de originale, forgyldte bronzeheste, der kan ses i galleriet på 1. sal. Nyd også den flotte udsigt over San Marco kvarteret og Venedig fra det 99 m høje klokketårn, Campanilen, på toppen af Markuskirken.

Frari kirken i San Paolo, Venedig

San Polo kvarterets altdominerende kirke hedder Santa Maria Gloriosa dei Frari. Kirken er bygget af mursten i gotisk stil og ser ikke ud af noget særligt, sammenlignet med mange andre af Venedigs kirker. Men indvendig åbenbarer det gamle franciskanerklosters skønne kunstværker. I Frari kirkens højalter ses et imponerende maleri af Tizian, der viser Jomfru Marias Himmelfart. Foruden værker af Donatello og Giovanni Bellini ses billedhuggeren Antonio Canovas gravmæle, som han selv tegnede i pyramideform.

Øen Torcello med domkirken Santa Maria Assunta

Er du kommet så langt ud i lagunen som Burano, må du heller ikke gå glip af øen Torcello, som kun ligger fem minutters sejlads fra Burano. Omkring år 1000 boede her hele 20.000 mennesker, som var flygtet hertil fra de fremstormende barbarer. Tilbage er dog den imponerende domkirke Santa Maria Assunta som er et synligt bevis på, at her engang lå en stor og rig by. Domkirken har mange imponerende byzantinske mosaikker, og det er nu muligt at komme til tops i klokketårnet, der ellers har været lukket i over 25 år.

San Giorgio Maggiore kirken i Venedig

Aftensolens stråler sætter fokus på den lille Giudecca-ø over for Markuspladsen. Her ligger San Giorgio Maggiore kirkens hvide facade og det høje, røde klokketårn, der næsten kan ligne en spejling af Campanilen på Markuspladsen. Hovedattraktionen er den formidable udsigt fra klokketårnet til Dogepaladset, kirken Santa Maria della Salute og de mange andre flotte bygninger. I klart vejr kan du se hele Venedig og de mange små øer i lagunen, der er skærmet af mod havet af den 12 km lange badeby Lido.

Øen Giudecca

Giudecca var engang republikkens forlystelseskvarter, men århundreders forfald har sat sine spor. Nu er det primært et typisk venetiansk boligområde. I morgenlyset har du en flot udsigt til Venedig fra Giudeccas nordlige promenade. Frelserkirken Il Redentore er en tak til Gud for, at han stoppede pesten i 1576, der dræbte en tredjedel af Venedigs befolkning. Kirkens klassiske romerske linjer er arkitekt Andrea Palladios. Bortset fra vandrerhjemmets beboere er der meget få udlændinge på Giudecca-øen.

Palazzo Grassi i Venedig

Palazzo Grassi er et af de sidste store paladser i Venedig. Det blev opført inden Napoleons invasion og byens store nedtur i 1797. Paladset er beliggende ved Canal Grande og er opført af Giorgio Massari i årene 1748 til 76 for familien Grassi - en middelklassefamilie oprindeligt fra Chioggia. Paladset i Venedig var fra 1983 til 2005 administreret af Fiat, hvor bygningen særligt var kendt for udstillinger, der belyste tidligere tiders store civilisationer, som Mayaerne og Kelterne. Efter en grundig renovering i 2005 blev Palazzo Grassi opkøbt af Francois Pinault, en fransk forretningsmand med interesse for moderne kunst, og anerkendt kunstsamler. I dag udgør paladset i Venedig et center for samtidskunst under betegnelsen Francois Pinault Foundation.

Dogepaladset i Vendig set udefra

Det Hvide Hus i Washington DC. og Downing St. nr. 10 i London er sølle proletar-boliger sammenlignet med Dogepaladset. Venedig blev i næsten 1000 år regeret af en doge, der havde sit hjem her i Dogepaladset i San Marco kvarteret. Når du kommer sejlende på Canal Grande troner Dogepaladset som en skønhedsåbenbaring og tager sig fantastisk ud fra søsiden. Men snyd ikke dig selv for at opleve pragten indenfor i Dogepaladset. Gå op ad Giganternes Trappe flankeret med gigantstatuerne af guderne Mars og Neptun og overvåget af Markusløven over døren.

Fritekstsøgning

Kort

Send forespørgsel

Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
this is a picture of the number 6this is a picture of the number 2this is a picture of the number 9this is a picture of the number 8
Indsæt denne kode. Dette bruges for at kontrollere, at det ikke er en computer, som udfylder formularer automatisk.


Logo - Rejsegarantifonden