Skip to main content

Siciliens østkyst

En ferie til Siciliens østkyst er for jer, der ønsker at opleve kultur, historie og strand på én gang.

På en rejse til det sydøstlige Sicilien kan I gå på opdagelse i de livlige områder med smukke historiske bygninger og arkitektur, spændende markeder og smuk natur. Grundet landskabet er der også mulighed for at kombinere sightseeing i byen med en vandring til toppen af Etna, solbadning på de smukke strande hvor I kan bade i det krystalklare hav, samt at nyde fantastisk traditionel mad på de mange lokale restauranter.

Catania

Hovedbyen i det østlige Sicilien er Catania, som byder på kulturelle og historiske oplevelser og en levende atmosfære. En rejse til Siciliens østkyst er ikke komplet uden et besøg til Catania. Byen skal opleves til fods, og når I går rundt i byen vil I blive præsenteret for mange smukke bygninger i barokarkitektur.

Catania er den andenstørste by på Sicilien, og ligger ud til havet. Mange adelige og kongelige har gennem tiderne bygget boliger i byen, hvilket gør det til en elegant by at opleve. Grunden til dette er, at kongehuset og embedsmænd boede halvdelen af året i Palermo, den anden halvdel i Catania. De ville gerne have boliger i samme stil i begge byer.

Catania har været under både græsk, romansk, byzantinsk, arabisk, normannisk og spansk indflydelse som andre steder på Sicilien. Men i Catania er der kun få spor af de mange indtryk, som disse folkeslag har haft på byen. Dette er grundet at der i 1693 både var vulkanudbrud og jordskælv området, som ødelagde mange gamle bygninger. Derfor er mange af bygningerne - som mange andre byer - genopbygget i den tids byggestil, nemlig barokstilen.

Om sommeren bliver en ferie på Siciliens østkyst noget helt særligt. Strandene bliver omdannet til et livligt feriested med skønne restauranter og god stemning, og dette gælder også strandene omkring Catania. Her kan I nyde sicilianske delikatesser på tavernerne med udsigt til havet. Catania er en kystby, derfor er hof-retterne oftest med fisk og skaldyr.

Vulkanen Etna – Siciliens største naturattraktion

Etna er en af de mest kendte vulkaner i Europa. Med sine 3323 meter, er den Europas største aktive vulkan. Med et par års mellemrum sprutter Etna med et lavafyrværkeri, og der er altid lava der flyder et sted.

Bor I området omkring Catania, vil I ca. 20 km fra Catania finde vulkanen Etna. Fra Catania kan I arrangere dagsture med 4 hjuls-trækkere. Man kan dog også komme til Etna via bus. Dette er en oplagt dagsaktivitet på en ferie til Siciliens østkyst.

Det er muligt at køre op til Rifugio Sapienza, der ligger i 1900 meters højde. Herfra er der svævebane op til 2.500 meters højde. Bare rolig, I skal ikke gå de sidste 800 meter. Herfra er der terrængående busser (som også starter fra Rifugio Sapienza), som fragter jer det sidste stykke op til krateret. På denne måde kan I komme man kan komme helt tæt på toppen af Etna.

Jo længere op man kommer på Etna, jo mere goldt bliver landskabet, og tankerne driver hen imod et mørkt månelandskab. Der er varme dampskyer, der gør oplevelsen endnu mere intens og virkelig minder en om naturens kræfter. Hvis røgen er sort, er alt som det plejer. Hvis den er hvid, er det med at komme hastigt ned i en fart. Desuden er der sorte tunneller og grotter af lavasten der kan besøges for de rigtig eventyrlystne.

Et godt tidspunkt at besøge Etna er om eftermiddagen, så man kan nyde solnedgangen over vulkanen. Alternativt kan man også komme tidlig morgen, før turistbusserne kommer.

For foden af vulkanen finder I vinmarker, figenkaktusser og oliventræer. Desuden er der små landsbyer der lever af, pistacie- og mandelplantager, da mineralerne i den vulkanske aske gør jorden ekstra frugtbar i det nærtliggende område. Den frugtbare jord har gjort at især vinene, og frugterne der bliver dyrket her, bliver anset for at være af den højeste kvalitet.

Så skal jeres ferie på Siciliens østkyst være aktiv, så er der rig mulighed for det her.

Isola dei Ciclopi - Cyclopernes Ø

Er I mere til eventyr på vand er der 20 minutter nord for Catania, bådture, snorkelture og eventyrlige dykkerture til blandt andet Isola dei Ciclopi, som er et marinereservat nær Aci Castello. I området er der undervands arkæologiske sites, størknede lavaformationer under havoverfladen og et hav af farverige fisk.

Siracusa– En af antikkens største byer

Byen som ligger ca. en times kørsel syd for Catania, blev grundlagt som en græsk koloni i 734 under navnet Syrakus og er et mekka for historieinteresserede. Faktisk blev Siracusa et af datidens største byer på højde med Sparta og Athen! Byen har haft besøg af selveste Platon i årene 399-390 f.Kr., da hans læremester Sokrates, blev anklaget og henrettet for ugudelighed i Athen.

Santa Lucia er skytshelgen for Siracusa, da hun oprindeligt stammer herfra. Hvert år d. 13. december, fejres hun med optog igennem byen med Festa di Santa Lucia som I kan opleve på en rejse til Siracusa.

Byen har både et arkæologisk område, og en smuk gammel bydel ved navn Ortiga, som ligger ude på halvøen. I det arkæologiske område finder I blandt andet græske ruiner fra Apollons tempel fra det 6. århundrede f.Kr. Her findes også den mytiske Arethusas kilde, som hænger sammen med Apollons tempel.

På en ferie til Siracusa vil I opleve et væld af kulturgenstande som er udstillet rundt omkring på byens museer. I Siracusa finder i den sjældne papyrus plante, som udover ved Nilens bredder, er et af de sjældne steder i verden hvor plantengror naturligt. I Siracusa findes sågar et Papyrus museum I kan besøge på jeres rejse til Siciliens østkyst.

For de historieinteresserede, er der godt skjulte 2000 år gamle jødiske ritualbade, som blev opdaget ved et tilfælde i 90’erne. De jødiske ritualbade er Europas ældste Mikvah, og blev brugt til rituel hellig rensning.  Her lugter af eventyr.

Siracusa byder på et væld af historie og kultur særligt i det store open-air museum Parco Archeologico Neapolis. Selve parken er inddelt i tre områder, med både et romersk og et græsk teater. Her er også en klippegrotte som bliver kaldt for Dionysos øre. Grotten blev i datiden brugt som et fængsel af romerne. På grund af dets specielle form, kunne man høre hver et ord de sagde inde fra grotten.

I byens nordlige ende - ikke langt fra open-air museet ligger også Museo Archeologico Regionale Paolo Orsi, som er det arkæologiske museum, samt katakomberne, Catacombe di San Giovanni.

Noto – Siciliens solkyssede by

Noto er blevet verdensberømt, da den mest af alt minder om et levende museum med dets sicilianske barokstil fra det 17. århundrede. Den oprindelige by Noto Antica blev næsten fuldstændig ødelagt i jordskælvet i 1693. Derfor opførte man den nuværende by 9 km derfra, der i dag er en af de smukkeste og mest berømte byer, som I kan besøge på en rejse til Siciliens østkyst. Byen er også optaget på UNESCOs verdensarvliste.

Selve byen ligger på et plateau, og er omringet af oliventræer, mandeltræer og citruslunde. Når man går igennem den gamle byport, finder man honningfarvede kalkstensfacader overalt på bygningerne, der funkler i middelhavssolen. Mange af bygningerne er bygget af arkitekten Rosario Gagliardi, som giver byen et homogent og harmonisk udtryk.

I må ikke gå glip af at tage en spadseretur langs hovedgaden Corso Vittoria Emanuele. Ved solnedgang skifter bygningerne farve til rød-guld. Når det er ved at være aftenstid, gå da til torvet Piazza del Municipio, hvor byen lives op ved at de lokale mødes, og katedralen bliver lyst op i et stemningsfuldt lys.

På en ferie til Siciliens østkyst og Noto skal I opleve paladset Palazzo Nicolai di Villadorata, der har en smuk spejlsal og panoramaudsigt over byen. Det bedste tidspunkt at besøge Noto er i maj måned, med dens farverige blomsterfest, Infiorata. Her bliver blomsterdekorationer udstillet fra kendte florister, der flokkes til fra hele verden.

Nord for Noto finder I naturreservatet Cava Grande, hvor man skal være i stand til at vandre for at opleve dette, da ruten er udfordrende. Den hårde vandretur er dog det hele værd, da Cassiblefloden har skabt en fascinerende kløft af kalkstensklipper, smaragdgrønne naturlige bassiner, og vandfald, som er enhver eventyrers drøm at opleve på en rejse til det sydøstlige Sicilien.

Ragusa – dragende barokkunst

Byen Ragusa ligger på en klippetop, og er kendt for dets Sicilianske barokkunst og arkitektur. Ragusas skønhed kommer ikke kun fra de omkringliggende egne, men stammer i høj grad også naturkatastrofen i 1693, hvor også Ragusa blev ramt af det kraftige jordskælv. Byen blev efter jordskælvet opdelt i to.

Derfor består Ragusa af en moderne og gammel bydel, der er forbundet med en trappe på ca. 300 trin. Det er genopbygningen af byen fra det 18. århundrede der har gjort, at byen siden 2002 er på UNESCOs verdensarvsliste.

Hver af de to bydele i Ragusa, har dets egen skytsengel. Ragusa Ibla/Inferiore, som er bygget ovenpå ruinerne af den gamle by, og Ragusa Superiore som ligger på et plateau. Det er bydelen Ibla, som er den mest spændende at opleve på en ferie til Ragusa. Denne bydel har en middelalderlig bystruktur med gyder, kringlede gader og barokbygninger.

Blandt de største attraktioner i Ragusa finder I blandt andet Katedralen San Giovanni Battista, hvis byggeri allerede påbegyndtes i året efter jordskælvet, 1694. I Ragusa ligger en af Syditaliens bedste restauranter, nemlig restauranten Ciccio Sultano Duomo, som har fået to michelinstjerner. Alene restauranten gør bestemt Ragusa til et besøg værd på en rejse til Sicilien østkyst.

Modica - en chokoladeelskers drøm!

Modica er også kendt som "De 100 kirkers by". Som så mange andre byer i det sydlige Sicilien er Modica stærk præget af fantastisk og smuk barokarkitektur. Selve byen ligger i en dal, og består af smukke gamle barokhuse, der snor siger sig som labyrinter.

Blandt disse labyrintiske gader vil I finde den en flotte bygning efter den anden. Modicas mange seværdigheder ligger spredt i den gamle bydel. Dette gør at Modica ikke er en by I skal besøge blot for en kort stund. Hellere tag jer tid og fordyb jer i byens historie og smukke arkitektur - og besøg ikke mindst nogle af byens 100 kirker.

Det er naturligvis svært at besøge alle byens kirker, men det er absolut anbefalingsværdigt at gå forbi UNESCO-kirken San Pietro og se kirkens trapper der leder videre til den smukke kirke. Også domkirken i byen, den UNESCO-beskyttede San Giorgio, er et must-see i Modica.

Tager man til Modica er turen hertil ikke komplet uden at smage chokolade. Blandt sicilianerne og generelt italienerne er Modica kendt som et mekka for god chokolade. Denne oplevelse går ofte i glemmebogen hos mange der besøger Sicilien, til fordel for alle de andre oplevelser man får som rejsende på Sicilien.

Siden Spaniernes tid på Sicilien i 1400-tallet, har der været chokolade i Modica, og det er stadig deres koldproducerede chokoladetraditioner, der præger udvalget i de mange små og hyggelige chokoladeforretninger i byen.

Hvis I vil opleve flere fredede områder og smukke barokbyer på jeres rejse til sydøstlige del af Sicilien, som er på UNESCOs verdensarvliste, så besøg også byerne Palazzolo Acreide, Scicli og Necropoli di Pantalica. I vil med garanti opleve et hav af historie og eventyr på en ferie til det sydøstlige Sicilien.

Fritekstsøgning

Hoteller og ferieboliger

Hotel Alexander - Giardini Naxos
Hotel Alexander
Kun 4 kilometer fra skønne Taormina ligger dette hyggelige og familiedrevede hotel. - De fleste danskere kender Sicilien, og en stor del kender også Taormina – og med god grund. Byen er en fantastisk...
Hotel Antares
Hotel Antares
Tag på en rejse til tåspidsen af støvlelandet. - Sicilien kan bryste sig af frodig natur, en mangfoldig kultur og spændende gastronomi Bo ved Taormina på det 4-stjernede Hotel Antares. Det er en perf...
Hotel Borgo Pantano på Sicilien
Hotel Borgo Pantano
Oplev Siracusa området på Sicilien med base på Hotel Borgo Pantano. - Hotel Borgo Pantano er et hyggeligt familieforetagende, og ligger Cozzo Pantano regionen, tæt på den smukke by Siracusa. Hotellet...
Hotel Nike på Sicilien
Hotel Nike
Oplev Sicilien fra Hotel Nike, med udsigt mod både Etna og havet. - Kun 10 minutters gang fra stranden ligger Hotel Nike, som er et 5-etagers hotel med 57 værelser. Hotel Nike er restaureret i 2000,...
Hotel Panoramic på Sicilien
Hotel Panoramic
Oplev det østlige Sicilien med udsigt til havet. - Få skridt fra stranden i byen Giardini Naxox, ligger Hotel Panoramic. Her finde du forskellige faciliteter, såsom restaurant, udendørs swimmingpool...
Hotel Villa Giulia
Hotel Villa Giulia
Hotel Villa Giulia var oprindeligt opført som et landsted, hvor der blev dyrket vin fra stedets vinmarker i San Lorenzo. - I dag er landstedet blevet renoveret og fungerer som et smukt hotel i den sy...
Villa Favorita Relais, Sicilien
Villa Favorita Relais
Villa Favorita Relais - Romantisk ejendom i Siciliansk Barokstil. - Hotel Villa Favorita Relais ligger i Noto Contrada Falconara-området. Selve stedet stammer helt tilbage fra det 18. århundrede, og...

Kort

Mere om Catania

Seværdigheder i Catania – Et slaraffenland for barok-elskere

På en rejse til Siciliens østkyst og Catania vil I opdage, at her vrimler med kirker og barokstil.

Byens skytshelgeninde er Sant’Agata. Catania Katedralen Sant’Agata, er derfor en af de bygninger, I ikke må gå glip af at se i Catana. Med sine elegante marmorkonstruktioner og historiske kunst, er katedralen et vigtigt stop på jeres rejse til Catania. Katedralen ligger i hjertet af byen, nemlig på Piazza del Duomo, sammen med kirken Chiesa della Badia di Sant’Agata.

Begge bygninger er viet til byens skytsheltinde. Sagnet fortæller, at hendes slør stoppede Etna fra at gå i udbrud, efter at sløret skiftede farve fra hvidt til rødt. Hvert år bliver der afholdt en stor fest for deres helgeninde, hvor gaderne bliver propfyldt af mennesker.

Ved pladsen Piazza del Duomo findes også det græsk-romerske teater, Teatro Romano, som er opført i det 5. og 4. århundrede f.Kr. At se sådan et oldgammelt mesterværk stå blandt moderne bygninger, er et spektakulært syn man ikke skal lade sig snyde for.

I midten af Piazza del Duomo findes elefantens springvand - Fontana dell’elefante - som forestiller en elefant udhugget af sort lavasten. Sagnet fortæller, at statuen kan berolige og forhindre vulkanen Etna i at gå i udbrud. Om eftermiddagen tiltrækker området de lokale, som nyder en øl ved en af de små lokale kiosker i de hyggelige gader.

Nordøst for Piazza del Duomo kan man slentre ned ad barokgaden Via Crociferi, som også er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. På jeres ferie til Catania vil I opleve, at gaden vrimler med kirker i barokstil.

Her ligger også klosteret Monastero San Benedetto di Via Crociferi fra 1355, som blev genopført efter jordskælvet i 1693. At besøge klosteret er en spændende oplevelse i sig selv, da der hersker en spirituel stemning over stedet. Her lever nonner uden kontakt til omverdenen.

Klos op ad klosteret ligger Museet for moderne kunst – Museo di Arte Contemporanea Sicilia, og kirken Chiesa di San Benedetto. Et sted som er mindre kendt af turister, er Biblioteca Ursino Recupero, som også ligger tæt på klosteret. Her er en eventyrlig sal fuld af bøger, som taget ud fra en film. Bestemt et besøg værd på en rejse til Siciliens østkyst og Catania.

Fra Piazza del Duomo kan I tage en spadseretur på Catanias hovedgade, ’Via Etnea’. Som navnet hentyder til, vil I få et fantastisk glimt af vulkanen Etnas silhuetten, hvis vejret tillader det.

Snyd heller ikke jer selv for at gå tur i parken Villa Bellini/Chiosco Bellini, som er en af de ældste byparker i Catania, og som ligger tæt på Via Etnea. I Catania er der hele 4 byparker, men Villa Bellini må siges, at være den smukkeste. Her arrangeres regelmæssigt festligheder såsom koncerter. Hvis I kan lide skildpadder, er Boschetto della Plaia måske et besøg værd, da skildpadderne ofte kan spottes dasende ved vandkanten. Her er også en legeplads hvor børnene kan boltre sig på. Tæt på Boschetto della Plaia ligger også en lang strand, hvis I skal køles af lidt med en dukkerts imellem sightseeingturene.

Hvis I er bidt af barok og skal se så meget som muligt af det på en ferie til det sydøstlige Sicilien, så besøg Chiesa din San Guiliano, som er en romersk-katolsk kirke, og et af de smukkeste eksempler på barokarkitektur i Catania.

Ursino slottet som er et gammelt normannisk fort, er også et besøg værd på en rejse til Catania. Slottet blev bygget i det 13. århundrede og var oprindeligt bygget på en klippe med udsigt over havet. Det er svært at forestille sig på nuværende tidspunkt, da det i dag ligger 1 km inde i fastlandet! Men de vulkanske udbrud har ændret landskabet fuldtstændigt.

Ursino slottet har tidligere været det Sicilianske parlaments hovedsæde. I dag fungerer slottet som et museum, hvor I kan finde vigtige arkæologiske fund såsom vaser, skulpturer og malerier.

I Catania finder I også Teatro Massimo Bellini, som er et operahus, opkaldt efter komponisten Bellini, der var født i Catania. Operahuset er fuldt af smukke frescoer.

Fiskemarkedet Pescheria er blandt de mest berømte markeder på Sicilien, og bestemt værd at besøge på en ferie til Catania.

Noget helt specielt i Catania er det såkaldte ”Opera dei Pupi”, som er et Siciliansk dukketeater med marionetdukker. Bliv fortryllet af dukketeateret, der er optaget på UNESCOs verdensarvliste. Her fremføres forestillinger af middelalderlig ridderlitteratur og italienske digte fra renæssancen med helgener og skurke. Tæt ved fiskemarkedet findes også Catanias dukkeskole og dukkeværksted.

På en rejse til Catania, kan I også opleve det næststørste benediktinerkloster i Europa, Monastero dei Benedettini di San Nicolo d’Arena, som blev bygget efter jordskælvet, og derfor også er et eksempel på senbarok arkitektur. I dag er klosteret omdannet til universitet og kulturhus.

Send forespørgsel

Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
this is a picture of the number 4this is a picture of the number 9this is a picture of the number 7this is a picture of the number 6
Indsæt denne kode. Dette bruges for at kontrollere, at det ikke er en computer, som udfylder formularer automatisk.


Afgange og priser

Bestil rejse

Select date in the calendar first
Logo - Rejsegarantifonden