Skip to main content

Portugal

Det er med god grund, at det fortryllende Portugal tre år i træk fra 2017 til 2019, er blevet kåret som Europas bedste rejseland.

Her er nemlig imponerende seværdigheder så langt øjet rækker. Med dets behagelige klima, afslappede atmosfære og et eldorado af kulturarv, vil Portugal tryllebinde jer. En rejse til Portugal har de perfekte rammer til en uforglemmelig ferie.

Portugal stammer fra den romerske betegnelse Portus Cale, som betyder ’Havnen Cale’. Cale var oprindelig en keltisk by som lå i det nordlige Portugal. Portugal blev stiftet i 1139 med kongen Alfonso d. 1 som et selvstændigt kongerige. Portugal tæller også Atlanterøhavsgrupperne Azorerne og Madeira.

Den pulserende hovedstad Lissabon, har været en spændende handelsby i århundreder og er et perfekt sted at lægge visit på en ferie til Portugal. Portugal har en lang historie som stærk søfartsnation. I 1400-1500-tallet udvidede de med kolonier i både Afrika, Asien og Sydamerika, hvor Lissabon blev centrum for verdenshandlen.

Portugals lange historie som søfarernation fortælles på Lissabons maritime museum. Portugals flag har blandt andet paralleller til de opdagelsesrejsende og revolutionen i 1910.

Her finder I spændende museer såsom det unikke karetmuseum. Lyt også til tonerne af Portugals melankolske Fado musik på en af de mange fadobarer.

Den alsidige natur

Landet der grænser op til det vilde Atlanterhav. Det er et kontrastfuldt land, hvilket gør det enormt spændende at gå på opdagelse i. På en ferie til Portugal kan I både finde forhistoriske middelalderbyer, lokale fiskersamfund, byer der slanger sig op af bjergsiderne og lokkende sandstrande ved den yderst populære Algarvekyst.

I Nord findes der majestætiske bjerge hvor der udspringer et væld af frugtbare floder. Landskabet er meget egnet til idylliske og uforstyrrede vandreture i pagt med naturen.

I Syd ligger den famøse Algarvekyst som er på alles læber – den lokker med gyldne indbydende og badevenlige strande, der ligger klar til afslappende solbadning en frisk dukkert i de lokkende bølger med det azurblå glitrende hav. Det er ikke for sjov at Algarve er blandt Europas bedste stranddestinationer.

Kysten er generelt præget af flade sandstrande, steder med majestætiske klippeformationer og uberørte bugter. Det ligger alt sammen klart til at blive udforsket på en rejse til Portugal. Dette især, hvis man hælder til eventyr og er klar på at tage ”off the beaten track”. Her både et hav af aktiviteter på lands, og til vands i de naturlige omgivelser.

Det foranderlige klima

Klimaet i Portugal er meget varierende, og her har højdeforskellene stor indflydelse. Det kølige Atlanterhav i Vest ligger i kontrast til det kontinentale klima fra Den Iberiske Halvø. Dette gør Portugal enormt alsidigt. Den nordvestlige del af landet er der tempereret klima, mens den sydlige del har et subtropisk klima. De mest markante udsving mellem vinter- og sommertemperaturer finder man i de indre østlige egne, når man holder ferie i Portugal.

Ved Algarvekysten er klimaet varmt og behageligt. Det er her hvor Portugals strandperler bugter sig. Vandtemperaturen ved Algarvekysten er også relativ høj efter nordiske standarder. Man siger, at Algarve altid er én årstid foran Lissabon, da det generelt er varmere end i resten af Portugal - og det plejer at være rigtigt.  

De livsglade og gæstfrie Portugisere

Befolkningen som oprindeligt var iberisk, er igennem tiden blevet blandet med keltere, fønikere, romere, arabere og afrikanere. Derfor er befolkningen ligesom klimaet også alsidigt.

Langt de fleste Portugisere er bosat i et bredt bælte langs den 150 km lange kyststrækning. Portugal har længe været et af de mindst urbaniserede lande med en stor del af befolkningen bosat på landet. Dette gør det endnu mere spændende at udforske de mere øgede egne og gå i jeres egne fodspor.

Portugiserne er et afslappet og imødekommende folkefærd. De tager tingene stille og roligt. Størstedel af befolkningen er romerskkatolsk. Religionen fylder meget i gadebilledet. På hvert et gadehjørne kan man se hellige kors og statuer.

Azulejos

Det gæstfrie folkefærd er også kunstnerisk anlagte. Rundt omkring i Portugal vil I opdage de såkaldte ’Azulejos’ – som er fine finurlige kakler malet i mange forskellige motiver og farver af forskellige kunstnere. Overalt i Portugal bliver disse kakler udsmykket på kirker, skoler, restauranter og fortove. Azulejos er noget der virkelig kendetegner den portugisiske kultur og kunst.

Gastronomiske oplevelser

Portugals madkultur vil uden tvivl begejstre jer med dets spændende og sydlige smagsnuancer. Her er det særligt frisk fisk fra Atlanterhavet såsom makrel, aborre, tun, ansjoser, sardiner og skaldyr, der er i fokus i det portugisiske køkken. Portugiserne er faktisk berømte for at tilberede Europas bedste fiskeretter – noget som de også gør til jul.

På de lokale markeder kan man finde lækre friske og lokale varer. Med godt 300 dages solskin om året, har det portugisiske køkken masser af koldpresset olivenolie, frisk frugt, figner og vin. Portvinen stammer desuden fra byen Porto, der er fuld af hæderkronede portvinshuse. Så derfor, rejs til Portugal og oplev en smagseksplosion uden lige.

Snyd ikke jer selv for en oplevelsesrig og vidunderlig ferie til Portugal.

Fritekstsøgning

Hoteller og ferieboliger

Hotel Mundial i Lissabon
Hotel Mundial
Bo i hjertet af Lissabon på Hotel Mundial. - Hotel Mundial er et 4-stjernet hotel som ligger i Lissabons historiske Baixa Pombalina-kvarter og har en fantastisk terrasse med panoramaudsigt over hoved...
Sesimbra Hotel and Spa, Portugal
Sesimbra Hotel & Spa
Blot 30 km fra Lissabon, finder i Sesimbra Hotel & Spa. - Sesimbra Hotel & Spa ligger klods op af stranden i fiskerbyen Sesimbra og er omgivet af naturreservatet Arrábida. Her er luksuriøse værelser,...
Tivoli Lagos Algarve Resort i Portugal
Tivoli Lagos Algarve Resort
Det 4-stjernede Tivoli Lagos Algarve Resort har spa-faciliteter, og en gårdhave med swimmingpool. - Her er både indendørs- og udendørspool, samt pool for børn. Alle 3 pools er åbne året rundt så I al...
Villa Gale Cascais, Portugal
Vila Galé Cascais
Det 4-stjernede Vila Galé Cascais ligger kun få meter fra den berømte Cascais Marina og bymidten. - Cascais blev forvandlet fra søvnig fiskerby til et mondænt kvarter med en eksklusiv atmosfære efter...
Vila Gale Marina, Algarve, Portugal
Vila Galé Marina
Hotel med udsigt over Vilamoura Marina. - Vila Galé Marina hotellet har en rolig belligenhed i byen Vilamoura, tæt på turistmekkaområdet ved den populære Algarvekyst. Hotellet ligger overfor den livl...
Vila Gale Tavira, Algarve, Portugal
Vila Galé Tavira
Vila Galé Tavira ligger i den østlige del af Algarvekysten, blot 40 minutters kørsel fra kystbyen Faro. - Selve hotellet ligger ud til floden Ria Formosa i Taviras centrum. Vila Galé Tavira har en ar...

Kort

Send forespørgsel

Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
this is a picture of the number 2this is a picture of the number 7this is a picture of the number 5this is a picture of the number 4
Indsæt denne kode. Dette bruges for at kontrollere, at det ikke er en computer, som udfylder formularer automatisk.


Afgange og priser

Bestil rejse

Select date in the calendar first

Algarvekysten

Algarvekysten

Algarvekysten er Portugal s sydligste region, og har igennem tiden været under indflydelse fra keltere, fønikere, romerne og maurerne. - Særligt nævneværdigt er kystbyen Faro, som er indgangsporten til Algarvekysten. På en ferie til Algarve finder I en gammel romantisk bydel, som er omringet af romerske murer. Her er brostensbelagte gader, og en katedral fra det 16. århundrede. Algarvekysten er dog mest af alt kendt for at være Portugals riviera, med gyldne sandstrande der slanger sig hen ad kysten. Her valfarter turister fra hele verden for at få en fantastisk solferie til Algarve...

Lissabon

Lissabon

Tag på en smuk rejse til Lissabon regionen - En ferie til Lissabon regionen har meget mere at byde på end blot hovedstaden Lissabon. Her er store oplevelser for enhver smag. Lissabon området byder på masse af oplevelser i verdensklasse. Udover bylivet kan du nyde flotte strande, surfe og kulturelle aktiviteter på en rejse til Lissabon og området omkring byen. Der er golf i verdensklasse, der udover kvalitetsbaner lokker med sit behagelige klima – et perfekt supplement til når sæsonen går på held derhjemme. Selve Lissabon regionen består af stor-Lissabon, Setubal-halvøen ved Tejo-f...

Logo - Rejsegarantifonden