Skip to main content

Lecce

Tag på en rejse til Lecce, som ligger i Salento området - den sydligste del af Italien og Apulien

Provinsen ligger mellem de klare vande i Adriaterhavet og den Ioniske kyst. Her finde du høje klipper, der er blevet skulpteret af havet skiftevis med sandstrande og grønne strækninger af maquis.

En rejse til Lecce provinsen vil tage dig fra forhistoriske civilisationer til middelalderlig arkitektur. Og herfra videre til mesterværkerne af den barokke arkitektur i byen Lecce. Alt dette gennem de gamle traditioner og færdigheder hos datidens håndværk.

Der er især to grunde til at denne del af Apulien er et sandt paradis for rejsende. Det er for dem, der søger en ferie fyldt med sol, afslapning og sjov. Adriaterhavskysten, med sine imponerende klipper og dejlige bugter beliggende mellem det blå hav og grønne fyrreskove, tilbyder et uspoleret landskab med et par uberørte områder. Der er flere zoner med beskyttede områder for de naturinteresserede såsom naturreservatet San Cataldo og Alimini Søer.

Gastronomien er lige så varieret som landskabet; olier, vine, oste, grøntsager og frisk pasta er blot påmindelser om den lækre smag fra fortiden, opnået takket være den håndlavede forarbejdning af gode råvarer.

Beliggende på en slette ved foden af ​​Salento plateauet er byen Lecce, også kaldet sydens Firenze. Det er en af ​​de mest interessante byer i hele Italien på grund af sin arkitektur, der er typisk for det 17. århundrede.

Oplev historiens vingesus i Lecce

Af gammel oprindelse oplevede byen to særskilte perioder med velstand i sin historie: den romerske æra og under kongeriget Napoli. Under begge perioder blev byen udformet til hvad den er i dag med historiske ​​bygninger, monumenter og palæer. Disse nye strukturer blev karakteriseret ved en storslået og rig udsmykning, der blev til arkitektur definitionen ​​"Leccese Barok".

En rejse til Lecce, eller et besøg hvis du bor i området omkring byen, kan begynde med Piazza Duomo, der engang blev brugt som en fæstning og i dag er betragtet som den mest elegante "salon" i byen.

Ikke langt væk finder man Piazza Sant'Oronzo, der fortæller byens historie. Den romerske periode er synlig ved amfiteaterets ruiner, der bliver den ekstraordinære scene for teaterforestillinger om sommeren.

Symbolet for renæssancen er Palazzo del Seggio, kendt som "Sædet", som i dag er vært for vigtige kunstudstillinger og kirken Santa Maria delle Grazie med sine interessante freskomalerier og værker skulptureret i træ.

Man skal heller ikke gå glip af er et besøg på Basilica di Santa Croce med sin monumentale facade, der er harmonisk balance mellem den klassiske stil og den pragtfulde af Lecce's barok.

Fritekstsøgning

Kort

Send forespørgsel

Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
this is a picture of the number 6this is a picture of the number 2this is a picture of the number 9this is a picture of the number 8
Indsæt denne kode. Dette bruges for at kontrollere, at det ikke er en computer, som udfylder formularer automatisk.


Logo - Rejsegarantifonden