Skip to main content

Bologna

Med en rejse til Bologna er i sikret en formidabel oplevelse! Byen er rig på kultur, historie og ikke mindst fantastisk mad

Læg dertil de middelalderlige monumenter, kirker og tårne samt det ældste universitet i verden ind i ligningen. Oven i alt dette er Bologna det perfekte sted for en storbyferie.

Bologna er hovedstaden i regionen Emilia Romagna. Byen er også kendt som La Rossa på grund af sine århundredgamle røde og minimalistiske bygninger. Kælenavnet er af dobbelt betydning på grund af den sidste del af det tyvende århundredes venstreorienterede politik og akademiske indflydelse.

Grundet universitetet er der en stor del unge i byen, hvilket bidrager til et spændende byliv med mange gode barer, restauranter og caféer. Det vidunderligt bevarede centrum er en fornøjelse at udforske under dække af de kilometerlange søjlegange. De to berømte tårne fra det 12. århundrede, ​​Asinelli og Garisendi, dominerer en farverig og excentrisk skyline.

Piazza Maggiore går tilbage til en lignende tid og storheden af palazzo’en på pladsen er ærefrygtindgydende. Hvert hjørne i gaderne introducerer dig til et betagende stykke historie. Blandt andre er den berømte Neptun fontæne, det fascinerende Palazzo Communale og den store Giardini Margherita. Sidstnævnte er en utrolig flot park, hvor man snildt kan bruge en eftermiddag på at gå rundt og observere.

Oplevelser i Bologna

Bologna er for mange mest berømt for sin plads i det italienske køkken. Byen og regionen er faktisk Italiens mave, hvad angår madvarer og produkter såsom Alceto Balsamico, parmesanost, prosciutto fra Parma, salami, mortadella og mange typer pasta.

Der er masser af underholdning at finde på en rejse til Bologna, udover de mange restauranter, barer og klubber. Bologna blev en UNESCO City of Music i 2006, som en belønning for den unikke kulturelle status i italiensk kultur. Herunder for at omfavne opera, klassisk, jazz og populærmusik i sofistikerede, men afslappede omgivelser.

Med så meget at udforske, er der knapt nok tid til at shoppe i alle de fornemme butikker og markeder i byens centrum. Dog behøver en ivrig shopper ikke at bekymre sig, for mange af landets førende modekæder har forretninger her (heldigvis med kort gå-afstand mellem hinanden). Der er desuden en række klassiske lokale modehuse i Bologna. Dertil finder man også mange gode delikatesseforretninger, fødevarebutikker og boghandlere i smukke Bologna.

Fritekstsøgning

Kort

Send forespørgsel

Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
this is a picture of the number 9this is a picture of the number 5this is a picture of the number 3this is a picture of the number 2
Indsæt denne kode. Dette bruges for at kontrollere, at det ikke er en computer, som udfylder formularer automatisk.


Logo - Rejsegarantifonden