Skip to main content

Messina området

En ferie til Messina området på Sicilien byder på fantastiske oplevelser.

På nordøst spidsen af den italienske ø Sicilien, finder du byen Messina og den omkringliggende provins. Messina er den tredjestørste by på Sicilien. Byen har fået kælenavnet ’Porte della Sicilien’, altså Siciliens havn. Navnet kommer af at ligger tættest på det italienske fastland, og er den største naturlige havn i Middelhavet.

Takket være Messina-områdets skønhed, er det et af mest besøgte områder på hele Sicilien.

Messina

Byen blev grundlagt af græske kolonister i det 8. århundrede f.Kr. og har igennem århundreder været et vigtigt knudepunkt for handel. Senere har Messina, på grund af dens vigtige placering, været erobret af romere, byzantinere, arabere og normannere. Grækerne kaldte denne del af landet ’Zancle’, som betyder segl, idet Messinas havn er formet naturligt sådan.

I 1908 hærgede et voldsomt jordskælv i byen, hvorfor man genbyggede byen med store, brede gader og lave huse og bygninger der bedre kan modstå fremtidige jordskælv. Når I rejser til Messina vil I opdage, at byen derfor har et moderne udtryk.

Hvert år den 13. og 14. august er der en stor parade i hele byen. Her fejres kærlighedshistorien imellem de to kæmper Mata og Grifone. Grifone var en muslimsk kæmpe og leder af en hær. Under en af hans razziaer så han Mata og faldt pladask for hende. Grifone spurgte Matas’ fader om hendes hånd, men hendes far afslog frieriet. Til sidst vandt Grifone Matas’ hjerte, da han konverterede til kristendommen. De to kæmper fik en masse børn sammen.

Sagnet fortæller, at de nuværende efterkommere af børn af de to kæmper, er befolkningen fra Messina. I dag bliver festlighederne fejret med hesteridning af papmacherfigurer, til lyden af trompeter og trommer som I kan opleve på en ferie til Messina.

Messina provinsen

Selve provinsen lægger op til dagsture, hvor man kan se enestående natur og imponerende bygningsværker med interessante historier. Det turkisblå vand er omdrejningspunktet på din ferie til Messina-området. Dette er uanset om I slapper af ved en af de mange skønne strande, bader i floder i nationalparken eller sejler til de Æoliske Øer.

I Messina provinsen ligger byen Taormina. Her finder I et af de flotteste monumenter på Sicilien nemlig det antikke græske teater. I dag er de antikke ruiner en attraktion, man ikke må snyde sig selv for.

Amfiteatret ligger oppe på en skråning, så når man står ved de imponerende søjler, er der den smukkeste panoramaudsigt ud over Siciliens kyst. De unikke monumenter bliver om sommeren brugt til koncerter, teater og andre forestillinger. De rolige og betagende begivenheder står i tydelig kontrast til de blodige gladiatorkampe og hæsblæsende hestevæddeløb, som det græske amfiteater blev brugt til for over 1500 år siden.

Omkring en times kørsel fra Messina, dog stadigvæk i den nordvestlige del af Sicilien, finder I naturreservatet Riserva Naturale Orientata Fiumedinisi e Monte Scuderi. Her finder du Siciliens helt egen flora og fauna.

Kører man lidt længere vestpå, kommer man til et endnu større naturområde, nemlig Nebrodi Park som er Siciliens største grønne oase. Stedet er godt til at fordybe sig i naturen. I Nebrodi naturparken finder I smukke og billedskønne udsigtsposter.

I parken findes vandfaldet Catafurco, hvor I kan tage en dukkert på vandreturen. I kan også finde Rocche del Crasto som er eventyrlige klippeformationer med gyldne ørne svævende ovenfor som taget ud af en westernfilm, og en gammel bondelandsby, The Molisa Village, med stråtægtshuse med stenmure.

Nebrodi Park byder desuden på rådyr, grotten San Teodoro hvor man har fundet forhistoriske mennesker, og en fremragende udsigt til vulkanen Etna fra en af søerne.

En rejse til Messina-området er ikke komplet uden også tage forbi byen Milazzo, som også ligger ud til kysten. Byen har tidligere været et middelaldercentrum, og byder på en smuk strandpromenade, forsvarsværk og palæer.

På en ferie til Messina-området skal I også uden tvivl besøge de Æoliske Øer. De ligger som perler ud for Messinastrædet, og I kan nemt sejle til dem fra kysten. Det tager ca. 1,5 times tid med færgeoverfart fra Milazzo til de Æoliske øer (også kaldet de Læpariske æer), som er 7 vulkanske øer der ligger nord for Sicilien. Den største ø er Lipardi, og her kan I mærke en livlig stemning med alle de omkringliggende butikker og spisesteder.

På de Æoliske øer finder I springende delfiner og fra stranden tilbyder de lokale dig både bådture og dykkerture. Her nyder turister at slappe af i solen og tage dukkerter i havet. De Æoliske øer har alle noget unikt at byde på, herunder shopping, mudderspa, varme kilder og dykning.

Besøg også den mindste af øerne, Panarea, hvis I vil opleve ren idyl og slappe af ved stranden i ro og mag. På øen Vulcano kan I nyde godt af de termiske kilder med varme mudderbade, som skulle have helbredende virkninger på huden. Det er også her I finder vulkanen Stromboli som er et af Europas mest aktive vulkaner, og som sprutter sten ud hvert fjerde minut.

Under ferien til Messina, kan I tage længere mod vest, hvor I finder den middelalderlige kystby Sant'Agata di Militello fra 1371. Hovedattraktionen i denne by er Castello Gallego, et slot fra det 17. århundrede. Her finder I blandt andet to majestætiske tårne og kirken Madonna del Carmelo, som er fra det 16. århundrede.

I Sant'Agata di Militello finder man også Nebrodis Antropologiske Museum, der har fund fra 25 landsbyer. Da det er en kystby, vil også finde strande I kan boltre jer på efter kulturseværdighederne.

Det lokale køkken

Messina-området er utrolig kendt for sin produktion af frugter og grøntsager af den ypperste kvalitet. Især citronerne gør at man i Messina provinsen, ofte får Limoncello som prikken over i’et efter en overdådig middag på restauranterne.

Frugtproduktionen i området står i kontrast, men bliver også komplementeret af de andre Sicilianske provinsers råvarer, f.eks. nødde- og chokoladeproduktion fra det østlige og sydøstlige Sicilien.

Den vigtigste ingrediens i Messinas lokalkøkken er, udover de friske frugter, er naturligvis fisk. Tilberedningen kan variere lige fra stegning og bagning til grillet i folie. Fælles for tilberedningsformerne er den friske og gode smag. Fisk, krebsdyr og muslinger er basen for overdådige supper, mens sværdfisk er hovedingrediensen i den klassiske pastaret fra Messinastrædet ved navn ”Mezza con panna”.

Vinproduktionen i regionen omkring Messina skal absolut heller ikke undervurderes. I Messina-området er det muligt at finde mange DOC sicilianske vine, der kommer fra vulkanen Etnas omgivelser. De Sicilianske vinmarker, der ligger omkring Etna er oftest af meget høj kvalitet på grund af den frugtbare jord, der er rig på mineraler.

Vær sikker på ikke at gå glip af disse oplevelser og flere til, på en rejse til Messina området.

Fritekstsøgning

Hoteller og ferieboliger

Il Gattopardo Sea Palace Hotel
Il Gattopardo Sea Palace Hotel
Sicilien får det bedste frem i folk! - Det er ikke for sjov at Platon, Arkimedes og Goethe tog til øen for at løse livets mysterier. Sicilien giver ro i sindet! Nyd en skøn ferie på Il Gattopardo Sea...

Kort

Mere om Messina

Seværdigheder i Messina

På en rejse til Messina kan I opleve Messinas regionale museum. Her hænger to kunstværker af en af Italiens allerstørste kunstnere – nemlig Carvaggio, der både var maler og morder. Efter et mord flygtede han til Malta via Messina. Hans malerier kendetegner sig ved at have bibelske figurer. Hans værker repræsenterer verden, som den så ud i virkeligheden. Et af hans kunstværker er blevet solgt for mindst 750 mio. kr.

Det utrolige ved Carvaggio var, at han hverken lavede skitser eller andet forarbejde, men malede direkte på lærredet, og gengav hvad han havde udtænkt. I museet kan du også finde byens historie fra det 12.århundrede til det 18. århundrede.

Når I holder ferie i Messina, er den bedste måde at opleve byen på via fod. I Messina by kan du opleve flotte bygninger i gammel italiensk stil. På jeres ferie i Messina kan I starte turen med at slentre igennem det historiske centrum omkring katedralen, der er indhyllet i saltvandsduften fra havet.

Den store katedral er et vigtigt stop på din ferie i Messina. Katedralen er bygget i gotisk stil og er kendt for sit majestætiske klokketårn og astronomiske ur. Byens mange kirker er ingen undtagelse, når det kommer til fantastisk smuk arkitektur.

I kan også tage forbi det 60 meter høje normanske klokketårn ved Piazza Duomo. På facaden vil I se det mest imponerende mekaniske og astronomiske ud i verden. Det bedste tidspunkt er at være der kl. 12.00 hvor Schuberts Ave Maria, vil spilles omkring 12 minutter, imens I betragter de smukke bronzestatuer på jeres ferie til Messina.

Orion springvandet er også et besøg værd. Her er det svært ikke at lægge mærke til det smukke vandfald fra det 16. århundredes Europa. Springvandet er rejst til ære for byens grundlægger. Springvandet er opført af den florentinske billedhugger Giovann'Agnolo Montorsoli, som var en af Michelangelos lærlinge. Hvis I er til kunst, kan I også finde et af hans andre værker – Neptuns springvand - i det regionale museum.

Tæt på Piazza Duomo kan I gå på opdagelse i det sceniske og velopførte Galleri Vittorio Emanuele d. 3, som er opført efter den bedste Art Nouveau-stil. Bygningen et elegant shoppingcenter, der er sammensat af et tag med glaskuppel og gulv der er dækket af mosaikker.

Et andet must see sted under jeres rejse til Messina, er den mindre kendte Spirito Santo kirken. Her kan du opleve alverdens smukke farver og former.

Send forespørgsel

Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
this is a picture of the number 8this is a picture of the number 4this is a picture of the number 2this is a picture of the number 1
Indsæt denne kode. Dette bruges for at kontrollere, at det ikke er en computer, som udfylder formularer automatisk.


Logo - Rejsegarantifonden