Skip to main content

Tyskland

Tag på ferie i Tyskland, vores store nabo med over 80 millioner indbyggere. Tyskland strækker sig fra Nordsøens vældige vandmasser i nord til de majestætiske alper i syd

Hvis du bevæger dig ind til byerne, vil du blive grebet af en energi og rytme, som du kun kan finde her. Hvis du sætter kursen væk fra landets lysende metropoler, vil du finde langstrakte landskaber belagt med historiske bygninger, eventyrpaladser og urgamle, vildtvoksende bøgeskove, der synes aldrig at ende. Kort sagt, så finder du i Tyskland et spændende og kontrastfyldt land med et væld af forskelligartede oplevelser – lige fra interessant kultur og festlige traditioner til smagfulde, kulinariske måltider.

Berlin

Historiske Berlin

Berlin har det hele – lige fra den historiske bykerne, monumentale bygningsværker og et pulserende byliv, der især er kendt for sine mange shoppingmuligheder og gourmetrestauranter til overkommelige priser. Du må endelig ikke gå glip af Berlin på din ferie i Tyskland. Der er noget for enhver smag i den tyske hovedstad, og netop derfor er byen også på vej til at blive en af verdens mest velbesøgte byer.

Et besøg i Berlin er ikke komplet, hvis du ikke slår vejen forbi resterne af Berlinmuren. Selvom det er over tre årtier siden muren faldt, kan man stadig opleve dele af Berlinmuren. Flere steder er den tilbageværende mur blevet udsmykket med politisk motiveret kunst fra nogle af verdens største graffitikunstnere. Mest berømt er nok ”Bruderkuss” af Dmitri Vrubel, der afbilleder Leonid Bresjnev og Erich Honecker i en broderlig omfavnelse.

Berlin er en by, der i den grad har optaget sin plads i historiebøgerne, og det er derfor en særdeles spændende by at besøge, hvis du er interesseret i kultur eller historie.  Du kan besøge Berlinmurens officielle mindested i Bernauer Strasse eller Checkpoint Charlie, den mest kendte af de tidligere grænseovergange mellem Øst- og Vestberlin. Besøg også Rigsdagsbygningen i Berlin, der har fungeret som hovedsæde fra alt lige fra det tyske kejserrige over Weimarrepublikken til Nazi-Tysklands rigsdag. Nu huser den prægtige bygning i stedet Forbundsdagen, det tyske Parliament.

En moderne storby

Selvom Berlin har dybe rødder i fortiden, er det samtidigt en moderne storby. Byen er særligt rig på moderne kunst og kultur, og her finder du et underholdningsliv som ikke mange andre steder i Europa. Byens zoologiske have er med god grund den absolut mest velbesøgte i hele Europa. Der bliver stadig indspillet store biografbaskere i verdens ældste filmstudiekompleks, der har hovedsæde i byen. Fusionskøkkener dukker op på hvert gadehjørne, og Michelin-stjerner er strøget ud over byen. Gadekunsten udvikler sig som aldrig før, og i 2013 kunne Berlin slå dørene op for verdens første gadekunstmuseum, Urban Nation.

Du kan læse meget mere om Berlin lige her.

Fritekstsøgning

Kort

Send forespørgsel

Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
this is a picture of the number 8this is a picture of the number 3this is a picture of the number 2this is a picture of the number 1
Indsæt denne kode. Dette bruges for at kontrollere, at det ikke er en computer, som udfylder formularer automatisk.


Berlin

Berlin

Berlin har det hele – lige fra den historiske bykerne, monumentale bygningsværker og et pulserende byliv - Berlin især er kendt for de mange shoppingmuligheder og gourmetrestauranter. Der er noget for enhver smag i Berlin, og netop derfor er byen også på vej til at blive en af verdens mest velbesøgte hovedstæder. En historisk hovedstad - Historien om Berlin starter i 1244, hvor ”Berlin” for første gang optræder i historiebøgerne. Berlin har historisk set været en af de absolut vigtigste byer i Tyskland. Byen har både tjent som hovedstad for Kongeriget Preussen, Kejserr...

Hamborg

Hamborg

Hamborg er Tyskland s næststørste by og betragtes ofte som Berlin s ”lillebror” eller arvtager – og det er egentlig synd - For trods Hamborgs mindre størrelse, er havnebyen en spændende og kontrastfyldt by, der fortjener sit eget afsnit i fortællingen om Tyskland. Hamborg – den hippe havneby - Hamborg er klar til at tage dig med storm, godt hjulpet på vej af den hæsblæsende Nordsøvind, der blæser gennem byens gader. Men det er også netop denne vind, der i sin tid pustede liv i byen. Hamborg har siden middelalderen været en af Europas vigtigste havnebyer, og der er stadi...

Harzen

Harzen

Kun få timer fra den danske grænse finder du dramatiske bjerge, storslåede naturoplevelser, spejlblanke søer og skove så dybe, at man må have brødkrummer i lommen for at finde hjem igen - Harzen ligger nærmest lige i baghaven, og selvom området ikke er meget større end Fyn, gemmer det alligevel på ualmindeligt mange skønne naturoplevelser og et væld af gamle, smukke byer, der bare må opleves. Storslåede naturoplevelser - Harzen ligger kun ganske få timers kørsel fra den danske grænse, hvor det er en del af de tre tyske delstater Niedersachsen, Sachsen-Anholt og Thüring...

Nordtyskland

Nordtyskland

Tag på ferie i Nordtyskland – Det er jo lige over grænsen! - Nordtyskland og den tyske østersøkyst byder på et væld af smukke byer, gamle hansestæder og spændende udflugtsmål. Nordtyskland er en perfekt rejsedestination, hvis du kun ønsker en kort get away fra hverdagen! Nordtyskland er nemlig meget mere motorvej, der skal lægges bag jer, når I kører sydpå om sommeren. Tysklands nordlige del har spillet en særlig rolle i Europas mangeårige historie, og derfor bugner området også af spændende seværdigheder og udflugtspunkter, som sagtens kan stå til måls med mere sydlige rejsemål. D...

Hamborg – Tysklands næststørste by

Hamborg er Tysklands næststørste by og betragtes ofte som Berlins ”lillebror” eller arvtager. Det er egentligt synd, for trods Hamborgs mindre størrelse, er havnebyen en spændende og kontrastfyldt by, der helt klart skal besøges hvis du planlægger en ferie i Tyskland.

Hamborg er klar til at tage dig med storm, godt hjulpet på vej af den hæsblæsende Nordsøvind, der blæser gennem byen. Men det er også netop denne vind, der i sin tid pustede liv i byen. Hamborg har siden middelalderen været en af  Europas vigtigste havnebyer, og der er stadig flittig skibsdrift i byen, der næres af den populære havnekanal. I dag er Hamborg dog alt andet end en gammel havneby men i stedet en moderne og dynamisk storby med meget at byde på.

St. Pauli og Red Light District

Start din ferie med at besøge byens bankende hjerte, havnen, der er en skøn blanding af gamle traditioner og moderne kunst. Her finder du blandt andet bydelen St. Pauli, et gammelt arbejderkvarter, hvor sømændene plejede at kaste anker og gik på jagt efter øl og underholdning. Området er nu er blevet til en populær streetart bydel, hvor de hippe hænger ud.

Det er også ved St. Pauli du finder Reeperbahn, en 930 meter lang gade ved Hamborg havn, der er kendt – og berygtet – for sine mange barer, natklubber og diskoteker. Forlystelseslivet her er rigt og byder på alt fra musicals, teatre, koncerter og kabareter, heriblandt Panoptikum, St. Pauli-teatret, Schmidt-teatret og operettehuset. Det var også i dette område, at Beatles slog deres folder i starten af 1960’erne. Området er moderne og farverigt men også kendt for dets ”red light districts” – så vær forberedt på at der kan forekomme letpåklædte tilbud.

HafenCity og Planten un Blomen

Hvis du ønsker at hæve dig lidt over det vilde natteliv, kan du også opleve byens skyline fra på toppen af Elbphilharmonie, byens spektakulære bølgeformede koncertsal fra 2017. Bygningen agerer både som symbol for hele Hamborg men også som port til HafenCity, et tidligere havneareal, der nu er blev byder på et væld af arkitektoniske perler, gamle smukke lagerhuse og moderne futuristisk arkitektur.

Hvis du trænger til at trække stikket ud, er der også mange smukke udendørsarealer, som du kan besøge. Her kan blandt andet nævnes parken ”Planten un Blomen”, hvor du – i centrum af byen -kan nyde stilheden blandt grønne græs, tropiske planter samt den største japanske have i Europa. Der er også mulighed for at fodre de mange små dyr, der er sat fri i området. Besøger man haven om vinteren, kan man også stå på skøjter i midten af området.

Uanset hvor du befinder dig i Hamborg, så er det vigtigt at tage sin gode appetit med. Hamborg er en by for både gourmander, gourmeter og alt det ind i mellem. Her er mad for enhver smag – fra street food til Michelin-mad. Du må desuden ikke glemme at besøge et af byens bryggerier, hvor man både kan nyde hjemmebrygget øl og et godt måltid.

Hvis du vil vide mere om Hamborg, kan du læse vores guide, som du finder lige her.

München

Oktoberfest – verdens største folkefest

Hvis du planlægger en ferie i Tyskland, kan du ikke komme uden om “München – og du kan ikke sige ”München” uden at sige ”Oktoberfest”. Som den tredjestørste by i Tyskland er München kendt for at huse intet mindre end verdens største folkefest, der årligt får besøg af mere end seks millioner mennesker. Traditionen opstod i 1810, da kronprins Ludwig og prinsesse Therese ægtede hinanden, og i anledningen holdt en stor folkefest med hestevæddeløb og andre festlige indslag. Festlighederne varer ved endnu og bliver gentaget hver oktober – dog uden hestevæddeløb. Og det er nok meget godt, for der bliver hvert år slynget rekordstore mængder over disken i den tyske storby. I de tyske øltelte kan du også møde massevis af de klichéer, som unægtelig hører til Oktoberfesten – store fadøl, hornorkestre og lederhosen i massevis. München er stolt af sine lange traditioner, der også er at spore andre steder i byen.

Münchens mange museer

Omkring halvdelen af München blev ødelagt under anden verdenskrig. Bybilledet i dag er dog stadig præget af flere hundrede år gamle bygninger. For München forstår virkelig at værne om fortiden. München har intet mindre end 46 museer og 47 teatre. Ligesom Berlin har München også en museumsø, ”Museumsinsel”, der ligger i floden Isar. Her finder du ”Deutsches Museum von Meisterwerken der Naturwissenschaft und Technik” – eller bare ”Deutsches Museum”. Det enorme museum indeholder over 28.000 udstillede objekter, og du skal nok regne med at sætte mere end en enkelt dag af, hvis du gerne vil nå hele museet rundt.

Hvis du ikke får nok af kunst på Deutsches Museum, kan du også besøge Haus der Kunst. Museet stammer oprindeligt fra 1930’erne, hvor det var et samlingssted for, hvad Hitler vurderede som den fineste kunst. Under 2. verdenskrig blev bygningen brugt som base af amerikanske tropper, men i dag tjener bygningen endnu engang som museum. Nu er det dog fyldt med moderne kunst – mest af alt fordi det var den genre, som Hitler afskyede allermest.

Byliv, shopping og universitet

Det er også oplagt at besøge München for en byvandring. Besøg Marienplatz, der ligger centralt i den gamle bydel med Det Nye Rådhus som det største trækplaster. Rådhuset er udsmykket i gotisk stil, og i tårnet er der et klokkespil, der dagligt spiller en lille melodi

Er du til shopping, kan du også besøge Kaufingerstraße, der strækker sig fra Marienplatz og næsten en kilometer frem til München Karlsplatz. Her finder du de fleste high street-butikker, et mindre shoppinggalleri samt et væld af tyske og internationale mærker. De mere eksklusive mærker hører hjemme på Maximilianstraße, ikke langt derfra.

Byens universitet er bestemt også et besøg værd, både på grund af den storslåede hovedbygning, men også på grund af historien om Weiße Rose, en tysk studentermodstandsgruppe, der holdt til her. I februar 1943 blev flere af gruppens medlemmer anholdt af Gestapo, hvor flere efterfølgende blev dømt til døden. På universitetsområdet i dag er der forskellige mindesmærker for foreningen.

Du kan læse meget mere om München lige her.

Logo - Rejsegarantifonden