Skip to main content

Treviso

I den smukke by Treviso mødes floderne Sile og Botteniga, og er med til at skabe en helt speciel stemning i byen, der er omgivet af vand, og har kanaler på kryds og tværs.

I denne historisk velhavende del af Italien finder du smuk natur, en rig kulturhistorie. Derudover er du tæt på byer som Padova, Verona og selvfølgelig Venedig.

Treviso ligger 40 km nord for Venedig og ca. 60 km nord-øst for Padova. I dag er byen og området omkring Treviso et rigt område. Det skyldes især indbyggernes arbejdsomhed - siger de selv - og den ihærdighed førte i 1970´erne og 1980´erne til det såkaldte "Mirakel i Nordøst-Italien", hvor kom et stort økonomisk boom til de mange små familiedrevne virksomheder i området. Treviso bliver også kaldt for ”Lille Venedig”, på grund af de mange kanalerne der går igennem byen.

I Treviso er de største attraktioner hovedpladsen Piazza dei Signori i det historiske centrum, domkirkepladsen Piazza del Duomo, katedralen San Nicolò i udkanten af bymidten, byporten Porta San Tommaso, broerne Ponte Dante og Ponte Frà Giocondo og byporten Porta Santi Quarata, der peger i retning mod Padova.

Desuden finder du også i Treviso en håndfuld store, historiske villaer i et indbydende byrum med kanaler. Endelig er byen omgivet af bymure fra 1500-tallet, der havde til opgave at beskytte byen gennem dens historie.

Af særligt bemærkelsesværdige steder kan øen Isola della Pescheria nævnes. Det er en lille frodig ø, der ligger midt i kanalen Cagnan Grande, som blev skabt i 1856.

Målet med øen lave centralt handelspunkt til byens fiskemarked, der før lå ved Piazza dei Signori. Øen er et unikt lille by-miljø omgivet af interessante bygningsværker fra middelalderen.

Via Buranelli ligger hånd i hånd med byens kanaler og deraf kaldes området Buranelli. Der er tale om det historiske centrum, hvor vandet flyder roligt nedenfor de smukke huse og den stemningsskabende, sporadiske bevoksning.

Vin, vin og atter vin!

I området omkring Treviso og generelt i Veneto regionen har man et væld af muligheder når det kommer til at smage gode vine.

Området er et kæmpe mekka for vinelskere og man skal ikke køre langt for at få en kæmpe smagsoplevelse. De mest kendte vine er den kraftige Amarone og Valpolicella, men også de lettere Bardolino vine er værd at smage på.

Hvis ferien tager jer forbi Verona, er det også oplagt at smage på Soave, som er en dejlig tør italiensk hvidvin.

Er man til vin med bobler kan nemt findes i området omkring Treviso, men kan det også varmt anbefales at tage til byen Valdobbiadene. Begge byer er specielt kendt for sin mousserende vin, Prosecco. Især Valdobbiadene er især kendt for at producere det bedste prosecco i Italien.

Generelt er Veneto regionen Italiens svar på det franske champagne-område er.

Udover at være kendt for Prosecco vinene er Treviso også byen, hvor den legendariske italienske dessert Tiramisu kommer fra.

Fritekstsøgning

Kort

Send forespørgsel

Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
this is a picture of the number 8this is a picture of the number 4this is a picture of the number 2this is a picture of the number 1
Indsæt denne kode. Dette bruges for at kontrollere, at det ikke er en computer, som udfylder formularer automatisk.


Logo - Rejsegarantifonden