Skip to main content

Apulien

En rejse til Apulien er for dig, som ønsker at opdage noget nyt, spændende og anderledes i Italien

Her finder du fantastisk mad, olivenolie og rigtig mange gode vine som er mindre kendte i Danmark.

Apulien, også kaldet "Italiens hæl", er måske ikke Italiens mest besøgte turistområde, men bestemt et besøg værd, ligegyldigt hvilken type rejse man søger.

En region med meget historie

I den sydlige del af Apulien, omkring Tarantobugten, ligger Magna Grecia regionen, som er rig på historie og frilandsmuseer. I Apulien finder du islæt fra den antikke græske civilisation, der er udtrykt i disse områder på en sublim måde, til den romerske periode, og til sidst fra de lokale folk, der kom fra forskellige traditioner og oprindelse, som bosatte sig her.

Den vigtigste by i Apulien er Taranto. Det er en gammel græsk koloni og er en by mellem to have. Et besøg i det enorme National Archeological Museum er et absolut must. Af særlig interesse er den unikke samling af antikke smykker kendt som "Ori di Taranto".

En anden spændende tur er i Itria-dalen. Her finder du Alberobello, der med sit lille historiske centrum, består af de berømte Trulli (små hvide huse med mørke, kegleformede tag). Der er også byen Martina Franca med sine mange barokkirker. Castellana Grotte er også besøg værd grundet byens fascinerende underjordisk grotte system, som blev opdaget i 1938.

Kører du mod Apuliens kyst fra Alberobello finder du smukke byer som Polignano a Mare, Monopoli, Ostuni og Fasano. Og er du sulten, er byen Altamura, med det eneste DOP-udmærkede brød i Italien, et must-see. Det er en smuk lille by, hvor gamle bagertraditioner bliver holdt ved lige i byens mange små bagerier, der laver det skønneste brød.

Apulien var Federico den Andens land, som var en af de hellige romerske kejsere. Det historiske islæt fra hans periode kan absolut ses i området. Det kan også anbefales at se slottet Castel del Monte, som er på UNESCO's liste over kulturarv, og mange andre slotte i området nord for Bari.

Fritekstsøgning

Kort

Området

Seværdigheder på Apulien

Matera er et sted alle burde se i løbet af deres livstid. Og selvom det ligger i regionen Basilicata, er det lige på den anden side af regionsgrænsen til Apulien.

Byen er kendt for dets “Sassi di Matera”, et område med forhistoriske bosættelser. De særlige hulebebyggelser, som er hugget ind i bjergsiden, har været beboet i tusinder af år. Hulerne, der ligger i 10-12 etagers højde, blev erklæret uegnede som menneskeboliger i 1951, og næsten 23.000 beboere i Sassi blev flyttet til nyopførte beboelsesejendomme.

Nu er adskillige hundreder af de oprindelige huler restaureret og genbeboet, takket være massiv offentlig støtte. Siden 1993 har Materas huler været under UNESCOs særlige beskyttelse. Mange film er også blevet optaget i byen og området omkring den, blandt andet Mel Gibsons “The Passion of the Christ”.

Apulien – Europas Climadiff!

Området er også hele Europas Climadiff! Apulien producerer mere vin end hele Tyskland gør. De er kendt for ”billige” vine – og det skal forstås meget positivt.

På grund af de favorable vejrforhold, så kan prisen på produktionen holdes nede og komme forbrugeren til gavn. De bedste druer fra området er Negroamaro, Malvasia Nera og Primitivo. De vinglade rejsende må søde ganen med Salice Salentino og Castel del Monte. Skal vinen være lyserød, så er det oplagt at prøve Five Roses fra Leione de Castris.

Vil du vide mere?

Lonely Planet har lavet en rigtig fin guide til Apulien, som du kan læse lige her.

Send forespørgsel

Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
this is a picture of the number 3this is a picture of the number 8this is a picture of the number 6this is a picture of the number 5
Indsæt denne kode. Dette bruges for at kontrollere, at det ikke er en computer, som udfylder formularer automatisk.


Bari og Itria-dalen

Bari og Itria-dalen

Tag på ferie til Apuliens hovedstad Bari og nyd storslået natur og en helt unik atmosfære - Bari er hovedstaden i regionen Apulien og ligger i ”hælen” af Italien med Adrianterhavet mod nord-øst. Bari breder sig over 117 km2 og har knap 325.000 indbyggere. Hvert år trækker Bari mange tusinder turister til byen, og det er ikke uden grund. I Bari finder man en storslået natur og en helt unik atmosfære, der med sine lod- og vandrette gader sender en lille tanke til Amerikas New York. Om dagen kan man traske rundt i byens gader og stræder og se nogle af de mange seværdigheder. Om aftene...

Gargano Halvøen

Gargano Halvøen

Tag på en rejse til Gargano halvøen og få en uforglemmelige ferie - Det ligger i det nordlige Apulien i Italien , tæt på grænsen til regionen Abruzzo. Det er et idyllisk og smukt naturområde med flotte strande, hyggelige små byer og en dejlig lokalbefolkning. Lad alt dette byde dig velkommen med åbne arme. Den store halvøs rygrad bliver udgjort af bjerget Monte Gargano på mere end 2.000 km². Rundt om bjerget finder du en fortryllende national park. Det milde klima, den høje sol og brisen fra havet gør parken til en smuk diamant, som venter på at blive udforsket. I området finder I...

Lecce

Lecce

Tag på en rejse til Lecce, som ligger i Salento området - den sydligste del af Italien og Apulien - Provinsen ligger mellem de klare vande i Adriaterhavet og den Ioniske kyst. Her finde du høje klipper, der er blevet skulpteret af havet skiftevis med sandstrande og grønne strækninger af maquis. En rejse til Lecce provinsen vil tage dig fra forhistoriske civilisationer til middelalderlig arkitektur. Og herfra videre til mesterværkerne af den barokke arkitektur i byen Lecce. Alt dette gennem de gamle traditioner og færdigheder hos datidens håndværk. Der er især to grunde til at denn...

Logo - Rejsegarantifonden