Skip to main content

Tallinn

Som en af Europas mest fortryllende byer, er Tallinn en berusende blanding af middelalderlige og moderne impulser

Det er en by med smalle brostensbelagte gader, kirketårne fra det 14. århundrede. Det er også en vild blanding af restauranter, cafeer, butikker og natklubber skjult i de udskårne stenmure.

Den gamle bydel er på World Heritage listen, og byder på masser af distraktioner for selv den mest ambitiøse turist. Selv om store kunstmuseer er ikkeeksisterende, vil du finde nogle historiske perler. Perlerne belyser både Tallinns middelalderlige fortid og sine lange grå dage under det sovjetiske åg. Med sin gamle by kan du i Tallinn bl.a. se steder som Kadriorg Park og Palads, amfiteatret, hvor man i 120 år har holdt sangfestival traditionen i hævd.

Det er også værd at se Tallinns hovedattraktioner; nemlig Toompea højen med parlamentsbygningen, Alexander Nevsky Katedralen, tårnet ”lange Hermann”, Kick in de Kök (frisbee udfoldelser) og domkirken, og sidst men ikke mindst rådhuset, som er et gotisk mesterværk fra det 13-14.århundrede. Den bedste måde at danne sig et overblik over byen, er ved at besøge Skt. Olav-kirken, som var verdens højeste bygning fra 1549 – 1625. Tårnet er 123,7 meter højt.

En by af muligheder

Byen byder på mange forskellige muligheder og seværdigheder. I 2018 blev byen kåret til årets destination på budget. I Tallinn rækker euroen langt, uden man går på kompromis med kvaliteten. Med et ophold i Tallinn ikke snyde jer for, at opleve Alexander Nevskys katedral, den går helt tilbage fra en tid, hvor Estland var en del af Zarens imperium. Monumentet har intet mindre end 11 kirkeklokker.

Skal duften af kirkestøv skiftes ud med mere landelige indtryk. Tallinn byder også på en flot zoologisk have med mere end 13.000 dyr fordelt på 550 arter. Det er den eneste zoo i Estland, og den mest besøgte i Baltikum.

Tallinn byder også på rigtig gode shopping-muligheder, og I vil finde mange shopping-centre, som sælger kendte brands til gode priser. En af de mere dystre oplevelser er Paterie-fængslet, som indtil 2005 husede kriminelle, men i dag fungerer som en turistattraktion, hvor man kan gå rundt i de kolde og fugtige celler. I dag fungerer området også som en kulturpark med cafeer og workshops.

Fritekstsøgning

Hoteller og ferieboliger

Hotel Lermitage, Tallinn, Estland
Hotel L'Ermitage
Velkommen på det 4-stjernede Hotel L'Ermitage - Det 4-stjernede Hotel L'Ermitage ligger i Tallinn i De Baltiske Lande. Det er moderne indrettet, hvilket både kan ses på inder- og ydersiden af hotelle...

Kort

Send forespørgsel

Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
this is a picture of the number 7this is a picture of the number 3this is a picture of the number 1this is a picture of the number 9
Indsæt denne kode. Dette bruges for at kontrollere, at det ikke er en computer, som udfylder formularer automatisk.


Logo - Rejsegarantifonden