Skip to main content

Rejser til Italien

Italien overrasker og glæder kontinuerligt sine besøgende

En rejse i Bel Paese (det smukke land) kan være en af de sjældne oplevelser i livet, du aldrig vil glemme. 

Italien gør, at kunst og liv bliver blandet ubesværet sammen. Nogle definerer bl.a. dette som ’bella vita’, det gode liv. Italien er hjemstedet for store historiske og kunstneriske navne som Dante, Michelangelo, da Vinci og Botticelli. Men det er også hjemsted for designere som Salvatore Ferragamo, Giorgio Armani og Gualtiero Marchesi. Netop disse ting – mad, mode, kunst og arkitektur – vil du hurtigt kunne opleve som roden til den italienske sjæl. Det er en urokkelig dedikation til at leve livet godt. Oplevelserne venter lige om hjørnet, og du kan frit vælge blandt vores store udvalg af pakkerejser til Italien her.

Et land af passioner

Et overraskende stort antal italienere interesserer sig dybt for de florerende eftersmage af fåreost som pecorino, den korrekte måde at skære marmor og nuancerne i en Vivaldi koncert. Bag denne disinvoltura (lethed) lurer en passioneret opmærksomhed på livets små detaljer. Så sæt tempoet ned, og begynd at tage livets detaljer til efterretning og nyd din egen ’bella vita’.

Man kan heller ikke sige Italien uden at tænke på mad. Italien er helt bogstaveligt en fest af endeløse retter. Uanset hvor meget du har spist, vil du altid føle, at du ikke engang er kommet forbi din antipasti. Selv den simpleste snack kan blive til en åbenbaring, uanset om du spiser en skive ’Slow Food’ pizza, en papirkegle af fritto misto (dybstegt fisk og skaldyr) eller pistacieis.

Hemmeligheden bag dette er en intens, nærmest vild, opmærksomhed på de bedste råvarer og årstidens friske råvarer. Selv om oprindelsen af italiensk mad er jordisk og rustikt, og ’Slow Food’ bevægelsen har til formål at beskytte disse håndværksmæssige rødder, er det moderne italienske køkken er også uendeligt opfindsomt.

Landskabets mangfoldighed

Som en hyldest til sit folks kærlighed til mode, er Italiens skitse heldigvis formet som en støvle. Landet er langt og elegant – c’e bella – og er flankeret på tre sider af fire af Middelhavets have (Adriaterhavet, det Ioniske hav, Liguriske hav og Tyrrhenske hav). Den nordlige væg af Alperne og Dolomitterne omringer det nordlige Italien, med sine glitrende gletsjersøer, mens flammende vulkaner – VesuvEtna og Stromboli – simrer i syd.

Italiens klima varierer fra nord til syd og fra højlandet til lavlandet. Vintrene er længe om at forlade de italienske alper, hvor der falder sne så tidligt som midt i september. I de nordlige regioner kan man opleve kølige vintre og hede somre, mens klimaet lunes, jo mere syd man rejser. Kort sagt indbyder Italien til forskellige ferier, alt afhængig af hvad man ønsker at opleve.

Se vores udvalg af pakkerejser til Italien her og hør os ad, hvad vi kan tilbyde.

Læs mere om Italien og landets mange fantastiske rejsemål hos vores venner hos Traveltalk her!

Fritekstsøgning

Kort

Italiens regioner

Fra nord til syd

Man opdeler typisk Italien i tre områder – Norditalien, Midtitalien og Syditalien – med hver deres regioner. Her er et kort overblik over Italien, og hvad områderne er mest kendte for, så I nemmere kan beslutte jer for, hvor jeres ferie i Italien skal gå hen, og hvilke af støvlelandets skjulte skatte I vil udforske. Kontakt os gerne for lokale råd og personlig vejledning til det magiske land.

Norditalien

Norditalien strækker sig et godt stykke hen af støvlelandet. Norditalien starter nemlig helt fra den nordlige del med Alperne og de majestætiske Dolomitter i regionerne Valle D’Aosta, Lombardiet og Trentino-Alto Adige. Det er også i de nordlige regioner, hvor man finder de paradisiske gletschersøer Comosøen og Gardasøen, der er attraktive feriemål. Nordpå ligger også de smukke og smarte byer Milano, Verona og Bergamo.

Piemonte-regionen ligger for foden af Alperne og lokker med lækre vine, vinranker og rullende bakker og bjerge (dolomitterne), så langt øjet rækker. Det er også den nordlige del af Italien, der er berømt for det italienske køkken, vi typisk kender. I regionen Veneto finder man Italiens smykkeskrin, nemlig kanalbyen Venedig. Mod vest finder man den italienske riviera i Ligurien, der nok mest af alt er kendt for naturområdet Cinque Terre ved kysten.

I fastlandet og til øst ligger Emilia-Romagna regionen, med byen Bologna som blandt andet er er kendt for dets køkken. Længst mod øst i det nordlige Italien finder man Friuli-Venezia Giulia, som grænser op mod Østrig og Slovenien. Her er også alper, snedækkede skove, og vinmarker og vingårde i den sydlige del af regionen. Desuden finder man her den spektakulære grotte La Grotta Gigante.

Midtitalien

I Midtitalien finder man først og fremmest regionen Lazio, hvori byernes by Rom ligger. Ud for Lazio ligger også Ponzaøerne, som er kendte for at tiltrække den romerske elite. Umbrien er Italiens grønne hjerte, da landskabet er præget af bakker og er frodigt. Her løber Appenninerne, som er en 1200 km lang bjergkæde. Det er i den østlige del af regionen, at man finder det mest uspolerede landskab. Det er her, man finder den kendte Trasimeno sø.

Regionen Toscana byder på mange ting. Her tilbyder vi også vinture til, da området er formidabelt sted fuld af vinranker og rullende bakker. Det er herfra, at de største italienske mestre er fra: Leonardo, Michelangelo, Botticelli, Boccaccio og Dante. Det er også i Toscana, man finder Firenze, som er kendt for kunstskatte. Er man til kunst, er Toscana et besøg værd.

I den midt østlige del ud til Adriaterhavet ligger regionen Marche. Regionen er verdenskendt for dets natur inde i landet – kysten er fyldt med store hoteller. I Marche findes et hulesystem, altså de eventyrlige snehvide grotter i Frasassi, men også middelalderbyen Urbino der vrimler med studerende. Hvis man er til natur og ønsker et mindre turistet område, er Marche et rigtig godt bud. Marche har i mange hundrede år været en del af kirkestaten, og er mere turistfri og autentisk end dens naboer Toscana og Umbrien.

Vi er særligt stærke i ferieboliger og ferielejligheder i Midtitalien.

Syditalien

I Syditalien finder man mere rå og rustikke regioner og mere ukendte egne såsom Abruzzo, Molise Basilicata, og Campania, der byder på oplevelser væk fra de almindelige turistruter – hvad end man er til vild natur eller til uberørte historiske sites. Syditalien byder også på det mere kendte Apulien, som ligger i ”hælen” af Italien med Adrianterhavet mod nordøst. Hovedstaden i Apulien er smukke Bari, og det er også værd at besøge den fornemme barokby Lecce.

Hvis det skal være romantisk, er Amalfi-kysten helt klart et must at besøge. Her kan man leje de famøse Vespa-scootere og tage på opdagelse i Amalfikystens romantiske kystbyer på de stejle klippeskråninger, og cruise langs kysten. Det er også her, at man finder Napoli - hjemstedet for pizza - og oldtidsbyen Pompeji. Ud for Campanias kyst finder man blandt andet også vulkanøer såsom Capri og Ischia – sidstnævnte er et paradis af kurbade og paradis-haver.

De største øer

Der er selvfølgelig flere italienske øer, men vi har udpeget de to største øer her for at give jer et overblik.

Sardinien er for jer der ønsker smaragdgrønt hav, snehvide strande og vild natur. Øens natur er meget vild og uspoleret, og her er kridhvide sandstrande som er parate til at blive indtaget sammen, frodige bakkelandskaber og endda også ørkener. Så er I til badeferie, vandring, grotter eller dykning, er Sardinien et rigtig godt valg.

Sicilien byder først og fremmest på vulkanen Etna (på øens østlige side), som man kan vandre på. Her er bakkelandskab og krystalklart vand. Ud for Sicilien ligger også de syv æoliske øer, hvor man blandt andet kan opleve vulkanen Stromboli. Sicilien har også et hav af barokbyer, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Så hvis man er til vulkaner, barokbyer og øhop, er Sicilien et godt valg.

Apulien

Apulien

En rejse til Apulien er for dig, som ønsker at opdage noget nyt, spændende og anderledes i Italien - Her finder du fantastisk mad, olivenolie og rigtig mange gode vine som er mindre kendte i Danmark. Apulien, også kaldet "Italiens hæl", er måske ikke Italiens mest besøgte turistområde, men bestemt et besøg værd, ligegyldigt hvilken type rejse man søger. En region med meget historie - I den sydlige del af Apulien, omkring Tarantobugten, ligger Magna Grecia regionen, som er rig på historie og frilandsmuseer. I Apulien finder du islæt fra den antikke græske civilisation,...

Campania

Campania

Campania regionen ligger i det sydlige Italien og strækker sig langs det tyrrhenske hav, fra mundingen af ​​Garigliano floden til Policastro-bugten - Det milde klima, kystens skønhed, dets rige kunst og historie, og kærlighed til mad gør Campania til det fascinerende område det er. En ferie til Campania er ikke komplet uden at se havet, regionens ubestridte dronning, med sine intense farver, dets kyster, der kryber med bugter, bugter og klippeflytter. Vandene her byder på øerne i Napoli , Capri og Ischia - Nogle ægte mesterværker i naturen! Natursmukt område - h...

Emilia Romagna

Emilia Romagna

Oplev Italiens gastronomiske hjerte! På en ferie i smukke Emilia Romagna vil du opleve, at pastakulturen er helt sin egen - Emilia Romagna er Italien s mave eller gastronomiske hjerte. Det er her mange af de mere internationalt kendte italienske retter kommer fra. På en ferie i Emilia Romagna kan I godt glemme den gængse tankegang om, at der kun kommer eksklusive råvarer fra Piemonte i Italien. I den smukke region er der udsøgte trøfler og nogle fortrinlige vine, som stadig er ukendte for de fleste. Mange gode råvarer kommer herfra såsom; parmesan (fra Parma), Prosciutto di Parma (...

Friuli-Venezia Giulia

Friuli-Venezia Giulia

Friuli-Venezia Giulia ligger i det nord-østlige Italien og byder på et varieret landskab med dybe kontraster. - I nord domineres regionen af snedækkede alper, midten dækkes af frodige, vinstokkefyldte marker mens sol og sandstrand pryder den sydlige del. Og det er ikke kun vejret, der har en spændende størrelse i Friuli-Venezia Giulia. Her finder du nemlig en selvstændig italiensk region med både romerske ruiner og østrig-ungarnske paladser. Kort sagt kan en ferie i Friuli-Venezia Giulia byde på lidt af hvert! Friuli-Venezia Giulias historie - Regionens historie strække...

Lazio

Lazio

Tag på ferie i Lazio og oplev området, som kan kaldes ophavsstedet til den vestlige civilisation og den kristne kultur. Det er et område af søer og legender, af kursteder og historie, af gamle veje og grønne bakker - Lazio er en region i det centrale Italien , der grænser op til Det Tyrrhenske Hav, der krydser Tiberflodens farvande. Området er primært kendetegnet af bakker og bjerge, der skråner ned nær kysten. Denne region har forskellige men stadig komplementære træk, ubesværede scener og spektakulære horisonter blandt regionens mange smukke byer. En ferie i Lazio kan blandt ande...

Ligurien

Ligurien

Ferie i Ligurien – den spektakulære italienske riviera - I det nordvestlige Italien på grænsen til Frankrig finder man den smukke region Ligurien, der strækker sig helt til Toscana. Regionen er formet som en smal halvmåne og er Italiens tredjemindste, men har masser at byde på: Imponerende bjerge og dejlige bølgende bakker, farvet af det grønne middelhavsgræs og med udsigt over Det Liguriske Hav. Natur, bjerge, kultur, underholdning og natteliv – alt, man skal gøre, er at vælge! Farvandet i denne del af Middelhavet er centralt ved regionen, kombineret med sine karakteristiske klip...

Lombardiet

Lombardiet

Lombardiet er en af Italien s største regioner i den nordlige del af landet og deler en grænse med Schweiz - Regionen strækker sig fra Alperne til Po-dalens lavland. Området er hjemsted for en bred vifte af landskaber, herunder det betagende Alpa, der kan prale af skiområderne Valchiavenna, Valtellina og Valcamonica. Vinter sportsentusiaster vil ikke finde nogen mangel på state-of-the-art faciliteter i Lombardiet, for eksempel i de ekstremt populære skisportssteder Tonale, Bormio, Livigno og Madesimo. Er man til skisport i de helt øvre luftlag, bør man overveje en tur til Breuil-Ce...

Marche

Marche

Tag på ferie til Marche, hvor du har Adrianterhavet mod øst og bjærgkæden Appenninerne mod vest - Marche består af fem provinser; Ancona, Ascoli Piceno, Fermo, Macerata og Pesaro e Urbino, og udgør én af Italiens 20 regioner. Det er oplagt at rejse til Marche, der på mange områder minde om Toscana. Området er dog langt mindre befærdet hvad turister angår. Marche er desuden verdenskendt for sin fantastiske og smukke natur, og derfor mener vi helt klart, at Marche er en fantastisk destination i Italien. Italiens madmekka - Som så mange andre steder i Italien er Marche ogs...

Piemonte

Piemonte

Tag på ferie til Piemonte, som ligger i det nordlige Italien , og som er den kendte vin- og madregion. - Karakteristisk for området er en smuk, grøn og frodig natur. Området er beriget med bløde bakker, skovområder og næsten endeløse rækker af vinmarker. Alt sammen lige syd for de italienske alper. På grund af dette kaldte romerne i sin tid Piemonte for "landet ved bjergets fod". Området er ikke Italien s største vinregion, hvad kvantitet angår. Dog har Piemonte med sine topkvalitets vine fået et solidt omdømme blandt vin connaisseurs. Grunden til det er det til tider rå og barske...

Rom

Rom

Rom har alle dage været en af verdens mest fascinerende byer! - På en rejse til Rom møder du gammelt og nyt. Dette historiske træf kommer på baggrund af nogle af verdenshistoriens mest opsigtsvækkende bygningsværker, kunst og tradition, blandet med en moderne afslappet italiensk atmosfære. Italien s hovedstad vil helt sikkert betage og forføre dig! I Rom får man følelsen af italiensk gæstfrihed. Dette koblet sammen med Roms arkitektur og atmosfære udgør en perfekt, nærmest hellig, treenighed. Det vil helt sikkert give dig den perfekte storbyferie. I Rom er der rigeligt at tage sig...

Sardinien

Sardinien

Sardinien – paradisøen med snehvidt sand - En rejse fra Italien s fastland over et smaragdgrønt hav fører dig til den smukke ø med karakteristiske bugter og sandstrande med snehvidt sand, I sent vil glemme. Velkommen til paradisøen for badenymfer og naturelskere. Middelhavets næststørste ø rammer sine besøgende med naturlige kontraster og farver samt en vild og ren natur. Det, der trækker mest, er strandene og det glitrende klare hav. Sardinien har dog også et rigt historisk og kulturelt liv at byde på. Her er lokalbefolkningen også først og fremmest Sardinere og taler Sardisk, og...

Sicilien

Sicilien

Sicilien er den største af de italienske øer, og en ferie på Sicilien byder på noget helt specielt! - Øen ligger ud for Messinastrædet og er omgivet af det Joniske og Tyrrhenske hav samt Middelhavet. Enhver, der tager på en rejse til Sicilien, kan dykke ned i alt det øen har at tilbyde. Og det er langt fra småting! Rejse til Sicilien for at besøge en af ​​perlerne i det sydlige Italien. Her får du mulighed for at opleve øen gennem naturen, historien og traditionerne. Naturen rummer bjerge, bakker og frem for alt havet med dets utrolige farver og krystalklare vand. Sicil...

Toscana

Toscana

Oplev Toscana - en af de mest kendte og elskede regioner i Italien - - Og på en rejse til Toscana skal man heller ikke tilbringe særlig lang tid i området for at forstå hvorfor. Regionen er nemlig velsignet med en fantastisk smuk natur, råvarer af international verdensklasse og et kulturliv, der blomstrer og trives som aldrig før. Når du bevæger dig rundt på din ferie i Toscana, vil du hurtigt opdage, hvad et toscansk landskab indebærer: Bølgende bakker, små snoede veje omgivet af cyprestræer og frodige marker, så langt øjet rækker. Udsigten afslører små og større byer med smukke...

Umbrien

Umbrien

Umbrien er en region beliggende i det centrale Italien. På en rejse til Umbrien finder du et område med fantastisk grønne omgivelser og en dyb historisk og kulturel arv - Vi har et særligt udvalg af rejser til Umbrien, både kendt som “Toscanas lillebror” og ”Il cuore verde d’Italia” – ”Italiens grønne hjerte” Umbrien er en bjergrig region, beliggende midt i Italien. Mange sammenligner regionens skønne vidder med dem, der ligger i Toscana , hvortil Umbrien ofte bliver omtalt som ”Toscanas lillebror”. Umbrien er dog meget mere end det. Her finder du nemlig usædvanligt grønne vidder,...

Veneto

Veneto

Tag på ferie i Veneto og oplev enestående natur, vilde smagsoplevelser og få mangfoldige oplevelser - Beliggende i den nordøstlige del af Italien strækker Veneto regionen sig fra Dolomitterne til Adriaterhavet. Området er prydet med flotte bakkedrag, floder, kanaler og ikke mindst et af Europas største naturområder, Po Delta. Den mest kendte by i regionen er selvfølgelig Venedig , besøgt af millioner af turister hvert år. Men en ferie i Veneto regionen byder på mange flere og utrolig mangfoldige oplevelser. Alene regionens natur byder på en utrolig diversitet. Dolomitterne, den øst...

Logo - Rejsegarantifonden