Skip to main content

Veneto

Tag på ferie i Veneto og oplev enestående natur, vilde smagsoplevelser og få mangfoldige oplevelser

Beliggende i den nordøstlige del af Italien strækker Veneto regionen sig fra Dolomitterne til Adriaterhavet. Området er prydet med flotte bakkedrag, floder, kanaler og ikke mindst et af Europas største naturområder, Po Delta.

Den mest kendte by i regionen er selvfølgelig Venedig, besøgt af millioner af turister hvert år. Men en ferie i Veneto regionen byder på mange flere og utrolig mangfoldige oplevelser.

Alene regionens natur byder på en utrolig diversitet. Dolomitterne, den østlige bred af Gardasøen, de lange sandstrande ved byerne Jesolo, Bibione, Cavallino og Caorle er blot et udkast af de fantastiske områder, som regionen har at byde på. Blandt denne spektakulære natur finder man også en rig kulturarv, der gør Veneto til en fascinerende feriedestination.

I området omkring Veneto findes de store must-see byer, såsom Venedig, Treviso, Padova og Vicenza. Regionen tilbyder også mindre, men samtidig utrolig smukke landsbyer, såsom Arquà Petrarca, Monselice, Asolo og Bassano del Grappa. Med andre ord er der altså et hav af muligheder for at opleve områdets historie.

I Veneto får i store smagsoplevelser

Området omkring Veneto er et kæmpe mekka for vinelskere og man skal ikke køre langt for at få en kæmpe smagsoplevelse. De mest kendte vine er den kraftige Amarone og Valpolicella, men også de lettere Bardolino vine er værd at smage på.

Hvis ferien tager jer forbi Verona, er det også oplagt at smage på Soave, som er en dejlig tør italiensk hvidvin. Er man til vin med bobler, kan det varmt anbefales at besøge Treviso eller Valdobbiadene. Begge byer er specielt kendt for sin mousserende vin, Prosecco. Generelt er Veneto-regionen Italiens svar på det franske champagne-område. Især Valdobbiadene er især kendt for at producere det bedste prosecco i Italien.

Er der interesse i at smage på nogle traditionelle, norditalienske retter, giver Veneto i den grad anledning til gode smagsoplevelser. Køkkenet kan nemt variere fra én provins til en anden. Dog har hele Veneto regionen nogle fællestræk hvad ingredienser angår; ris, grøntsager og specielt polenta. Polenta er en grød baseret på majs. Den er i høj grad elsket af de indfødte og serveres som oftest sammen med kød, fisk eller ost. En anden specialitet i området er den såkaldte ”la soapa calda”. Det er en varm suppe lavet på både due og kylling. Udover at være kendt for Prosecco vinene er Treviso også byen, hvor den legendariske italienske dessert Tiramisu kommer fra.

Du kan læse meget mere om Veneto hos Lonely Planet lige her.

Fritekstsøgning

Kort

Send forespørgsel

Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
this is a picture of the number 2this is a picture of the number 7this is a picture of the number 5this is a picture of the number 4
Indsæt denne kode. Dette bruges for at kontrollere, at det ikke er en computer, som udfylder formularer automatisk.


Gardasøen

Gardasøen

Gardasøen – Italiens største sø - En rejse til Gardasøen byder på gamle hyggelige byer, historie og charme, kombineret med mere moderne bydele med alle tænkelige faciliteter. Geografisk set er søen placeret i Norditalien, nærmere bestemt lige på grænsen imellem regionerne Lombardiet, Veneto og Trentino-Alto Adige, der deler søen midt over. Gardasøen er med sine 370 km2 Italiens største sø, og den er ubeskriveligt smuk og populær. Gardasøen og det omkringliggende landskab blev skabt for millioner af år siden af en gletsjer. Derfor er landskabet spektakulært, og her er en fremragend...

Treviso

Treviso

I den smukke by Treviso mødes floderne Sile og Botteniga, og er med til at skabe en helt speciel stemning i byen, der er omgivet af vand, og har kanaler på kryds og tværs. - I denne historisk velhavende del af Italien finder du smuk natur, en rig kulturhistorie. Derudover er du tæt på byer som Padova, Verona og selvfølgelig Venedig. Treviso ligger 40 km nord for Venedig og ca. 60 km nord-øst for Padova. I dag er byen og området omkring Treviso et rigt område. Det skyldes især indbyggernes arbejdsomhed - siger de selv - og den ihærdighed førte i 1970´erne og 1980´erne til det såkald...

Venedig

Venedig

Venedig – historie, romantik og magisk stemning - Venedig i Italien er opkaldt efter blandt andet veneterne, som omkring år 500 flygtede ud på en samling af små øer i en lagune 4 km. fra den italienske kyst. Med tiden bredte byen sig over 118 lave øer, bundet sammen af 400 broer og adskilt af 150 kanaler. I år 697 blev Republikken Venedig stiftet. Venedig var en selvstændig stat i mere end et årtusinde, frem til år 1797. I begyndelsen var der stor indflydelse fra det byzantiske rige, men med tiden blev det både mere selvstændigt og mere en sammenfletning af de forskellige kulturer...

Logo - Rejsegarantifonden