fbpx

Sicilien er den største af de italienske øer, og en ferie på Sicilien byder på noget helt specielt! Øen ligger ud for Messinastrædet og er omgivet af det Joniske og Tyrrhenske hav samt Middelhavet. Enhver, der tager på en rejse til Sicilien, kan dykke ned i alt det øen har at tilbyde. Og det er langt fra småting!

Sicilien er en af ​​perlerne i det sydlige Italien og skal opleves gennem naturen, historien og traditionerne.

Naturen rummer bjerge, bakker og frem for alt havet med dets utrolige farver og krystalklare vand. Siciliens store vulkaner symboliserer den uimodståelige skønhed og vitalitet, der hersker i den utroligt charmerende region. Etna, den største aktive vulkan i Europa, ligger på Siciliens østkyst. Det er en af de mest populære attraktioner for dem, der ønsker at udforske regionen. Gennem århundrederne har dens spektakulære udbrud skabt det unikke landskab.

En ferie på Sicilien er heller ikke komplet uden et besøg til de mange øer, som omkranser Sicilien. De er alle meget charmerende, men især de Æoliske Øer fortjener at blive nævnt. Øgruppen består af syv øer: Lipari, Vulcano, Stromboli, Salina, Filicudi, Alicudi og Panarea. På øerne kan du dykke ned i havets dybe blå, tage på udflugter og besøge de mange huler spredt langs kysterne, slappe af på de små strande og nyde god lokal mad.

Gå på opdagelse i historien

For kulturentusiaster er Sicilien en kilde til viden, historie, kunst og kultur. Berømte forfattere rejste til Sicilien på grund af det milde klima og fortryllende omgivelser for at finde deres inspiration.

Forfattere som Salvatore Quasimodo, Giovanni Verga, Luigi Pirandello, Leonardo Sciascia og Tomasi di Lampedusa fandt netop dette på den smukke ø. Det er blevet til nogle fantastiske værker herunder ”Leoparden” og ”Huset ved mispeltræet”. Det kan klart anbefales at gå i de legendariske forfatteres fodspor, og opnå en større forståelse for de sociale, politiske og historiske forhold, der ligger til grund for deres romaner.

En rejse til Sicilien burde også omfatte et besøg til det et arkæologiske område, Agrigento, som er en af ​​Magna Graecias vigtigste byer. Gå på opdagelse i den berømte tempeldal og bliv henført til datidens atmosfære, hvor den gamle Akagras Agrigentum var centrum for magt og læring for 2500 år siden.

De imponerende og elegante monumenter strækker sig ud til havet og er omgivet af grønne olivenlunde, mandeltræer, citrusplantager og vinmarker. Besøg tempeldalen ved solopgang og se solens stråler kaste det smukkeste lys på ruinerne.

Den berømte franske forfatter, Guy de Maupassant, gjorde den smukke by Taormina kendt for alle. Han beskrev den som et historisk bylandskab, der forfører dine øjne, din ånd og din fantasi. Han mente uden tvivl, at hvis man kun havde en enkelt dag at tilbringe på Sicilien, skulle det være der. Du finder den lille juvel midt imellem de flotte byer Messina og Catania.

Man skal ikke glemme maden!

Siciliens historie og kultur er også tydelig i maden. Det kommer til udtryk ved sicilianernes lidenskab og forkærlighed til god mad og ægte smag. Mange sicilianske produkter er beskyttet af DOP- og IGT-kvalitetsmærker, hvilket gør Sicilien berømt for ægte og rene ingredienser i deres produkter.

En rejse til Sicilien bør omhandle godt selskab over smagfuld mad. Det sicilianske køkken har for det første en bred vifte af appetitvækkere. Man kan få serveret lige fra ris- og kartoffelkroketter (cazzilli) til crispeddi di Catania, som både fås i en forret- og dessertversion. Derudover byder de sicilianske kokke på en lang række smagfulde kød- og fiskeretter. Sæt tænderne i sicilianske kager og andet velsmagende bagværk, som primært bliver tilberedt med ricottaost og mandelpuré.

Nogle af de fremragende produkter, der også kendetegner siciliansk mad, er ekstra jomfruolivenolie, Pachino-tomater, Pantelleria-kapers og Nocellara del Belice-oliven. Siciliens klima udgør et eminent sted for vækst af citrusfrugter. Saftige blodappelsiner og “søde” citroner er nogle af dem, du kan plukke fra træerne. De mest berømte oste, Ragusano og Pecorino, er ej at forglemme. Velsmagende pølser såsom Sant’Angelo-salami eller de forskellige typer brød som eksempelvis det runde Dittaino-brød må heller ikke må gå din næse forbi.

Drik et glas af en af ​​øens udsøgte, stærke og fyldige vine, som er en ideel kompagnon til det uovertrufne køkken.

En aktiv ferie på Sicilien

Den ubestridte hersker af denne gamle og smukke ø er utvivlsomt havet, der kan nydes på forskellige måder. Slap af på en af ​​de mange kyststrande eller udforsk de vidunderlige havbunde med snorkel. Vinden og bølgerne gør Sicilien og det omkringliggende hav til et fantastisk sted at wind- og kitesurfe.

Trekking-elskere kan tage på en guidet udflugt langs ruterne i Siciliens naturparker. De, der foretrækker andre midler, kan vælge at udforske de vidunderlige steder på hesteryg eller mountainbike.

Det skal nævnes, at Sicilien de seneste år er blevet en vigtig destination for golfspillere. Flere nye baner har gjort deres indtog på øen, og den nu berømte turnering, Sicilian Open, kan endvidere opleves her.

Wellnessferie på Sicilien

Den smukke ø byder på masser af vand, smukke landskaber og vulkaner, der indbyder til afslapning. Dertil byder området på en bred vifte af kurbehandlinger til dem, der ønsker at komme helt ned i gear, på deres ferie på Sicilien. Sicilien bliver betragtet som en af de mest efterspurgte destinationer for termiske bade med helbredende virkning. Det er en form for naturmedicin, der har eksisteret i Italien siden den romertiden.

I kurbade og wellness-centre kan man finde forskellige regenererende og terapeutiske behandlinger samt skønhedsbehandlinger. De mest berømte kurbade er i byerne Sciacca og Acireale. I Sciacca finder man det famøse Stufe di San Calogero, som er ca. 40 grader varme huler med høj koncentration af damp. Acireale er kendt for sine termiske bade, hvor underjordisk havvand blandes med svovlvand fra Etna. Mærk de terapeutiske og rensende effekter af Siciliens naturlige kropsbehandlinger.

Vil du vide mere?

Vi har lavet en guide til Sicilien, som du kan læse lige her. Hvis du ønsker at læse mere om Palermo, kan vi anbefale Lonely Planets store guide, som du finder her.

Spinner

Regioner i Sicilien

En ferie i Messina på Sicilien giver mulighed for fantastiske oplevelser. Provinsen lægger op til dagsture, hvor man kan se enestående natur og imp...
En ferie i Palermo er for dig, der elsker kultur! I byen finder du middelalderkirker med arabiske kupler, spanskinspirerede kirker og ikke mindst monu...
En ferie på Siciliens østkyst er for dig, der ønsker det hele på din ferie. Gå på opdagelse i det livlige område med smukke bygninger, spænden...

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY