fbpx

Hamborg er Tysklands næststørste by og betragtes ofte som Berlins ”lillebror” eller arvtager – og det er egentlig synd. For trods Hamborgs mindre størrelse, er havnebyen en spændende og kontrastfyldt by, der fortjener sit eget afsnit i fortællingen om Tyskland.

Hamborg – den hippe havneby

Hamborg er klar til at tage dig med storm, godt hjulpet på vej af den hæsblæsende Nordsøvind, der blæser gennem byens gader. Men det er også netop denne vind, der i sin tid pustede liv i byen. Hamborg har siden middelalderen været en af Europas vigtigste havnebyer, og der er stadig flittig skibsdrift i byen, der ernærer sig af den populære havnekanal. I dag er Hamborg dog alt andet end en gammel havneby men i stedet en moderne og dynamisk storby med meget at byde på.

Skt. Pauli og Reeperbahn

Det er da også havnen, som er byens bankende hjerte. Bydelen er i konstant udvikling, og du kan her finde et skønt sammensurium af gamle traditioner og moderne metropol. Besøg blandt andet St. Pauli, et gammelt arbejderkvarter, hvor sømændene plejede at kaste anker og gå på jagt efter øl og underholdning. Området er nu er blevet til en populær streetart bydel, hvor de hippe hænger ud.

St. Pauli i Hamborg