Berlin er en by, du aldrig får nok af. Byen har det hele – pulserende storbyliv, historiske seværdigheder, vidunderlige gastronomiske tilbud, grønne områder og fantastisk shopping. Tysklands hovedstad er en sikker vinder!

Har man én gang været i Berlin er det sikkert, at man kommer tilbage igen og igen. En rejse til Berlin er en rejse til Europas nye kulturcentrum. Byen er en knopskydning af trendy butikker, gallerier og smarte cafeer.

Der sker altid noget på en rejse til Berlin

Den tyske hovedstad er hot og en ‘must-go’ destination for alle der er vilde med at besøge Europas storbyer. Uanset hvad du søger, så har Berlin det hele. Oplev Mittes historiske bykerne med kulturarv, monumentale bygningsværker som Brandenburger Tor og gaden Unter den Linden. Se det nydelige Charlottenburg med de store, lige gader, eksklusive restauranter og dyre forretninger. Glem ikke den gamle punkbastion, Kreuzberg. Shopping er også en stor mulighed i Berlin, og med knap 70 forskellige shoppingcentre i den tyske hovedstad er der rigeligt at vælge imellem.

Historiske scener i bybilledet

På en rejse til Berlin kan man komme helt tæt på verdenshistorien. Du kan eksempelvis starte med et besøg på den gamle koncentrationslejr, Sachsenhausen, som ligger nord for Berlin.

Sachsenhausen er en af Tysklands største koncentrationslejre og blev benyttet i perioden 1936-1945. I denne periode blev over 200.000 holdt fanget, heraf omkring 200 danskere. Lejren ser måske ikke ud som dengang, men ikke desto mindre giver området stadig et indtryk af de skrækkelige hændelser, som i sin tid foregik i lejren.

East Side Gallery er en anden historisk oplevelse som bør opleves. Berlinermuren i sig selv har rødder tilbage til anden verdenskrig, men har siden murens fald været et kæmpe kunstlærred. Kort efter murens fald samledes 118 kunstnere fra 21 lande sig om 1300 meter af muren og dekorerede muren med alverdens kunst.

Hvorfor ikke kombinere en tur til East Side Gallery med en tur på cykel? Tag på aktiv ferie til Berlin, hop på jernhesten og følg den knap seks kilometer lange cykelrute som tager dig med gennem Berlins gader og stræder. Udover berlinermuren kan du opleve mindesmærker og tidligere grænseovergange mellem Øst- og Vestberlin. Rundt omkring på turen kan du stoppe op ved de forskellige infostandere og blive historisk klogere på de pågældende områder på turen.

Indlæser...

Regioner i Berlin

Billeder