Vores nabo, Tyskland, er det stolte nordeuropæiske land med over 80 millioner indbyggere, en af verdens største økonomier og et land der rummer utallige rejseoplevelser lige fra interessant kultur og festlige traditioner til smagfulde, kulinariske måltider.

Tyskland byder på et væld af steder der velfortjent har plads på UNESCOs verdensarvsliste. I alt 40 steder på UNESCO’s verdensarvsliste er at finde i Tysklands i alt 16 delstater heriblandt den betagende domkirke i det østtyske by Köln, Museumsøen i den tyske hovedstad, Berlin, og de naturlige, smukke tyske bøgeskove Waren (Muritz).

Tyskland er stedet både for vin- og øl connaisseurer og byder på oplevelser fra den verdensberømte Oktoberfest i München til den anerkendte Dürkheimer Wurstmarkt, der med over en halv million besøgende hvert år er verdens største vinfest.

Eller oplev Harzen, der byder på et væld af gamle og smukke byer:

  • Werningerode byder på en bred pallet af oplevelser i form af blandt andet Werningerode Slot der oprindeligt er fra det 13 århundrede men kom til sin nuværende form i det 19. århundrede, en miniature park, hvor mere end 50 bygninger er afbilledet i målestok 1:25, samt det kendte Hasseröde bryggeri, der tilbyder rundvisninger. Der er lidt til enhver smag, og fra byen er der ikke langt til mange af de andre spændende destinationer.
  • Halberstadt blev i 804 grundlagt Karl den store. I dag er byen hjemsted for mange museer og kirker. I nabobyen Langenstein, ligger såkaldte huleboliger, der blev bygget grundet stor boligmangel i det 18. århundrede. Området er især et besøg værd, hvis man vil opleve historiens vindesus.
  • Bloksbjerg, eller Brocken som det hedder på Tysk, er kendt for at være tilflugtssted for Hekse fra hele verden. På toppen af bjerget findes Hexentanzplatz, der menes at have været samlingssted for hekse frem til det 17. århundrede. På Brocken ligger også Thale dyrepark der er et besøg værd. Næsten som heksene på deres koste, kan i let og ubesværet komme op på bjerget med svævebane samtidig med at i kan nyde den fantastiske udsigt.
  • I må heller ikke snyde jer selv for en tur til den tusinde år gamle verdens-kulturarvsby Goslar. Den historiske by Goslar byder på et varieret kulturelt udbud og det er ikke for sjovt, at byen bliver kaldt, “Nordens Rom”. Her finder i hele 47 kirker og kapeller. Områdets velstand blev grundlagt af de berømte miner i Rammelsberg, i dag er det et museum, der giver et bredt indblik i minedrift og vidner om den tidligere storhed, hvor man fandt kobber, bly zink og lidt sølv og guld. Byen er i dag udnævnt som verdenskulturarv af Unesco, især den intakte bymidte og den smukt restaurerede Kaiserpfalz, fra 1010, er en af byens store attraktioner.

Der er velbevarede kulinariske traditioner i Tyskland, og det er nemt at finde noget til enhver smag. Få stillet sulten effektivt med en Thüringer Rostbratwurst lavet efter en 600 år gammel opskrift eller stå tidligt op og smag på alt godt fra havet leveret fra det populære Fischmarkt ved Hamburgs havn. Sluk dertil tørsten med store, skummende, tyske øl eller prøv lokale vine produceret på den smagfulde Riesling-drue.

Indlæser...

Regioner i Tyskland

Berlin er en by, du aldrig får nok af, fordi den har det hele – pulserende storbyliv, historiske seværdigheder, vidunderlige gastronomiske til...
Hamborg er blevet udråbt som ‘det nye Berlin’ og en fantastisk by til en storbyferie. Ligesom Berlin er det nemt og billigt at komme dert...
Tag på ferie lige over grænsen! Nordtyskland og den tyske østersøkyst byder på et væld af smukke byer, gamle hansestæder og er et perfekt rejse...

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.