fbpx

Tag på rejse til Madrid og oplev en by, der i de senere år har udviklet sig til en af Europas mest dynamiske og spændende hovedstæder. På din rejse til Madrid vil du opleve, at byens dynamik ikke kun kommer af de mange forskellige kulturelle seværdigheder, der findes i byen. Det kommer også af atmosfæren skabt af madrilenerne. Søger du en rejse til Madrid, er vi klar på at hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning.

Spaniens smukke hovedstad står ofte i skyggen af Barcelona, som mange danskere ynder at rejse til, men Madrid overrasker de fleste og skuffer på ingen måde. Fra det elektriske shoppingstrøg Calle Preciados, med et væld af kædebutikker og stormagasiner, til de fredelige udendørs restauranter på Plaza Mayor. En ferie i Madrid henvender sig endda til de fodboldinteresserede, hvor man kan besøge Real Madrids hjemmestadion, Estadio Vicente Calderón. En rejse til Madrid i Spanien er en ferie, der byder på mange muligheder.

Oplevelser både dag og nat

Ved den store boulevard Gran Via med de monumentale skyskrabere venter et væld af modebutikker, små barer, hyggelige cafeer og moderne restauranter i Malasaña. Det ligger side om side med smarte cafeer, tøjbutikker og natklubber i byens flamboyante homomiljø “Chueca”.

I disse områder er man i en helt anderledes verden sammenlignet med de mondæne luksusbutikker og eksklusive stormagasiner, der findes i det fine Salamanca-kvarter i byens nordlige hjørne. Men trods de forskellige stemninger og kontrastfyldte oplevelser er der en rød tråd, der er til at fornemme på din rejse til Madrid.

Der er rigeligt at tage sig til i Madrid – også om aftenen. Her samles madrilenerne om tapasbarerne langs de skæve gader i Latina, inden turen går videre til livlige spillesteder med knitrende flamenco i højtalerne. Der er noget for enhver smag i byen og herunder får du en uddybet guide til seværdigheder og oplevelser på din rejse til Madrid.

Seværdigheder og oplevelser i Madrid

Berømte Plaza Mayor

Blandt Madrids mest kendte og betydningsfulde torve er Plaza Mayor, som ligger i hjertet af Madrid. Ideen til torvet blev født i det femtende århundrede, og sidenhen er torvet blevet rekonstrueret flere gange efter voldsomme brande hærgede byen.

I dag er Plaza Mayor omkranset af ensartede facader med 237 balkoner samt restauranter, cafeer og butikker, som kan tilgås fra pladsens ni indgange. I centrum af pladsen står statuen af Kong Philip III.

Det berømte torv har været scenen for mange begivenheder i historien. Som henrettelser, royale ceremonier, retssager udført af Den Spanske Inkvisition og tyrefægtning. I dag i de moderne tider er torvet blevet vært for fodboldkampe og det årlige julemarked. Pladsen er noget af et syn, og den bør opleves fra en af fortovscafeerne.

Plaza Mayor i Madrid