Madrid har i mange år levet i skyggen af sin pyntesyge søster og evigt eksponerede rival Barcelona, men har i de senere år udviklet sig til en af Europas mest dynamiske og spændende hovedstæder. Madrids dynamik kommer ikke kun af de mange forskellige kulturelle seværdigheder, der findes i byen, men også af atmosfæren skabt af madrilenerne.

Den kompakte middelalderby omkring Puerta del Sol er som en kinesisk æske af stemninger og kulturelle tilbud. Fra det elektriske shoppingstrøg Calle Preciados, med et væld af kædebutikker og stormagasiner, til de fredelige udendørs restauranter på Plaza Mayor.

Om aftenen samles madrilenerne om tapasbarerne langs de skæve gader i Latina, inden turen går videre til livlige spillesteder i Huertas med knitrende flamenco i højtalerne.

På den anden side af den store boulevard Gran Via med de monumentale skyskrabere venter et væld af modebutikker, små barer og hyggelige cafeer i Chueca og Malasaña. Det spillevende distrikt byder på punk inspireret undergrund og hærgede værtshuse, side om side med smarte cafeer, natklubber og byens flamboyante bøssemiljø. I disse områder er man i en helt anderledes verden sammenlignet med de mondæne designershops og eksklusive stormagasiner, der findes i det fine Salamanca-kvarter i byens nordlige hjørne.

Men trods de forskellige stemninger og kontrastfyldte oplevelser er der en rød tråd, der er til at fornemme i Madrid. Og det er liv – også ud på de små timer. Således er Madrid en by der byder på muligheder i alle døgnets timer.

Indlæser...

Regioner i Madrid

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.