Spanien er danskernes favorit rejsemål! Mere end 1 million danske turister besøger Spanien hvert år, og i alt mere end 46 millioner turister fra hele verden følger trop, så der må være noget om snakken.

Spanien er stort og yderst varieret – Fra Barcelona i Nord til Gibraltar i syd, byder landet på masser af oplevelser, historie og unikke regionskulture. Tag f.eks. til Madrid.

Spaniens hovedstad er en gammel by, som gennem tiderne er vokset ud fra de gamle habsburger og bourboner kvarterer, og er i dag blevet formet af disse kvarterer med seværdigheder som: Gran Via, Plaza Spanien, Ciudad Universitaria, Moncloa, Austrias, Puerta del Sol, Puerta de Alcalá på Plaza de Toros, Paseo de la Castellana, Santiago Bernabéu stadion, Plaza de Castilla og Cibeles-springvandet.

70 km fra Madrid finder du den smukke by Toledo. Det er klart anbefalingsværdigt gå igennem og se byen, f.eks. ned til Plaza del Ayuntamiento hvor du kan se katedralen Primada og dens flamboyante gotiske stil, den gamle retsbygning og rådhuset. Derudover anbefaler vi at se de smalle gader i det gamle jødiske kvarter og kirken Santo Tomé, hvor du kan beundre det monumentale maleri “El entierro del Conde Orgaz”, en af El Greco’s mest kendte værker. Udover dissee steder finder du også seværdigheder som at la Sinagoga de Santa María la Blanca, San Juan de los Reyes, og Victorio Macho museet med sin smukke udsigt over Tejo-floden.

I regionen Andalusien finder du byer som Cordoba, Sevilla og Granada.

Sevilla er kendt for sine monumenter og seværdigheder som universitetet, Triana and klostret ved La Cartuja broen og Basilica de la Macarena. Glem ikke at opdage Santa Cruz kvarteret, hvor sanserne forbliver fascineret af skønheden af gaderne, terrasserne og blomsterne. Katedralen i Sevilla, den største gotiske katedral i verden, hvor du også kan nyde en spektakulær udsigt over byen. Med klokketårnet, en tidligere minaret, La Giralda, er katedralen i dag et symbol på hovedstaden i Andalusien.
Om aftenen kan det anbefales at opleve en af de mange “Flamenco tablaos” for at nyde musikken og spansk dans.

Granada er bl.a. kendt for Alhambra og Generalife, som blev bygget i det 13. århundrede af Mohammed Ibn Alhamar, grundlæggeren af Nasrid dynastiet, med udsigt over Granada. Alhambraen tidligste bygværk er Alcazaben, som efterfølgende blev et kongelige palads. Senere beordrede del Emperador Carlos V opførelsen af et palads på det samme sted.

På Spaniens østlige kyst finder du Valencia, der byder på seværdigheder som Plaza de la Reina, katedralen, Plaza de la Virgen, Plaza Redonda, Plaza Patriarca, facaden af palaset af Marqués de Dos Aguas, byens rådhusplads og ikke mindst Valencias markeder.

Indlæser...

Regioner i Spanien

Barcelona er et favorit feriemål for mange, og det er ikke uden grund. Byen emmer af spansk og catalansk kultur, og oplevelser for hele familien såv...
Madrid har i mange år levet i skyggen af sin pyntesyge søster og evigt eksponerede rival Barcelona, men har i de senere år udviklet sig til en af E...

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.