fbpx

Warszawa er en moderne storby, som på få år har udviklet sig fra at være en by hvor kommunistisk arkitektur og stil har domineret, til en dynamisk, moderne og strålende storby. En rejse til Warszawa giver dig mulighed for at opleve en lang og ofte trist historie, som gør byen ekstra spændende at besøge. Her er museer, samt restauranterne, for enhver smag og interesse.

En ferie til Warszawa giver dig mulighed for en rig kulturel oplevelser! Udover at være Polens hovedstad, er byen kendt på at være rig på seværdigheder. Her er der rigeligt at tage sig til for historie- og kulturinteresserede. Først og fremmet er værd at se Den Gamle by, Stare Miasto, fra 1400-tallet med kongepaladset. Her finder du også Domkirken Johannes-katedralen.

Kulturpaladset, Stalins gave til det polske folk, er absolut også et besøg værd, selvom lokal befolkningen hader den 234 meter høje bygning inderligt, grundet dens symbolske status. Alligevel kommer de til Kulturpaladset pga. de mange museer, teatre, biografer og restauranter. Historisk set har det polske aristokrati haft en meget tæt forbindelse og tilslutning med det franske aristokrati, hvilket kan ses i arkitekturen i Den Gamle By. Dette har det også gjort at Warszawa i dag er en hovedstæderne for klassik musik.

Dette kommer til udtryk i Lazienki-Parken med Chopin-monumentet, samt Helligkors-kirken, som er kendt fordi Chopins hjerte er opbevaret i en af skibets søjler. Derudover byder filharmonien på store klassiske koncerter med orkestre fra ind- og udland. Teatr Wielki er byens vigtigste scene med større operaer og balletter. Warszawa Opera Kameralna byder mest på mindre operaer. Filharmonien, Teatr Wielki og Warszawa Opera har åbent i marts-maj og oktober-december.

Der er dog mulighed for at se og høre gratis Chopinkoncerter i Lazienki-Parken om sommeren. Er man ikke til det klassiske er der også et utrolig godt og spændende natteliv i Warszawa, både for unge og gamle. Byen har ligesom et København en utrolig spændende jazzscene og mange cocktailbarer. I gåafstand fra hotellet kan man finde mange natklubber, cocktailbarer og jazzklubber. Derudover er der mange shopping muligheder byens mange storcentre og shopping gader.

Must see:

  • Den gamle by.
  • Kongeslottet.
  • Lazienkiparken med Chopinmonumentet.
  • Barbakan – byporten mellem den nye og den gamle bydel.

Få flere insider tips og tricks til din rejse til Warszawa her!

Indlæser...

Regioner i Warszawa

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Date Format: DD slash MM slash YYYY