Polens syvende største by, Stettin, der byder på spændende kultur og sjove steder at gå ud. Stettin ligger ved floden Oder, omkring 100 km fra Østersøen.

Stettin havde sin storhedstid i 1200-tallet som havneby. Byen er stadig en af Europas største havnebyer, med en skibsindustri som er vigtig for hele regionen.

På grund af sin centrale beliggenhed har byen været underlag flere lande igennem historien, og i slutningen af 1100-tallet var den ret faktisk under dansk herredømme. Under Anden Verdenskrig, blev byen næsten sønderbommet.

I dag fremstår Stettin som en genopbygget by hvor vestlig livsstil møder østlig kultur. I området omkring det gamle rådhus har man forsøgt at genskabe gadebilledet fra det gamle Stettin. Og stadig flere restauranter og barer åbner i dette område. Både de store parkområder, de imponerende husfacader og det åbne pladser og boulevarder. Alle er bygget efter parisisk model, som er med til at give byen en helt speciel atmosfære og har givet byen tilnavnet ”Polens Paris”.

Læs mere om vores busrejser til Stettin her. Du kan også læse mere om Stettin her.

Den Grønne By

Stettin har også fået tilnavnet ”Den Grønne By” på grund af sine store grønne områder. Den ligger i udkanten af tre skove, så har sjældne planter, træer, dyrearter og sommerfugle, som er en naturoplevelse i sig selv.

En bådtur på Oder kan stærkt anbefales. Fordi den skaber en god kontrast mellem storby og industri på den ene side og uberørt natur på den anden.

I Stettin ligger i øvrigt Europas største kirkegård, som er meget anderledes og mere pyntet end danske. Byen har også verdens ældste biograf – Pionier Cinema. Biografen havde sin første visning i 1909 og forsat åbner dørene for filmelskere. Desuden bør de pommerske hertugers slot besøges. Dele af slottet er omdannet til kulturhus og byder på første klasses opera- og teaterforestillinger.

Hvis man gerne vil kombinere storby og golf, er der hele tre smukke 18-huls golfbaner omkring byen – den seneste åbnede i 2008 og er den første Gary Player designede konkurrencebane i Central Europa.

Shopping

De gode shopping-muligheder i Stettin, til lave priser, kommer man ikke udenom. Byen er fyldt med små butikker, store shoppingcentre og markeder, hvor man kan købe det meste til en god pris. Prøv dit krejler-talent af på de klassiske markeder Fala, Turzyn eller Manhattan. Eller smut i det moderne Galaxy Shopping Center med mere end 190 butikker under sit tag, som har åben alle ugens dage. Krystal, rav, børnetøj, fest- og bryllupskjoler, sportsudstyr, alkohol og tobak er noget af det man kan få til en rigtig god pris i Polen.

Bylivet

Efter en veloverstået shopping, kan man gå på bar og få sig en velfortjent polsk øl og derefter besøge en af byens mange restauranter og vælge mellem traditionelle og eksotiske polske retter. For mad og drikke er også til halv pris af herhjemme, hvis ikke endnu billigere.

Krop og sjæl

Stettin har også et af Polens største og nyeste City Spa, med wellness og spa fordelt på mere end 2000 m2. Her åbnes op for en verden af tyrkiske og romerske bade, utallige former for massager, afslappende og forskønnede behandlinger og ritualer for krop og sjæl. Her kan man med garanti finde ro i sjælen i de smukke, rolige omgivelser.
Udover wellness, er Stettin også kendt for sine tandpleje. Tandlægerne tilbyder kvalitetsudstyr og højtuddannet personale, til nogle af Europas laveste priser.

Indlæser...

Regioner i Stettin

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.