Skip to main content

Poznan

Poznan - Polens oversete perle

Med et areal på over 250 km2 og over en halv million indbyggere er Poznan den femtestørste by i Polen. Poznan er endvidere den største by og tilmed hovedstaden i Wielkopolska.

Flere steder rundt omkring på internettet omtales Poznan som en af Polens usete perler, som sjældent er at finde på folks "bucket-liste" – og det er rigtig synd! Byen har nemlig mange ting at byde på, og man kan nemt få flere dage til at gå med både kultur, historie og oplevelser af forskellig art.

Seværdigheder i Poznan

Den gamle markedsplads

Lad os starte med det kulturelle og historiske – den gamle markedsplads, Stary Rynek. Den gamle markedsplads er nok en af Poznans mest interessante og populære områder, der skal og bør opleves. Her finder man en helt speciel atmosfære med de smukke, pastelfarvede huse og små gyder, som i dén grad inviterer til at udforske byen til fods.

På pladsen og langs de mange gader, der leder ind til pladsen, finder man et væld af caféer og restauranter. Er man ude efter en formiddags- eller eftermiddagssnack, bør man overveje at finde et sted, hvor man kan nyde Poznans måske vigtigste specialitet; en St. Martins-croissant. På pladsen findes også den smukke gamle restaurant Brovaria, som serverer øl fra det eneste restaurantbryggeri i Poznan i tre forskellige varianter; hvede, honning og pils.

På pladsen får man hurtigt øje på byens smukke renæssancerådhus. Rådhuset står imponerende højt på række med de små, pastelfarvede huse og dominerer bybilledet på pladsen. Rådhuset er specielt en populær seværdighed, når klokken slår kl. 12.00. Her kommer nemlig to gedebukke frem og støder sammen 12 gange.

”Katedral-øen” og andre historiske bygninger

Har man stor interesse for den polske historie, er der her stor mulighed for at opleve det helt tæt på. Den såkaldte ”katedral-ø” (Ostrow Tumski) er vigtig for Poznan og hele Polen faktisk, da det var her, at Poznan og hele den selvstændige polske stat blev grundlagt. Katedralen blev bygget i det 10. århundrede og har efterfølgende oplevet flere genopbygninger. Senest efter Anden Verdenskrig, hvor også den gamle markedsplads oplevede en genopbygning.

Den smukke kejserborg, populært kaldet Zamek ("slottet"), er faktisk et palads. Det blev bygget under tysk styre i 1910 af Franz Schwechten for William II, tysk kejser, og har senere huset regeringskontorer.

Af andre opsigtvækkende bygninger bør jesuitternes gamle universitet opleves, som i dag benyttes som byens rådhus. Rådhuset ligger ved siden af den smukke St. Stanislaus Kirke, som anses som en af Polens mest imponerende barokkirker - og det er ikke uden grund. Kirkens facade og interiør er intet mindre end imponerende, og er klart et besøg værd. Området omkring er et centralt område i byen, som ofte lægger plads til koncerter.

Park Cytadela

Poznan byder også på grønne oplevelser i denne smukke park, som er byens største. Her kan natur og kultur kombineres, da parken lægger hus til to museer; hærmuseet og våbenmuseet. En udendørs militærudstyrspark er også en stor attraktion. Udstillingen omfatter over en halv snes eksempler på militærkøretøjer, adskillige fly og helikoptere fra efterkrigstiden og mange kanoner og morterer af forskellige typer. Parken byder også på masser af attraktioner for familier med børn i alle aldre.

Shopping

Når man siger storby, må man nødvendigvis også sige shopping. I Poznan finder man et shoppingcenter, som ikke kun nødvendigvis indbyder til shopping. Stary Browar, som centret hedder, indbyder også til både kunstudstillinger, arkitektur, restauranter og et stort luksushotel. Centret har over 200 butikker, så man kan nemt sætte flere timer af til at gå på jagt efter de gode tilbud og nye varer.

Vi glæder os til at hjælpe jer med at planlægge en fantastisk rejse til Poznan med fly, hotel og spændende oplevelser!  

Fritekstsøgning

Kort

Send forespørgsel

Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
this is a picture of the number 1this is a picture of the number 5this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3
Indsæt denne kode. Dette bruges for at kontrollere, at det ikke er en computer, som udfylder formularer automatisk.


Logo - Rejsegarantifonden