Kulturel og fascinerende er blot få af de mange ord, der beskriver Prag. Det er en af Europas allersmukkeste byer med sine fantastisk flotte broer og sin historiske arkitektur med majestætiske tårne og spir.

Byen er ifølge mange en af Europas mest charmerende hovedstæder. Det er den blandt andet på grund af de listige knejper med velskænket tjekkisk øl, der blander sig med dukkehusagtige bygninger i jugendstil. Byen er nærmest som labyrint af små krogede gader, der slanger sig indimellem hinanden og er som skabt til at blive væk i. Det er en oplevelse at vandre rundt i de smalle gader og kigge indenfor i maleriske baggårde. Skulle I blive sultne eller tørstige under jeres vandring i skønne Prag, er der heldigvis mange gode cafeer og restauranter i alle prislejer.

Det kan du opleve

Hvis I besøger Prag, bør I lægge vejen forbi Det Gule Marked. Når man går fra centrum over den næsten 700 år gamle Karlsbro finder I markedet. Her kan I købe alverdens ting og sager, og man kan sagtens prutte om priserne, da sælgerne er notoriske for at prøve at få lidt flere penge fra turister.

Et andet sted der skal opleves er den jødiske bydel, Josefov, hvor man finder kosher-restauranter, Den Jødiske Kirkegård og gamle synagoger, der har overlevet 2. Verdenskrig. Bydelen er bestemt et besøg værd, da man får et imponerende indblik i den jødiske kulturs historie.

Sidst, men ikke mindst, er det et klart must at se det astronomiske ur fra år 1410 på Rådhustårnet i Staré Mesto. Der er et mekanisk skuespil, som giver en forestilling hver time, hvor to låger åbnes over uret. De 12 apostle kommer frem en efter en, drejer sig og hilser på forsamlingen.

Prag kan dermed tilfredsstille din visuelle sans, men byen giver også smagssanserne en oplevelse. Tjekkiet er kendt for ikke at importere udenlandsk øl. De mener nemlig, at de selv brygger verdens bedste pilsnere. Når I er i Prag, bør I besøge et af de autentiske værtshuse eller knejper, der kun skænker lokale pilsnere. Her venter der jer en helt sublim øl-oplevelse.

Den bedste udsigt over byen finder I på borgen, Pražský hrad, eller hvis I tager kabelbanen til toppen af Petrin højen. Tjekkerne er et afslappet og venligt folkefærd, hvis humoristiske sans går godt i spænd med den danske.

Must see:
  • Borgkomplekset, Pražský hrad, med Sankt Veit katedralen.
  • Mala Strana – Lillesiden, som er berømt for kringlede smågader og original middelalder arkitektur.
  • Den gamle jødiske kvarter Josefov, der også er den mindste bydel i Prag.
  • Tyn kirken med Tycho Brahes grav.
  • Det Gule Marked.
Must see uden for Prag:
  • Theresienstadt
  • Karlstein
  • Konopiste
Indlæser...

Regioner i Prag

Billeder