Kulturel og fascinerende er blot få af de ord, der beskriver Prag – en af Europas allersmukkeste byer med sine smukke broer og sin overvældende, historiske arkitektur, med sine mange tårne og spir.

Dertil er byen ifølge mange en af Europas mest charmerende hovedstæder, bl.a. på grund af de listige knejper med velskænket tjekkisk øl, der blander sig med dukkehusagtige bygninger i jugendstil. Byen er nærmest som labyrint af små krogede gader, der slanger sig indimellem hinanden og er som skabt til at blive væk i. At vandre rundt i netop disse smalle gader, kigge indenfor i maleriske baggårde er en oplevelse man vil huske længe. Skulle man blive sulten eller tørstig under sin vandren af denne skønne by, er heldigvis mange gode cafeer og restauranter i alle prislejer.

Hvis I besøger Prag, bør I lægge vejen forbi Det Gule Marked, der ligger, når man går fra centrum over den næsten 700 år gamle Karlsbro. Her kan I købe alverdens ting og sager, men I skal passe på, da sælgerne er notoriske for at prøve at få lidt flere penge fra udlændinge.

Et andet sted der skal opleves er den jødiske bydel, Josefov, hvor man finder kosher-restauranter, Den Jødiske Kirkegård og gamle synagoger, der har overlevet 2. verdenskrig. Bydelen er bestemt et besøg værd, da man får et imponerende indblik i den jødiske kulturs historie.

Sidst, men ikke mindst, er det et klart must at få set det astronomiske gamle ur fra 1410 på Rådhustårnet i Staré Mesto. Det er et mekanisk skuespil, som giver en forestilling hver time, hvor to låger åbnes over uret, og de 12 apostle kommer frem en efter en, drejer sig og hilser på forsamlingen.

Prag kan dermed tilfredsstille alle de visuelle sanser, men byen giver også smagssanserne en oplevelse. Tjekkiet er kendt for ikke at importere udenlandsk øl, da de mener, de selv brygger verdens bedste pilsnere. Så hvis I er i Prag, bør I besøge et af de autentiske værtshuse eller knejper, der kun skænker lokal pils, hvor her er der mulighed for at få en sublim øl-oplevelse.

Bedste udsigt over byen får du fra borgen, Pražský hrad, eller hvis man tager funicularen til toppen af Petrin højen. Tjekkerne er et afslappet og venligt folkefærd, hvis humoristiske sans går godt i spænd med den danske.

Must see:
  • Borgkomplekset, Pražský hrad, med Sankt Veit-katedralen.
  • Mala Strana – Lillesiden, berømt for kringlede smågader og original middelalder arkitektur.
  • Josefov.
  • Tyn kirken med Tycho Brahes grav.
  • Det gule marked.
Must see udenfor Prag:
  • Theresienstadt
  • Karlstein
  • Konopiste
Indlæser...

Regioner i Prag

Billeder