Litauens lille hovedstad, der altid har stået lidt i skyggen af Tallinn og Riga, er ellers en arkitektonisk perle med den største gamle bydel og mange barokbygninger.

I de smalle gader kan man døgnet rundt finde gode caféer og restauranter, ikke alle er lige lette at finde frem til, men et godt tip er at sniffe sig frem efter duften af henholdsvis kaffe og god mad.

I Vilnius vil du kunne se den gamle historiske bydel med Vilnius Katedralen, Universitetet, Piliesgaden med de historiske bygninger fra det 16. og 18. århundrede, Vilnius gotiske kvarter med kirkerne St. Anne og Bernardine, den gamle rådhusplads, barokkirkerne St. Peter og Paul, og Daggry Porten med billede af Jomfru Maria, der siges at kunne udøve mirakler.

Desuden kan en eftermiddagstur til Trakai, Litauens tidligere hovedstad der ligger 28 km fra Vilnius, varmt anbefales. I dag er byen kendt for sit slot fra det 15.århundrede, der huser en udstilling af forhistoriske fund, kunstværker fra det 17-18.århundrede, og fortællinger om de Litauiske storhertugers liv og levemåde.

Indlæser...

Regioner i Vilnius

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.