Udover at være Letlands hovedstad kandiderer Riga også til at være hele Baltikums hovedstad. Byen er større, mere pulserende og mere ægte end de to andre hovedstæder, og sammen med en charmerende bymidte gør det byen til et velvalgt mål for en storbyferie.

Byen er lille og overskuelig by med et utroligt livligt folkeliv, både nat og dag. Byen har altid været et historisk og kulturelt midtpunkt, og den dag i dag blomstrer handel, kultur og restaurantliv til glæde for både lokale og turister. Rigas hjerte finder du på det centrale marked, indrettet i gamle zeppelinhaller. Her kommer alle for at sælge og købe, mest fødevarer, men også sjovt gammeldags tøj og sko.

Det anbefales at købe noget af det næsten sorte, meget velsmagende rugbrød med hjem fra markedet, som findes i et utal af variationer.

Derudover kan det også anbefales at købe en flaske Riga Balsam. Udenfor hallerne sidder omegnens små gamle koner med hjemmeplukkede buketter eller urter for at tjene en ekstra skilling.

Hvad angår historie kan du i Riga opleve berømte arkitektoniske monumenter som kirkerne St. Peter, St. Georg, og St. Johannes, Rigas slot fra det 14. århundrede, små og store laugshuse, det middelalderlige hus ”De tre brødre” og domkirkepladsen med kirken, der kan prale af et af de største orgler i Europa.

Must see:
  • Art nouveau kvartere.
  • Den gamle by.
  • Domkirken med det kæmpestore orgel, her afholdes næsten dagligt orgelkoncerter i kirken.
  • Markedshallerne.
  • Sorthovedernes hus, stedet hvor de gamle laug mødtes.
Must see udenfor Riga:
  • Ca. 45 min togtur fra Riga ligger Jurmala, som huser et utal af wellness hoteller og har en fantastisk strand.
Indlæser...

Regioner i Riga

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.