Estland, Letland og Litauen udgør tilsammen de baltiske lande – Baltikum, og ligger alle en kort flyvetur fra Danmark.

Landene ligger som tre perler på snor ved Østersøen, og en rejse til Baltikum er ideelt for en forlænget weekend.

Estland er det nordligste af de tre baltiske lande.

Landet har sammen med Letland og Litauen efter kommunismens fald op gennem 90’erne tiltrukket massevis af turister. Turisterne ønsker ofte at opleve den tidligere østbloks særlige kultur på nærmeste hold. Det var ifølge sagnet i Estland, at Dannebrog i år 1219 dalede ned fra himlen. Det giver for danske turister det lille land en ekstra kuriøs dimension.

Estland er det mindste af de baltiske lande. Alligevel mærkes Estlands tilstedeværelse i regionen med landets dejlige kystbyer, maleriske landsbyer, frodige skove og marskland, som alle sætter scenen for at opdage mange kulturelle og naturlige perler. Estland er også kendt for storslåede slotte, uberørte øer, og en kosmopolitisk hovedstad med en middelalderlige pragt. Det er ikke underligt, at Estland ikke længere er Europas bedst bevarede hemmelighed. Tag på rejse til Baltikum og oplev eksempelvis hvad Estland har at byde på i byens hovedstad, Tallinn. Læs mere om Estland her!

Letland er det midterste af de tre baltiske lande (eller tre baltiske perler).

Efter kommunismens fald har landet sammen med Estland og Litauen op gennem 90’erne tiltrukket masser af turister, der har ønsket at opleve den tidligere østbloks særlige kultur. Udover kulturperlen Riga tilbyder Letland også en masse oplevelser uden for hovedstaden. Her finder du historiske landsbyer, hvor tempoet er lidt langsommere. Nogle af byerne er nærmest frosset fast i tiden.

Trods voksende popularitet er Letland stadig et af de steder i Europa, hvor du kan gå ned af den opdagede sti og blive en frygtløs eventyrer der udforsker jomfrueligt terræn. Udover middelalder borge, byer og skøn natur byder Letland også på bløde og hvide sandstrande. Tag på din næste rejse til Baltikum og oplev Europas bredeste vandfald. Læs mere om Letland her!

Litauen er det sydligste af de tre baltiske lande.

Landet har sammen med Estland og Letland efter kommunismens fald op igennem 90’erne tiltrukket massevis af turister, der har ønsket at opleve den tidligere østbloks særlige kultur på nærmeste hold.

Tag på ferie til Baltikum, og oplev Litauen som er et land med en farverig historie. Landet kan prale af at have haft et imperium der strak sig hele vejen fra Østersøen til Sortehavet. Historisk har der været rå hedenskhed blandet med katolicisme (en arv fra Polen), som gør at landet adskiller sig dets baltiske brødre.

Litauens hovedstad, Vilnius, er en utrolig lille by, med forbløffende kontraster – skyggefulde gårde, et excentrisk kunstnersamfund, kunst og smuk barok. Læs mere om Litauen her!

Indlæser...

Regioner i De Baltiske Lande

Udover at være Letlands hovedstad kandiderer Riga også til at være hele Baltikums hovedstad. Byen er større, mere pulserende og mere ægte end de ...
Som en af Europas mest fortryllende byer, er Tallinn en berusende blanding af middelalderlige og moderne impulser, med smalle brostensbelagte gader, k...
Litauens lille hovedstad der altid har stået lidt i skyggen af Tallinn og Riga. En rejse til Vilnius byder på en arkitektonisk perle med den størst...

Billeder