Estland, Letland og Litauen udgør tilsammen de baltiske lande – Baltikum, og ligger alle en kort flyvetur fra Danmark. Landene ligger som perler på snor, ved Østersøen, og er ideelle rejsemål at tage til for en forlænget weekend.

Estland er det nordligste af de tre baltiske lande. Landet har sammen med Letland og Litauen efter kommunismens fald op gennem 1990erne tiltrukket massevis af turister, der har ønsket at opleve den tidligere østbloks særlige kultur på nærmeste hold.

Det var ifølge sagnet i Estland, at Dannebrog i 1219 dalede ned fra himlen, og det giver for danske turister det lille land en ekstra kuriøs dimension.

Selv om det er det mindste af de baltiske lande, mærkes Estlands (Eesti) tilstedeværelse i regionen med landets dejlige kystbyer, maleriske landsbyer, frodige skove og marskland, som alle sætter scenen for at opdage mange kulturelle og naturlige perler. Alligevel er Estland også kendt for storslåede slotte, uberørte øer, og en kosmopolitisk hovedstad med en middelalderlige pragt.

Det er ikke underlig, at Estland ikke længere er Europas bedst bevarede hemmelighed.

Letland er det midterste af de tre baltiske lande (eller 3 baltiske perler). Efter kommunismens fald har landet sammen med Estland og Litauen op gennem 1990’erne tiltrukket masser af turister, der har ønsket at opleve den tidligere østbloks særlige kultur.

Udover over kulturperlen Riga tilbyder Letland en masse lidt væk fra hovedstaden. Her finder du historiske landsbyer, hvor tempoet er lidt langsommere – nogle af byerne er nærmest frosset fast i tiden. Trods voksende popularitet, er Letland stadig et af de steder i Europa, hvor du kan gå ned af den opdagede sti og blive en frygtløs eventyre der udforsker jomfrueligt terræn. Fra smuldrende slotte i Sigulda, til Jurmala er det meget nemt at bare komme væk.

Udover middelalder borge og byer og skøn natur byder Letland også på bløde og hvide sandstrande, samt Europas bredeste vandfald.

Litauen er det sydligste af de tre baltiske lande. Landet har sammen med Estland og Letland efter kommunismens fald op igennem 1990’erne tiltrukket massevis af turister, der har ønsket at opleve den tidligere østbloks særlige kultur på nærmeste hold.

Litauen er et land med en farverig historie, og kan prale af at have haft et imperium der strak sig fra Østersøen til Sortehavet. Historisk har der været rå hedenskhed blandet med katolicisme (en arv fra Polen), som gør at landet adskiller sig dets baltiske brødre.

Dens hovedstad, Vilnius, er en utrolig lille by, med forbløffende kontraster – skyggefulde gårde, et excentrisk kunstnersamfund, kunst og smuk barok.

Indlæser...

Regioner i De Baltiske Lande

Udover at være Letlands hovedstad kandiderer Riga også til at være hele Baltikums hovedstad. Byen er større, mere pulserende og mere ægte end de ...
Som en af Europas mest fortryllende byer, er Tallinn en berusende blanding af middelalderlige og moderne impulser, med smalle brostensbelagte gader, k...
Litauens lille hovedstad, der altid har stået lidt i skyggen af Tallinn og Riga, er ellers en arkitektonisk perle med den største gamle bydel og man...

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.