Ungarns hovedstad folder sig ud på begge sider af Donau-floden. Budapest udspringer af to byer, Buda og Pest, som deles af Donau.

På Buda-siden ligger Gellert-bjerget med citadellet, borghøjen med det store slotskompleks og den berømte Matthias-kirke. På Pest-siden ligger Parlamentet, de mange muligheder for at shoppe, de flotte boulevarder og liebhaver-boligerne.

Hele byen er en stor metropol med 1.7 millioner indbyggere. Når I er i byen så er det oplagt at tage en båd op og ned af Donau, turen tager ca. 2 timer og giver et godt indblik i hvor pragtfuld byen er.

Europas største synagoge ligger også i Budapest, og er mere end 75 meter lang og 27 meter bred, hvilket gør den til verdens største synagoge.

På den anden side af Donau finder i Castle Hill, som er en bydel der bringer Jer tilbage til middelalderen. Kun folk som arbejder eller bor i bydelen har tilladelse til at køre i bil i Castle Hill Det er også i dette område I finder Matthias-kirken og det Nationale galleri.

Når dagen er omme, og det er tid til at nyde en drink, så har Budapest et spændende og pulserende natteliv. Her er rig mulighed for at få stillet tørsten. Byen byder på alt fra Jazz til natklubber som har åbent til den lyse morgen.

Indlæser...

Regioner i Budapest

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.