En ferie i Østeuropa kan være alt fra kulturferie eller badeferie til aktiv ferie eller naturferie. Uanset hvad du ønsker byder en rejse til Østeuropa på rigtig mange oplevelser, vidunderlige strande, fascinerende storbyer og forskellige kulturer til rigtig meget for pengene. Her blot et udvalg af de lande vi arrangerer rejser til.

Tjekkiet har siden Berlinmurens fald i 1989 virkelig formået at åbne sine grænser for turister fra hele verden. De mange år under kommunistisk herredømme sætter dog stadig sit præg på landet.

Heldigvis finder du dog har så meget natur, historie, romantik og charme, at det absolut er til at leve med.

For et land, der har kun har eksisteret siden 1993, gør Tjekkiet et fint stykke arbejde med at fremvise sin spændende historie. Her bliver fortiden reel med borge og slotte der vrimler omkring, som fylder dig med historier om magtfulde familier og enkeltpersoner, hvis indflydelse gjorde sig gældende langt ud over landets nuværende grænser. Med historie fra Bøhmen og Mähren, de to gamle lande, der nu danner det moderne Tjekkiet, har du her en port til Europas historie.

Hovedstaden Prag er blevet et yndet mål for turister, men resten af det frodige land er med sine omgivende bjerge bestemt også et besøg værd.

Ungarns centrale beliggenhed i Europa og landets venlige befolkning gør landet til et ideelt turiststed i Østeuropa.

Ungarn byder på den moderne hovedstad Budapest, hvor du kan opleve en mangfoldighed af kulturelle tilbud.

Men landet har også et pragtfuldt landskab, der bør udforskes. Ungarns landskab er mere skønt end slående, mere smukt end fantastisk. Men det kan man ikke sige det samme om det byggede miljø på tværs af landet.

Arkitektonisk er Ungarn er en guldgrube, med alt fra romerske ruiner og middelalderlige byhuse til barokkirker, neoklassiske offentlige bygninger, Art Nouveau badehuse og skoler. Og vi taler ikke kun om Budapest her, men også steder som Szeged eller Kecskemét, Debrecen eller Sopron. Her vil du kunne opdage en arkitektonisk perle på stort set hver tur med de mange gamle landsbyer. Dette suppleret med smukke skove og søer og vinmarker gør Ungarn til et attraktivt sted for naturelskere.

Indlæser...

Regioner i Østeuropa

Ungarns hovedstad folder sig ud på begge sider af Donau-floden. Budapest udspringer af to byer, Buda og Pest, som deles af Donau. På Buda-siden ligg...
Estland, Letland og Litauen udgør tilsammen de baltiske lande – Baltikum, og ligger alle en kort flyvetur fra Danmark. Landene ligger som perle...
Kulturel og fascinerende er blot få af de mange ord, der beskriver Prag. Det er en af Europas allersmukkeste byer med sine fantastisk flotte broer og...

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.