Muntre og livlige Perugia er en af Italiens ældste byer. Det er også hovedstaden i Umbrien og absolut et besøg værd, også selvom man ikke bor i det smukke landskab der ligger lige omkring byen og skal køre dertil langvejs fra.

Perugia var en gammel etruisk by, som blev romersk i 295 f. kr. blev, og derfor er der overalt romerske bygningsværker oven på de etruskiske. Men i de sidste 400 år er der ikke meget, der har ændret sig. Gaderne er stadig smalle og stejle, og dette er med til at give byen en kæmpe charme.

Perugia er med næsten 40.000 årlige studerende en intim by, men samtidig en af Italiens mest livlige byer. Byens oprindelige universitet, Università degli Studi, blev grundlagt i 1308 og er et af verdens ældste. I 1921 blev Perugias fremmeduniversitet, Università per Stranieri di Perugia, åbnet. I dag bliver tusindvis af unge fra hele verden i italiensk sprog og kultur her. Derfor fyldes Perugias gader også op hver aften med unge mennesker og livsglæde.

Et besøg til Perugia er ikke komplet uden at se Piazza IV Novembrea og Palazzo dei Priori. Når går ned af byens hovedgade, som hedder Corso Vanucci (opkaldt efter Perugias store søn, maleren Pietro Vanucci – også kaldet Perugino), munder den ud i Perugias centrum, Piazza IV Novembre. Her finder også det pragtfulde Palazzo dei Priori fra 1293, der er kendt for sine smukke vinduer med buer og søjler og en vidunderligt ornamenteret indgangsportal.

Øverst i Palazzo dei Priori ligger kunstmuseet Galleria Nazionale dell’Umbria. Dette er et sted som alle kunstelsker vil elske at komme til. Og det fordi du her finder kunst fra hele Umbrien, herunder selvfølgelig de største kunstnere fra byen Perugino og Pinturicchio.

Indlæser...

Regioner i Perugia

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.