fbpx

Tag på ferie til Perugia, en munter og livlig by, der er blandt Italiens ældste. Umbriens skønne hovedstad er absolut er et besøg værd, om man har lyst til en afslappende ferie eller at besøge enten byens berømte chokolade- eller jazzfestival.

Perugia er en lille perle, der desværre ofte står i skyggen af større byer som Rom, Siena og Firenze. Og det er en skam, for Perugia har mangt og meget at byde på.

Perugia har en unik beliggenhed på et højdedrag midt i en smuk, umbrisk dal. Den er en af Italiens allerbedst bevarede og mest stemningsfulde middelalderbyer. De sidste 400 år er der stadig ikke meget, der har ændret sig. Byens gader er smalle, stejle og med til at give byen den klassiske italienske charme.

Stemningen i Perugia er hyggelig, intim og meget levende. Byens ældste universitet, Universitá degli Studi, blev grundlagt i 1308 og tælles blandt verdens ældste. Universitetet har knap 40.000 studerende hvert år. I 1921 grundlagdes Perugias fremmeduniversitet, Università per Stranieri di Perugia. Her bliver unge fra hele verden undervist i den italienske sprog og kultur.

Det er blandt andet disse to uddannelsesinstitutioner der gør, at Perugias gader hver aften lyser op af liv og glade dage for de mange skønne mennesker, der er ude at holde en pause fra bøgerne. Derfor fyldes Perugia hver aften med ungdom, latter og livsglæde – midt på en skøn bakketop 500 meter over havet.

Udsigt over Perugia, Italien