fbpx

Tag på oplevelse med en rejse til Trasimenosøen (Lago Trasimeno), og oplev et stænk af blåt i det bakkede landskab. Trasimenosøen er beliggende der, hvor Umbrien grænser op til Toscana.

Lago Trasimeno er beliggende i Umbrien. Det er Italiens fjerdestørste sø efter Gardasøen, Lago Maggiore og Comosøen, og den største af søerne neden for Po-sletten. Søen er hverken så dyb eller stor som så mange andre, men området er både smukt og hyggeligt. Harmoniske højdedrag omkranser den lange sø, og her er fyldt med vingårde, hyggelige småbyer masser af skøn natur. Hele søen og den sydlige kyst er naturreservat med en stor fauna af planter, fugle og fisk. I selve søen finder du en masse forskellige former for flora og fauna.

Lago Trasimeno bliver hovedsageligt oprethold af regnvand med kunstige kanaler fra de omkringliggende områder. Lago Trasimeno er et yndet udflugtsmål for lokale såvel som turister. Da Umbrien er en den eneste region i Italien uden kyststrækning, er der mange, der bruger søen til at køle sig ned på sommerens varmeste dage – og det kan man vel næppe bebrejde dem for!

Fisk, fisk og atter fisk

Lago Trasimeno har en overflade på 128 km2 og en dybde på kun 6 meter hvor søen er dybest. Alligevel vrimler søen med massevis af fisk. Der er blevet fisket professionelt siden sidste del af bronzealderen og i dag er der intet mindre end 300 fiskere, der tilsammen hiver 1400 tons fisk op fra søen årligt. For at fiskebestandens overlevelse, er der oprettet et stort dambrug, hvorfra der sættes fiskeyngel ud. Der findes 18 forskellige fiskearter hvoraf kun en håndfuld ikke er egnet til at spise. Det tæller blandt andet ål, gedder, karper, aborre og hummere, for at nævne et par stykker. Området er kendt vidt og bredt for sin fantastiske fisk, der kan nydes i området i stor stil.

Isola Maggiore, Isola Minore og Isola Polvese

I Trasimenosøen er der tre små øer, Isola Maggiore, Isola Minore og Isola Polvese.

Isola Minore i Lago Trasimeno
Spinner

Regioner i Lago Trasimeno

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • DD slash MM slash YYYY
  • DD slash MM slash YYYY