Med et stænk af blåt i det bakkede landskab finder du Lago Trasimeno (Trasimenosøen). Der hvor Umbrien spilder over til Toscana.

Trasimenosøen er Italiens fjerdestørste sø, og den største af søerne neden for Po-sletten, men til forskel fra de norditalienske søer er den lavvandet.

Omkring denne 128 km lange sø der er indrammet af sølvgrønne olivenlunde, vinstokke, skov af egetræer, cypresser, og solsikkemarker finder du smukke middelalderbyer, såsom Castiglione del Lago og Passignano, som er draperet langs søens kyster som på en perlekæd.

Derudover er der en blid, nærmest også uhyggelig, stemning der hænger over søens trio af øer – Isola Maggiore, Isola Minore og Isola Polvese – alle vidunderligt afslappende udflugtssteder. På Isola Maggiore finder du en ø med en traditionel befolkning af fiskere, 1400-tals huse og et par små, fine kirker.

Castiglione del Lago, søens hovedby, var engang for længe siden en ø – nu er den en halvø. Oliventræer, gamle bymure, middelalderborg og flot udsigt ud over søen fra Piazza Gramsci er det, som stedet byder på. Du tager måske på en lille udflugt herfra til den lille middelalderlige by Panicale.

Det næste populære turistmål ved søen er Passignagno sul Trasimeno. Den er mindre end Castiglione del Lago, men har også gamle aner. Her i søens dis stod i år 217 f. Kr. et berømt slag mellem Hannibals og Roms tropper. Fra Passignano kan du tage en sejltur til Isola Maggiore.

Tag også gerne en tur til Castel Rigone med flot vue over bosættelsen og den seværdige lille renæssancekirke Santuario della Madonna dei Miracoli.

Fra San Feliciano kan man tage båden til parken på Isola Polvese, den største af øerne.

Indlæser...

Regioner i Lago Trasimeno

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.