Tag på oplevelse med en rejse til Trasimenosøen (Lago Trasimeno), og oplev et stænk af blåt i det bakkede landskab. Trasimenosøen er beliggende der, hvor Umbrien grænser op til Toscana.

Trasimenosøen er Italiens fjerdestørste sø, og den største af søerne neden for Po-sletten. Til forskel fra de norditalienske søer, er denne sø lavvandet.

Den 128 km. lange sø er indrammet af sølvgrønne olivenlunde, vinstokke, skov af egetræer, cypresser, og solsikkemarker. Her finder du smukke middelalderbyer, såsom Castiglione del Lago og Passignano, som er draperet langs søens kyster som på en smuk perlekæde. Derudover er der en blid, nærmest også uhyggelig, stemning der hænger over søens trio af øer – Isola Maggiore, Isola Minore og Isola Polvese. Tager du på ferie til Trasimenosøen er du garanteret vidunderligt afslappende udflugtssteder.

På Isola Maggiore finder du en traditionel befolkning af fiskere, huse fra 1400-tallet og et par små, fine kirker. Castiglione del Lago, søens hovedby, var engang for længe siden en ø. Nu er det en halvø. Oliventræer, gamle bymure, middelalderborg og flot udsigt ud over søen fra Piazza Gramsci er det, som stedet kan byde på. Herfra kan du tage på en lille udflugt til den lille, middelalderlige by, Panicale.

Det næste populære turistmål ved søen er Passignagno sul Trasimeno. Denne ø er mindre end Castiglione del Lago, men har også gamle aner. Her i søens dis stod i år 217 f. Kr.. et berømt slag mellem Hannibals og Roms tropper.

På din ferie til Trasimenosøen kan du tage en sejltur til Isola Maggiore. Tag også gerne en tur til Castel Rigone med flot vue over bosættelsen og den seværdige lille renæssancekirke, Santuario della Madonna dei Miracoli. Fra San Feliciano kan man tage båden til parken på Isola Polvese, som er den største af de tre øer.

Indlæser...

Regioner i Lago Trasimeno

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
  • Date Format: MM slash DD slash YYYY