Umbrien er beliggende i den centrale Italien og er en region byder en dyb historisk og kulturel arv. Byerne i Umbrien er rige på kunst, historie, gamle mure, historiske bygninger, arkæologiske parker, kirker og uvurderlige malerier, som alle fortjener at blive beundret under dit ophold i Umbrien. Her er nogle anbefalinger til byer i området.

Et ophold i Umbrien er ikke fuldent ude et besøg i Assisi, og er en smuk by med den imponerende Basilica di San Francesco som en af hovedattraktionerne. Domkirken blev bygget i det trettende århundrede og består af to dele, den nederste kirke hvor resterne af Frans af Assisi er bevaret, og den øvre kirke dækket med fresco illustrationer fra det gamle og nye testamente.
Fortsætter du din tur i Assisi anbefaler vi at du tager Via San Francesco, som vil tage dig til byens torv, hvor der er et tempel for den romerske gud Minerva, der går tilbage til det første århundrede f.Kr.. Herfra kan du så nå andre steder i tilknytning til Frans af Assisi, f.eks.:

  • Den nye kirke bygget på fødestedet for Frans, Oratorio di S. Francesco Piccolino,
  • Basilica di Santa Chiara, hvor resterne af helgenen Chiara (en følger af Frans) bevares.
  • Glem ikke at besøge San Rufino Katedralen, Santa Maria degli Angeli, og hvis du har tid, anbefaler vi dig at beundre udsigten fra Rocca Maggiore.

Den historiske og smukke by Gubbio, også kendt som “byen med fjolserne”. Et must see i byen er helt sikkert katedralen, den vigtigste kirke i byen, der indeholder værdifulde værker af lokale kunstnere fra det sekstende århundrede. Herfra kan du nemt få komme til den maleriske Piazza Grande, hvor det smukke Palazzo dei Consoli er. På denne plads er der mulighed for at nyde et enestående panorama af dalen hvor Gubbio ligger. Palazzo dei Consoli er et historisk museum i gotisk stil – Gå ikke glip af syv “Tabeller over Gubbio,”, et af de vigtigste dokument for historien om det italienske folkeslag, dateret mellem det tredje og andet århundrede f.Kr.
Over for katedralen står Ducal Paladset, bygget i det femtende århundrede i henhold til ønskerne fra Grev Federico af Montefeltro. Det kan også anbefales at se Basilica di Sant’Ubaldo,

Fabriano er en interessant by på grænsen mellem Marche og Umbrien. Berømt for at være fødestedet for maleren Gentile da Fabriano har byen har en rig historisk og kunstnerisk arv. Hjertet af byen er det centrale torv, hvis centrum er den smukke fontæne, Fontana Sturinalto. På siderne finder du historiske bygninger såsom: Palazzo del Podesta, Loggia di San Francesco, rådhuset og Teatro Gentile.

Indlæser...

Regioner i Umbrien

Med et stænk af blåt i det bakkede landskab finder du Lago Trasimeno (Trasimenosøen). Der hvor Umbrien spilder over til Toscana. Trasimenosøen er ...
Muntre og livlige Perugia er en af Italiens ældste byer. Det er også hovedstaden i Umbrien og absolut et besøg værd, også selvom man ikke bor i d...

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.