fbpx

Umbrien er en region beliggende i det centrale Italien. Her finder du et område med fantastisk grønne omgivelser og en dyb historisk og kulturel arv. Vi har et særligt udvalg af rejser til Umbrien, både kendt som “Toscanas lillebror” og ”Il cuore verde d’Italia” – ”Italiens grønne hjerte”

Umbrien er en bjergrig region, beliggende midt i Italien. Mange sammenligner regionens skønne vidder med dem, der ligger i Toscana, hvortil Umbrien ofte bliver omtalt som ”Toscanas lillebror”.

Umbrien er dog meget mere end det. Her finder du nemlig usædvanligt grønne vidder, Italiens fjerdestørste sø og blomstrende marker. Faktisk er her så grønt, at Umbrien har fået kælenavnet ”Il cuore verde d’Italia” – ”Italiens grønne hjerte”. Vendingen optrådte første gang i et digt af Giosuè Carducci, da han malende beskrev Clittuno-floden i Umbrien. Herefter blev kaldenavnet hurtigt optaget i den italienske kultur. Og man skal ikke opholde sig længe i regionen for at forstå hvorfor. Umbrien ligger nemlig midt i landet og gemmer på et landskab, der bugner af uendelige vinmarker, fantastiske olivenlunde og frodige skove – det kan da få ethvert hjerte til at banke lidt hurtigere.

Pakkerejser til Umbrien, Italien