Umbrien er beliggende i det centrale Italien, og er en region der byder på en dyb historisk og kulturel arv. Vi har et særligt udvalg af rejser til Umbrien, som oftest er kendt som “Toscanas lillebror”.

Umbrien ligger midt i Italien og er en bjergrig region. Regionen grænser op mod Toscana mod vest, Marche mod øst og Lazio mod syd. Umbriens areal breder sig på knap 8.500 km² og befolkningstallet når knap 850.000.

Denne region kan omtales som “Italiens grønne hjerte”, fordi regionen har en central beliggenhed med udsigt til de smukke bakketoppe og et landskab, der bugner af uendelige vinmarker, fantastiske olivenlunder og frodige skove.

I Umbrien kan du blandt andet opleve byer, som er rige på kunst, historie, gamle mure og historiske bygninger. Dertil finder du arkæologiske parker, kirker og uvurderlige malerier, som alle fortjener at blive beundret under dit ophold i Umbrien. Hovedstaden i Umbrien er Perugia.

Assisi

En rejse til Umbrien er ikke fuldendt ude et besøg i Assisi, som er en smuk by med den imponerende hovedattraktion, Basilica di San Francesco. Domkirken blev bygget i det 13. århundrede og består af to dele. Den nederste del af kirken, er resterne af Frans af Assisi bevaret. Den øvre del af kirken er dækket med Frescos illustrationer fra det gamle og nye testamente. Fortsætter du din tur i Assisi anbefaler vi at du tager forbi Via San Francesco, som vil tage dig til byens torv. Her findes et smukt og iøjnefaldende tempel for den romerske gud Minerva, der går tilbage til det første århundrede f.Kr.. Har du et ønske om at opleve andre steder tilknyttet til Frans af Assisi, er disse også en mulighed:

  • Den nye kirke bygget på fødestedet for Frans af Assisi, Oratorio di S. Francesco Piccolino,
  • Basilica di Santa Chiara, hvor resterne af helgenen Chiara, en følger af Frans, bevares.
  • Glem ikke at besøge San Rufino Katedralen og Santa Maria degli Angeli. Hvis du har tid, anbefaler vi dig at beundre udsigten fra Rocca Maggiore.

Gubbio

Ved rejser til Umbrien anbefaler vi også et besøg til den historiske og smukke by Gubbio, også kendt som “byen med fjolserne”. Et must-see i byen er helt sikkert katedralen, som anses som byens vigtigste. Den indeholder værdifulde værker af lokale kunstnere fra det 16. århundrede. Herfra kan du nemt drage videre til den maleriske Piazza Grande, hvor det smukke Palazzo dei Consoli er at finde. På denne plads er der mulighed for at nyde et enestående panorama af dalen, hvor Gubbio ligger.

Palazzo dei Consoli er et historisk museum i gotisk stil. Gå ikke glip af syv “Tabeller over Gubbio,”, som er et af de vigtigste dokumenter for historien om det italienske folkeslag, dateret mellem 3. og 2. århundrede f.Kr.. Over for katedralen står Ducal Paladset, bygget i det 15. århundrede i henhold til ønskerne fra Grev Federico af Montefeltro.

Det kan også anbefales at se Basilica di Sant’Ubaldo. Fabriano er en interessant by på grænsen mellem Marche og Umbrien. Byen er berømt for at være fødestedet for maleren Gentile da Fabriano og byen har heraf en rig, historisk og kunstnerisk arv. Hjertet af byen er det centrale torv, hvis centrum er den smukke fontæne, Fontana Sturinalto. På siderne finder du historiske bygninger såsom: Palazzo del Podesta, Loggia di San Francesco, rådhuset og Teatro Gentile.

Indlæser...

Regioner i Umbrien

Tag på oplevelse med en rejse til Trasimenosøen (Lago Trasimeno), og oplev et stænk af blåt i det bakkede landskab. Trasimenosøen er beliggende d...
Tag på rejse til Perugia som er en munter og livlig by, og en af Italiens ældste. Oplev Umbriens skønne hovedstad, som absolut er et besøg værd ...

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
  • Date Format: MM slash DD slash YYYY