Skip to main content
Udsigt fra Pienza og Val d Orcia i Toscana

Vinrejse til Toscana

Tag på en fascinerende vinrejse til Toscana! I kommer til at opleve en særlig del af Toscana, med 4 vinsmagninger over 7 dage.

På vinrejsen kommer I til at opleve steder på UNESCOs verdensarvliste og smukke små byer, med dansktalende rejseleder på hele rejsen.

Toscana er en af de mest kendte og elskede regioner i Italien. På en rejse til Toscana skal man heller ikke tilbringe særlig lang tid i området for at forstå hvorfor.

Regionen er nemlig velsignet med en fantastisk smuk natur, råvarer af international verdensklasse og et kulturliv, der blomstrer og trives som aldrig før.

Når du bevæger dig rundt på din ferie i Toscana, vil man hurtigt opdage, hvad et toscansk landskab indebærer. Her vil du finde bølgende bakker, små, snoede veje omgivet af cyprestræer og frodige marker, så langt øjet rækker. Udsigten afslører små og større byer, med smukke historiske centrumer og smalle gader, hvis historie strækker sig tilbage til etruskernes og middelalderens byer.

Rejsen inkluderer:

 • Direkte fly fra København til Firenze og retur fra Bologna til København, med SAS
 • 23 kg bagage og 1 styk håndbagage på 8 kg pr. person
 • Dansk rejseleder
 • 7 dages rundrejse med program som beskrevet nedenfor
 • 6 overnatninger i superior værelse på Hotel Villa Ambra ***
 • Morgenmad alle dage
 • Middag alle dage
 • 4 vinsmagninger 
 • Ostesmagning med et glas vin
 • Guidet rundtur i Siena (på 2 timer) og guidet tur i Montepulciano (på 2 timer)
 • Transfer til alle relevante udflugter, samt transfer fra og til lufthavnen

Ikke inkluderet i rejsen:

 • Forsikringer (Afbestillingsforsikring og rejseforsikring)
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer til måltiderne
Fritekstsøgning

Hoteller og ferieboliger

Villa Ambra
Villa Ambra
Villa Ambra er et dejligt og hyggeligt 3-stjernet hotel, der ligger et par kilometer fra den toscansk e perle Montepulciano. - På Villa Ambra finder I gæstfrihed og det dejlige toscanske landskab me...

Kort

Dagsprogram

 • Dag 1: Velkommen til Italien og Toscana

  I vil blive mødt i Københavns Lufthavn til check-in. Se efter vores rejseleder med et skilt med logo for Vindrose Rejser.

  Check-in og direkte fly til Firenze med SAS, hvor der venter en transfer for at køre jer til Villa Ambra, hvor I vil blive indkvarteret i superior værelser.

  Der vil være middag på hotellet efter ankomst.

  Velkommen til Italien og Toscana
 • Dag 2: Vinsmagning med udsigt over Montepulciano og Val di Chiana’s bløde bakker

  Formiddagen vil være til egen disponering inden vintemaet for rejsen for alvor begynder. Om eftermiddagen vil I blive kørt til Podere della Bruciata egen vinkælder, hvor Andrea (medejer af Podere della Bruciata) vil stå klar til at fortælle om hans store passion for at dyrke og producere vine. Der vil til vinsmagningen blive serveret lette kolde snacks som akkompagnement.

  Resten af dagen er afsat til at være på egen hånd og komme helt ned i tempo. Man kan blandt nyde godt af hotellets swimmingpool, eller spadseretur i byen Sant’Albino.

  Om aftenen er der middag på Hotel Villa Ambra.

  Vinsmagning med udsigt over Montepulciano og Val di Chiana’s bløde bakker
 • Dag 3: En gammel etrusker højborg, og vinsmagning i et særligt mikroklima

  Efter morgenmaden vil I blive kørt til byen Cortona, der også er en gammel etruskisk højborg. Byen er udover at være kendt for at være et gammelt handelscentrum, også meget kendt som en kunstner by. For de interesserede kan det anbefales at tage vandreturen hele vejen til byens katedral, som ligger over byen.

  Efter besøget i Cortona vil I blive kørt til Cantina Az. Agr. Chiara Vinciarelli. Vinene i Cortona adskiller sig fra deres nabokommune, Montepulciano, ved at der i Cortona eksisterer et mikroklima, som gør det muligt at lave rigtig gode vine på Syrah druen. Det er netop dette som Chiara Vinciarelli har specialiseret sig i, og har gjort at hun efter vores mening laver nogle af de bedste vine i Cortona.

  Området kan på sin vis defineres som et ‘nyt område’, da vinproduktionen i den seneste tid har ændret sig. Mange af de lokale vinbønder har i mange år produceret vinen “Vino Nobile di Montepulciano” på markerne, der grænser til Montepulciano kommune. Dog er mange i området begyndt at konkurrere med Montepulciano, hvilket betyder at Cortona nu byder på en masse traditionelle toskanske vine samt nye, spændende sammensætninger.

  De er både dyrket på enkelte druer og i blandinger mellem forskellige druer. De mest anvendte druer i området er Sangiovese, Syrah, Cabernet Sauvignon og Merlot. Området producerer også nogle velsmagende Vin Santo og Spumante-vine.

  Om aftenen er der middag på Hotel Villa Ambra.

  En gammel etrusker højborg, og vinsmagning i et særligt mikroklima
 • Dag 4: Man skal også smage på andet end vin i Toscana

  Efter morgenmaden starter vi dagens aktiviteter med at køre til Pienza for at opleve en skøn udsigt over Val d’Orcia dalen, og for at opleve en by der står på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. I Pienza vil I også blive budt på en ostesmagning af den lokale ost Pecorino di Pienza, med et dertilhørende glas vin.

  Efter frokost kører vi til Montepulciano, hvor der vil være en guidet rundtur i byen med lokal guide. Her vil I også komme til at opleve de gamle vinkældre, der ligger under byen torv øverst i byen.

  Det er ikke svært at få øje på Montepulciano, når man kører gennem Toscanas landskab. Byen troner på høj bakketop og når du højdepunktet, kan du nyde en imponerende udsigt over frodige dale så langt øjet rækker. På klare dage kan du endda se hele vejen til Montalcino, søsterbyen, den en evig rival i kampen om at lave den bedste vin.

  Montepulcianos smukke natur er nemlig ikke kun godt for øjne og sjæl, det er også utrolig godt at dyrke druesorter på. I området, der omgiver Montepulciano, produceres især Vino Nobile di Montepulciano, også kaldet ”den ædle vin fra Montepulciano”. Den yngre vin fra byen som hedder Rosso di Montepulciano. Og en ædel vin – det er det! De smagfulde dråber vil danse på enhver vinkenders tunge – og så gør det heller ikke noget, at en flaske er markant billigere end søsterbyens Brunello di Montalcino, der dog bestemt også er et besøg værd.

  Efter Montepulciano bliver I kørt tilbage til hotellet, hvor der vil blive serveret middag.

  Man skal også smage på andet end vin i Toscana
 • Dag 5: Chianti og Siena

  Efter morgenmad bliver I kørt til Chianti området, hvor der vil være vinsmagning af Chianti Classico vine.

  Vinsmagningen vil derefter blive fulgt at et besøg til den smukke by Siena. Her vil I få en rundtur i byen med lokal guide, og derefter lidt tid på egen hånd til at opleve Siena, og måske shoppe lidt.

  Siena er en smuk og autentisk middelalderby. Byen er kendt for sin skønhed og charme, som man nok allerede vil opleve på køreturen derhen. Her vil man passere igennem et forførende toscansk landskab, der er rigt på åbne vidder og frodige vinmarker. Det er ikke svært på at få øje på byen, som troner sig op på en bakketop over 350 meter over havets overfalde, og er placeret bag en iøjefaldende middelaldermur, der er over seks kilometer lang.

  Om aftenen er der middag på Hotel Villa Ambra.

  Chianti og Siena
 • Dag 6: En smuttur til Umbrien

  Hotel Villa Ambra ligger tæt på grænsen til Umbrien, og den store sø Lago Trasimeno. Efter morgenmaden vil vi køre til vinhuset Montemelino, der ligger ved Lago Trasimeno, for at få en vinsmagning her.

  Ligesom i Cortona har Lago Trasimeno et særligt mikroklima, der gør det muligt at lave anderledes vine på andre druesorter end dem der normalt bruges i området.

  Når vinsmagningen hos Montemelino er overstået vil vi køre mod Umbriens hovedstad, Perugia, hvor I vil have noget tid på egen hånd til at opleve byen.

  Perugia er en lille perle, der desværre ofte står i skyggen af større byer som Rom, Siena og Firenze. Og det er en skam, for Perugia har mangt og meget at byde på.

  Perugia har en unik beliggenhed på et højdedrag midt i en smuk, umbrisk dal. Den er en af Italiens allerbedst bevarede og mest stemningsfulde middelalderbyer. De sidste 400 år er der stadig ikke meget, der har ændret sig. Byens gader er smalle, stejle og med til at give byen den klassiske italienske charme.

  Om aftenen er der middag på Hotel Villa Ambra.

  En smuttur til Umbrien
 • Dag 7: Desværre slutter rejsen for denne gang, men ikke uden af opleve noget nyt!

  Vi kører tidligt på formiddagen mod Bologna, byen som vi også flyver hjem fra om aftenen. Køretiden er ca. 2 timer. Dog skal en chance for at opleve Bologna ikke spildes, og der vil være ankomst i løbet af formiddagen i Bologna, hvor I vil kunne opleve byen på egen hånd.

  Bologna er hovedstaden i regionen Emilia Romagna. Byen er også kendt som La Rossa på grund af sine århundredgamle røde og minimalistiske bygninger. Kælenavnet er af dobbelt betydning på grund af den sidste del af det tyvende århundredes venstreorienterede politik og akademiske indflydelse.

  Grundet universitetet er der en stor del unge i byen, hvilket bidrager til et spændende byliv med mange gode barer, restauranter og caféer. Det vidunderligt bevarede centrum er en fornøjelse at udforske under dække af de kilometerlange søjlegange. De to berømte tårne fra det 12. århundrede, Asinelli og Garisendi, dominerer en farverig og excentrisk skyline.

  Piazza Maggiore går tilbage til en lignende tid og storheden af palazzo’en på pladsen er ærefrygtindgydende. Hvert hjørne i gaderne introducerer dig til et betagende stykke historie. Blandt andre er den berømte Neptun fontæne, det fascinerende Palazzo Communale og den store Giardini Margherita. Sidstnævnte er en utrolig flot park, hvor man snildt kan bruge en eftermiddag på at gå rundt og observere.

  Om eftermiddagen bliver I kørt til Bologna Lufthavn for at nå flyet til København om aftenen.

  Desværre slutter rejsen for denne gang, men ikke uden af opleve noget nyt!

Send forespørgsel

Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
Obligatorisk oplysning
this is a picture of the number 5this is a picture of the number 1this is a picture of the number 8this is a picture of the number 8
Indsæt denne kode. Dette bruges for at kontrollere, at det ikke er en computer, som udfylder formularer automatisk.


Afgange og priser

UdgåendeAfrejsestedDestinationLedige pladserFra pris
24/9KøbenhavnVinrejse til Toscana med dansk rejseleder711.995,-Bestil
Logo - Rejsegarantifonden