Toscana er en af Italiens mest kendte regioner. Området er beriget med en usædvanlig smuk natur, gode råvarer og er et kulturelt centrum i Italien. Her findes der bølgende landskaber, fantastisk smukke byer og utrolig meget historie.
Byer som Siena, Firenze, Luca, Montepulciano og Cortona er bare få af de byer i området, hvor du vil kunne opleve et eventyr du aldrig vil glemme. Derudover anbefaler vi også tage til f.eks. Sarteano, Cetona, Arezzo, Montalcino og Pienza som blot er et udvalg af de muligheder der i er området.

Sarteano er smuk lille by med et historisk centrum af Sarteano, som er en labyrint af små gader og stræder, der kryber sammen ved foden af den middelalderlige borg, oprindeligt bygget i 1038. Udsigten fra slottet er spektakulære. Her er der et panorama ud over landskaberne Val di Chiana og Val d’Orcia, og Monte Cetona og de umbriske bjerge i horisonten.
I centrum af byen er Piazza XXIV Giugno, hvor det smukke teater kaldet Il Teatro degli Arrischianti er. Teatrets historie strækker sig tilbage så tidligt som i 1600-tallet.

Montepulciano, der bl.a. er kendt for sin vin, der er produceret i hele området omkring byen, Vino Nobile di Montepulciano. Men Montepulciano er ikke kun kendt for sin vin, men også mad og råvarer af alle sorter fra lokalområdet. Selve hovedgaden i Montepulciano er 1,5 km lang og her vil du få en bilfri gåtur op til centrum af byen til Piazza Grande. Nævneværdige seværdigheder er Palazzo Communale, der er inspiration af Palazzo della Signoria i Firenze, og Tempio di San Biagio.

“Druen gør pigernes ben smukke!” siger de i Montalcino, når de tænker på dengang de skulle bruges til at presse de nye druer med bare fødder i rummelige kar. Montalcino er fødestedet for Brunello, en af de mest berømte og mest værdsatte italienske vine i verden. I 1980 var Brunello den første italienske vin der opnåede den prestigefyldte DOCG status. Alt dette er takket være Ferruccio Biondi Santi’s geni, eller dovenskab, i 1888 da han besluttede sig for ikke at blande Sangiovese druer, men at lade dem modne alene, i fade af eg eller kastanje. Med det lagde man fundamentet for en af verdens bedste vinområder. Dog er Montalcino også mere end vin, og byen i sig selv er absolut et besøg værd med sine flotte gader og gode restauranter.

Pienza en utrolig flot lille by, kendt for sine Pecorino oste, hvor du kan opleve Piazza Pio II og Pienzas Duomo. Byen var indtil 1462 en landsby med navnet Corsignana. I 1405 fødtes Enea Silvio Piccolomini i byen. Han blev i 1458 valgt til pave under navnet Pius II, og han besluttede, at hans fødeby skulle omdannes til en ny by fuldstændigt opbygget efter renæssancens idealer. Pienza er for nyligt blevet optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Cortona, der også er en gammel etruskisk højborg. Her vil du kunne opleve en typisk middelalder by, med små gader og de dejlige italienske torve. Samtidig kan du opleve en af de flotteste udsigter i Toscana, hvor du kan se hele vejen, udover det toskanske landskab, til Trasimenosøen i Umbrien.

Cetona er smuk by beliggende ved foden af Monte Cetona. Husene omfavner slottet på bakken midt i byen, som er fyldt med cypresser og fyrretræer. Set oppefra eller på et kort, ser det ud til være den perfekte model af middelalderfæstning: en smal, indre ring, på toppen af bakken indeholdende en bredere, anden mur, som kunne rumme mennesker i tilfælde af belejring, og en tredje mur, omkring foden af bakken, som omfatter hele byen.
Fra den centrale plads Piazza Garibaldi, fra det 16. århundrede, udfolder der sig en by for dig med en rig arkitektur.

Firenze vil forføre dig med sin atmosfære og arkitektur i form af Basilica di Santa Maria del Fiore, Ponte Vecchio og Palazzo Vecchio. Samtidig kan man i museet Galleria degli Uffizi se nogle af verdens største kunstværker. Det er værd at nævne at byen betragtes som arnestedet for den italienske Renæssance.

Siena er historisk Firenzes evige rival, og det kan godt forstås når man sammenligner de fantastiske æstetiske oplevelser man kan få i begge byer. Siena er en del mindre en Firenze, men mindst lige så smuk. Byen er bygget rundt omkring hovedpladsen, Piazza del Campo, med rådhustårnet hvor inspirationen til Københavns rådhustårn kom fra. Udover de fantastiske gader er det også værd at besøge Duomo di Siena

Arezzo er en de gamle etrusker byer, der siden blev erobret af Romerne. Det gamle romerske navn for byen var Arretium, og byen fungerede som et af de vigtige strategisk militære punkter i det gamle Romerrige. Her vil du få mulighed for at se den flotte Piazza Grande, det kommunale palads og ikke mindst mange flotte kirker, hvor du kan beundre frescoen.

Indlæser...

Regioner i Toscana

I de bølgende bakker i det sydøstlige Toscana, finder du byen Cortona beliggende i Val di Chiana dalen – et af de bedste områder at opleve og...
Firenze var engang en af verdens stormagter, med den kendte Medici familie som front for et handelsimperium, og byen var et økonomisk centrum som hel...

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.