Rejser til Toscana er i den grad populære. Måske er det fordi Toscana er en af Italiens mest kendte regioner. Området er beriget med en usædvanlig smuk natur, gode råvarer og er et kulturelt centrum i Italien. Se vores store udvalg af pakkerejser til Toscana under ‘Hoteller og ferieboliger’.

Her finder I bølgende landskaber, fantastisk smukke byer og utrolig meget historie. Byer som Siena, Firenze, Luca, Montepulciano og Cortona er bare få af de byer i området, hvor du vil opleve et eventyr, du aldrig vil glemme. Derudover anbefaler vi tage til f.eks. Sarteano, Cetona, Arezzo, Montalcino og Pienza, som blot er et udvalg af de muligheder, der i er området.

Sarteano, Montepulciano & Montalcino

Sarteano er smuk lille by med et historisk centrum, som er en labyrint af små gader og stræder. De kryber sammen ved foden af den middelalderlige borg, der oprindeligt blev bygget i 1038. Udsigten fra slottet er spektakulær. Her er der panoramaudsigt ud over landskaberne Val di Chiana og Val d’Orcia, og Monte Cetona og de umbriske bjerge i horisonten. I centrum af byen er Piazza XXIV Giugno, hvor det smukke teater kaldet Il Teatro degli Arrischianti er. Teatrets historie strækker sig tilbage så tidligt som i 1600-tallet.

Rejser til Toscana er især et hit hos vinentusiaster. Montepulciano er blandt andet er kendt for sin vin, Vino Nobile di Montepulciano, der er produceret i hele området omkring byen. Montepulciano er ikke kun kendt for sin udsøgte vin, men også mad og råvarer af alle sorter fra lokalområdet. Selve hovedgaden i Montepulciano er 1,5 km lang og her vil du få en bilfri gåtur op til centrum af byen til Piazza Grande. Nævneværdige seværdigheder er Palazzo Communale, der er inspiration af Palazzo della Signoria i Firenze og Tempio di San Biagio. Se vores udvalg af pakkerejser til Toscana og find en rejse, der passer til netop jer.

“Druen gør pigernes ben smukke!” siger de i Montalcino, når de tænker på dengang, de skulle presse nye druer med bare fødder i store kar. Montalcino er fødestedet for Brunello, en af de mest berømte og værdsatte italienske vine i verden. I 1980 var Brunello den første italienske vin, der opnåede den prestigefyldte DOCG status. Det takket være Ferruccio Biondi Santis’ genialitet (eller  dovenskab), da han i 1888 besluttede sig for ikke at blande Sangiovese druer, men at lade dem modne alene i fade af eg eller kastanje. Med den proces lagde man fundamentet for en af verdens bedste vinområder. Dog er Montalcino også mere end vin, og byen i sig selv er absolut et besøg værd med sine flotte gader og gode restauranter.

Pienza, Cortona & Cetona

Pienza en utrolig flot lille by, som er kendt for sine Pecorino oste. I byen kan du opleve Piazza Pio II og Pienzas Duomo (katedral). Pienza var indtil år 1462 en landsby med navnet Corsignana. I 1405 fødtes Enea Silvio Piccolomini i byen. Han blev i 1458 valgt til pave under navnet Pius II, hvor han besluttede, at hans fødeby skulle omdannes til en ny by fuldstændigt opbygget efter renæssancens idealer. Pienza er for nyligt blevet optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Cortona, der også er en gammel etruskisk højborg. Med en pakkerejse til Toscana og Cortona vil du opleve en typisk middelalder by med små gader og de dejligste italienske torve. Samtidig kan du opleve en af de flotteste udsigter i Toscana, hvor du kan se hele vejen, udover det toskanske landskab, til Trasimenosøen i Umbrien.

Rejser til Toscana byder på smukke byer og fantastisk landskab. Oplve Cetona – en smuk by beliggende ved foden af Monte Cetona. Husene omfavner slottet på bakken midt i byen, som er fyldt med cypresser og fyrretræer. Set oppefra eller på et kort, ser det ud til være den perfekte model til en middelalderfæstning: en smal, indre ring på toppen af bakken indeholdende en bredere, anden mur, som kunne rumme mennesker i tilfælde af belejring og en tredje mur, omkring foden af bakken, som omfatter hele byen. Fra den centrale plads Piazza Garibaldi fra det 16. århundrede, udfolder der sig en by for dig med en rig arkitektur.

Firenze, Siena & Arezzo

Firenze vil forføre dig med sin atmosfære og arkitektur i form af Basilica di Santa Maria del Fiore, Ponte Vecchio og Palazzo Vecchio. Samtidig kan man i museet Galleria degli Uffizi se nogle af verdens største kunstværker. Det er værd at nævne at byen bliver betragtet som arnestedet for den italienske Renæssance.

Siena er historisk set Firenzes evige rival. Det er letforståeligt, når man sammenligner de fantastiske æstetiske oplevelser, man kan få i begge byer. Siena er en del mindre end Firenze, men mindst lige så smuk. Byen er bygget rundt omkring hovedpladsen Piazza del Campo. Det er fra pladsens rådhustårn, at Danmark fik sin inspirationen til Københavns rådhustårn. Udover de fantastiske gader er det også værd at besøge Duomo di Siena.

Arezzo er en de gamle etrusker byer, der siden blev erobret af romerne. Det gamle romerske navn for byen var Arretium, og byen fungerede som et af de vigtige strategisk militære punkter i det gamle Romerrige. Her vil du få mulighed for at se den flotte Piazza Grande, det kommunale palads og ikke mindst mange flotte kirker, hvor du kan beundre frescoen.

Længes du stadig efter at læse mere om fantastiske Toscana, kan du læse mere her!

Information omkring corona i Toscana

Læs venligst denne information om corona i Toscana før du bestiller dit ophold.

Indlæser...

Regioner i Toscana

Du kender måske bedst Chianti for deres fremragende vine, men det toscanske område har så meget mere at byde på end hvad der kan være i en vinfla...
I de bølgende bakker i det sydøstlige Toscana, finder du byen Cortona beliggende i Val di Chiana dalen – et af de bedste områder at opleve og...
Firenze var engang en af verdens stormagter med den kendte Medici-familie som front for handelsimperiet. En rejse til Firenze i Italien giver et unikt...

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
  • Date Format: MM slash DD slash YYYY