fbpx

Toscana er en af de mest kendte og elskede regioner i Italien. Og man skal da heller ikke tilbringe særlig lang tid i området for at forstå hvorfor. Regionen er nemlig velsignet med en fantastisk smuk natur, råvarer af international verdensklasse og et kulturliv, der blomstrer og trives som aldrig før.

Når du bevæger dig rundt i Toscana, vil du hurtigt opdage, hvad et toscansk landskab indebærer. Her vil du finde bølgende bakker, små, snoede veje omgivet af cyprestræer og frodige marker, så langt øjet rækker. Udsigten afslører små og større byer, hvis historie strækker sig tilbage til etruskernes og middelalderens byer.

Det er netop alle disse små byer, eller nærmere deres beboere, der kan tage æren for det skønne landskab. Selvom det måske kunne ligne det, så er det toscanske landskab ikke opstået af sig selv. Cypres- og pinjeflankerede veje, der leder op til renæssance- og barokpalæer, så er Toscana selve indbegrebet af et italiensk kulturlandskab, der er fremelsket af dets beboere.

Selvom vi ofte omtaler noget som ”typisk toscansk landskab”, så byder den toscanske natur også på stor varietet. Hvor der ved kysten er mere fladt, bliver landskabet mere og mere bakket, jo længere man bevæger sig ind i landet. Her kan man foruden bølgende bakker men også finde stejlt terræn, klipper og skovlandskab.

En unik mangfoldighed

Det varierende landskab skaber fantastisk grobund for en mangfoldighed af fødevarer, som sjældent er set andre steder i verden. Det er også her, du vil finde at alt bliver dyrket, lige fra kartofler til safran. Toscanerne har stor respekt for deres råvarer og behandler dem med nænsom hånd.

Derfor excellerer området blandt andet i olivenolie, trøfler, kød, grønt, trøfler og meget, meget mere. Det resulterer i et fantastisk køkken, hvor du både kan nyde fantastisk pizza, pasta og gnocchi samt mere lokale specialiteter.

Det ville være en skam at nyde et toscansk måltid uden et godt glas vin – og det er ikke ligefrem en udfordring at finde i Toscana. Området er kendt for sine vine og gemmer på nogle af verdens ældste vinområder som Chianti samt nyere områder som Vino Nobile di Montepulciano og Brunello di Montalcino.

Rejser til Toscana, rejse til Montepulciano