Olbia ligger i provinsen Olbia-Tempio, med det Tyrrhenske Hav mod øst.

Provinsen grænser til Sassari-provinsen mod vest og med provinsen Nuoro mod syd. En del af det historiske Gallura-territorium på øens nordøstlige side ligger også i Olbia-Tempia området, fra Coghinas-floden til Monte Nieddu i San Teodoro (med undtagelse af Viddalba og Erula).

Her finder du flere forskellige slags landskabber udtrykt gennem flere forskellige miljøer – hav, sletter, bakker, bjerge, dyrkede marker og ørkenområder. En af de unikke elementer, der er tydeligere i Gallura, er granitklosterne, der er blevet skulpteret ind ekstraordinære naturlige skulpturer skabt af vinden og regnen. Flere egeskove udfylder også landskabet.

Og for de arkæologiske og historiske entusiaster finder man spor af præ-nuragiske, nuragiske, puniske, romerske og middelalderlige civilisationer i dag. Et andet særpræg er tilstedeværelsen af ​​spredte landsbyer kaldet ‘stazzi’, små familieejede, agropastorale gårde oprindeligt etableret af hyrder i det 17.-18. århundrede.
Disse blomstrende meget i sin tid, men for nylig blev stazzi gradvist forladt, da folk flyttede til byerne på grund af øget turisme i de sidste par årtier. Dette fænomen ramte især området omkring Arzachena, kun beboet af nogle få bønder og hyrder indtil op til midten af ​​det 20. århundrede.

Byen Olbia er hovedstaden i provinsen, og dets centrum er præget af mange interessante monumenter: blandt andet 1747-kirken San Paolo, Palazzetto Umbertino, hjemsted for det kommunale bibliotek og en samling af fund fra den nuragiske periode og kirken San Simplicio, en af ​​de mest fascinerende eksempler på romansk arkitektur på øen, opført i 1000-tallet til 1100-tallet i udelukkende granit.

Selvom provinsens landskab væk fra havet er charmerende, er det uden tvivl provinsens kystline der får det meste af opmærksomheden.
Tager man nordpå fra Olbia forbi den luksuriøse landsby Porto Rotondo og Golfi di Cugnana, kommer man til det legendariske Costa Smeralda område (navnet henviser til de smukke smaragdgrønne, grønne og turkise nuancer af havet). I hjertet af Costa Smeralda er Porto Cervo, beliggende i en afsides bugt. Her finder man udsøgte hoteller og indkvarteringsmuligheder, ud over en veludstyret lystbådehavn med plads til over 700 både. Livet i Porto Cervo drejer sig om sin piazzetta og Stella Maris Kirke.

Indlæser...

Regioner i Olbia

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.