Alghero ligger i provinsen Sassari i det nordvestlige Sardinien.

Provinsen har udsigt over det sardinske hav nord og vest, og grænser til provinserne Oristano og Nuoro mod sydlige, samt i provinsen Olbia-Tempio mod øst. Provinsen spænder sig over 1.653 kvadratkilometer (17,8% af Sardiniens territorie) og omfatter 66 kommuner, herunder nogle af de smukkeste turistområder: Castelsardo, Alghero og Stintino, ud over øen Asinara.

Sardinien er den eneste naturlige sø, Baratz-søen, ligger i Sassari provinsen, mens den menneskeskabte Lago Coghinas ligger i den vestlige del af Sassari.

Provinsen har også en de største sletter i Sardinien, Nurra. Naturligvis er provinsen også rig på mange strande, både sand-og stenstrande.
Længere ind i landet ligger Logudoro området, præget af et kuperet og bjergrige landskab.

Den hyggelige, smukke og monumentfulde by Alghero har ca. 44.000 indbyggere, i folkemunde går byen ofte under navnet “Italiens Barcelona, da byen har været under catalansk styre. Det afspejler sig stadivæk i dag, hvor befolkningen har en helt særlig dialekt. Man må ikke snyde sig selv for en slentretur i byens hyggelige middelaldergader. Her er det også muligt at få shoppet en masse.

Når det kommer til seværdigheder her skal man for det første se de gamle tårne, der engang har omgivet hele byen. I dag er der kun syv tårne tilbage (herunder Torre de Sant Joan, Torre de l’Esperò Reial, Torre de Sant Jaume, Torre de la Polvorera).

Andre monumenter omfatter bastionerne, byens gamle slot; Plàia Civica, som er byens middelalderlige torv; Katedralen i Santa Maria, bygget i 1500 i gotisk-catalansk stil; og Plàia del Bisbe, en neoklassisk piazza foran ved Teatro Civico, Palazzo Vescovile og Casa Doria.

Indlæser...

Regioner i Alghero

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.