Bologna er det perfekte sted for en storbyferie. Byen er rig på kultur, historie og ikke mindst fantastisk mad. Læg dertil de middelalderlige monumenter, kirker og tårne og det ældste universitet i verden, ind i ligningen for at gøre rejsen endnu bedre!

Byen er hovedstaden i regionen Emilia Romagna, og betragtes som et af de mest politisk progressive byer i Italien. Kendt som La Rossa på grund af sine århundredgamle røde minimalistisk bygninger, er udtrykket taget på en dobbelt betydning fra den sidste del af det tyvende århundrede på grund af sin venstreorienterede politik og akademiske indflydelse. Bl.a. Dette skal også kædes sammen med den store kerne af unge i byen, grundet universitet, hvilket også giver et spændende byliv med mange gode bare, restauranter og caféer.

Det vidunderligt bevarede centrum er en fornøjelse at udforske under dække af de mange km af søjlegange. De berømte to tårne ​​Asinelli og Garisendi, der går tilbage til det 12. århundrede, dominerer et farverigt excentrisk skyline. Piazza Maggiore går tilbage til en lignende tid og storheden af palazzo’en på pladsen er ærefrygtindgydende. Hvert hjørne i gaderne introducerer dig til en betagende stykke historie – den berømte Neptun fontæne, det fascinerende Palazzo Communale og den store Giardini Margherita, som er en utrolig flot park hvor man snildt kan bruge en eftermiddag på at gå rundt.

Bologna er dog nok mest berømt for sin plads i hjertet af italienske køkken, og byen samt regionen er faktisk Italiens mave hvad angår madvarer og produkter såsom Alceto Balsamico, parmesanost, prosciutto fra Parma, salami, mortadella, og ikke mindst de mange forskellige typer pasta der kommer herfra.

Der er meget underholdning at finde i Bologna, bortset fra de mange restauranter, barer og klubber. Bologna blev en UNESCO City of Music i 2006, som en belønning for den unikke kulturelle status af byen i italiensk kultur, berømt for at omfavne opera, klassisk, jazz og populærmusik i sofistikerede men afslappede omgivelser.

Med så meget at udforske, er der knapt nok tid til at shoppe i alle de fornemme butikker og markeder i byens centrum. Dog behøver ivrig shopper ikke bekymre sig, for mange af landets førende mode kæder har forretninger her (heldigvis med kort gåafstand mellem hinanden), og der er en række klassiske lokale modehuse i Bologna. Dertil finder man også mange gode delikatesseforretninger, fødevarebutikker og boghandlere i denne smukke by.

Indlæser...

Regioner i Bologna

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.