Emilia Romagna er Italiens mave eller gastronomiske hjerte. Det er her mange af de mere internationalt kendte italienske retter kommer fra. På en ferie i Emilia Romagna vil du opleve, at pastakulturen er helt sin egen i området!

På en ferie i Emilia Romagna kan man godt glemme tanken om, at der kun kommer eksklusive råvarer fra Piemonte i Italien. I det smukke område Emilia Romagna er der masser af trøfler og nogle fortrinlige vine, som stadig er ukendte for de fleste. Mange gode råvarer kommer herfra såsom; parmesan (fra Parma), Prosciutto di Parma (kendt som parmaskinke i Danmark) og Alceto Balsamico fra Modena. Du kan spise dig mæt i den hjemmelavede pasta toppet med smagfuld parmesanost.

Oplevelser i området

Er man på ferie i Emilia Romagna er hovedstaden i regionen, Bologna, et must see. Her kan man nemt få en dag til at gå ved at spadsere rundt i det smukke og stemningsfulde centrum med masser af forretninger, caféer, restauranter og dejlige pladser.

Oprindelsen af byen kan spores tilbage til etruskerne, som herskede på den italiske halvø fra ca. 800 f.Kr. til ca. 200 f.Kr. Senere kom byen under romersk styre og mange levn fra den tid er intakte. I middelalderen blev Bologna en selvstændig bystat, og i tiden derefter sloges byens herremænd om magten. De interne magtkampe sluttede først i starten af det 16. århundrede, da bystaten kom under Pavestaten. Bologna bibeholdte dog en vis form for selvstændighed ved at beholde dens juridiske system.

Byens mange kirker og palæer er rige på kunst. De bidrager til, at man får en forståelse for Bolognas kulturelle vigtighed gennem tiderne. Inddrager man dertil de mange smukke pladser, som Piazza Maggiore og den umådeligt smukke middelalder arkitektur, har man en vindende kombination til en storbytur.

Byen har en størrelse, der gør den meget velegnet til en hyggelig storbyferie. Den er stor nok til, at man ikke kommer til at kede sig, og ikke større end at man hurtigt kan overskue og lære den at kende. Dertil er der masser af liv, unge såvel som gamle, da Bologna har verdens første og ældste universitet. Det er Italiens mest prestigefyldte, der er med til at præge byen, som i dag er en sprudlende universitetsby. Det kan også klart anbefales at bruge noget tid den smukke park Giardini Margherita.

Emilia Romagna byder også på meget mere end Bologna. Byer som Parma, Modena, Piacenza, Rimini, Ravenna, Cervia – Milano Marittima og Cesenatico er bestemt også et besøg værd!

Indlæser...

Regioner i Emilia Romagna

Bologna er det perfekte sted for en storbyferie. Byen er rig på kultur, historie og ikke mindst fantastisk mad. Læg dertil de middelalderlige monume...
Rimini ligger i det sydøstlige Emilia Romagna. Her finder du gode strande, gamle slotte og mange landsbyer tæt på, som er rige på kunst og histori...

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.