Emilia Romagna er Italiens mave eller gastronomiske hjerte. Det er her mange af de mere internationalt kendte italienske retter kommer fra. Pastakulturen er helt sin egen i området, og mange gode råvarer kommer fra området såsom; Parmesan (fra Parma), Prosciutto di Parma (kendt som Parmaskinke i Danmark), og Alceto Balsamico fra Modena.

Her kan man godt glemme alt om at eksklusive råvarer i Italien kun kommer fra Piemonte, fordi ligesom i Toscana har Emilia Romagna masser af trøfler og nogle udemærkede, dog ukendte, vine.

Og er man i Emilia Romagna er hovedstaden i regionen, Bologna, et must see. Her kan man nemt få en dag til at gå ved at spadsere rundt i det smukke og stemningsfulde centrum, med masser af forretninger, caféer, restauranter og dejlige pladser.

Oprindelsen af byen kan spores tilbage til etruskerne, som herskede på den italiske halvø fra ca. 800 f.Kr. til ca. 200 f.Kr. Senere kom byen under romerne og mange levn fra denne tid er stadig intakte. I middelalderen blev Bologna en selvstændig bystat og i tiden derefter sloges byens herremænd om magten. De interne magtkampe sluttede først i starten af det 16. århundrede, da bystaten kom under Pavestaten. Bologna bibeholdte dog en vis form for selvstændighed ved at beholde dens gamle juridiske system, vigtigst i denne sammenhæng byens senat, samt ved at have en ambassadør i Rom.

Byens mange kirker og palæer er rige på kunst og bidrager til at man får en forståelse for Bolognas kulturelle vigtighed gennem tiderne. Inddrager man dertil de mange smukke pladser, som Piazza Maggiore, og den umådelige smukke middelalder arkitektur, har man en vindende kombination til en storbytur.

Byen har en størrelse, der gør den meget velegnet til en hyggelig storbyferie. Den er stor nok til, at man ikke kommer til at kede sig, men ikke større end at man hurtigt kan overskue den og lære den at kende. Dertil er der masser af liv, unge såvel som gamle, da Bologna har verdens første og ældste universitet, som er Italiens mest prestigefyldte, der er med til at præge byen, som i dag er en levende universitetsby.
Det kan også klart anbefales at bruge noget tid den smukke park, Giardini Margherita.

Emilia Romagna byder også på meget mere end Bologna, og byer som Parma, Modena, Piacenza, Rimini, Ravenna, Cervia – Milano Marittima og Cesenatico er bestemt også et besøg værd!

Indlæser...

Regioner i Emilia Romagna

Bologna er det perfekte sted for en storbyferie. Byen er rig på kultur, historie og ikke mindst fantastisk mad. Læg dertil de middelalderlige monume...
Rimini ligger i det sydøstlige Emilia Romagna. Her finder du gode strande, gamle slotte og mange landsbyer tæt på, som er rige på kunst og histori...

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.