Napoli – pizza, skøre fodboldfans og en stolthed som ikke er til at finde andre steder i Italien!

Napoli er en skattekiste af kunst og historie, af uudslettelige tegn fra tidligere dominans, som hver især har haft deres islæt på byen. Napolis centrum omfatter især en arv, der er så rig, at den er blevet udpeget som UNESCO World Heritage Site. 2500 års historie er vist gennem paladser, kirker, monumenter og kunstgallerier, midt imellem napolitanerne, der går igennem deres dagligdag med deres livlighed og kreativitet.

Fire slotte tårner over byen:

  • De forskellige, men velintegrerede, arkitektoniske linjer i Castel Nuovo, ellers kendt som Maschio Angioino, fremkalder den dobbelte rolle som både palads og fæstning, hvilken denne bygning var under Anjou- og Aragon-familiens dominans. Triumfbuen bestilt af King Alfonso I af Aragon, og designet af Pietro de Martino og Francesco Laurana, er et sjældent syn grundet dens hårde skønhed.
  • På en lille ø, der er forbundet med fastlandet via enbro, finder du den monumentale Castello dell’Ovo, som nu er et udstillings- og kongrescenter med en fantastisk udsigt over hele bugten.
  • Beliggende på Vomero ligger Castel Sant’Elmo, med udsigt over gaden lokalt kendt som Spaccanapoli, der deler byen i to sektioner.
  • Endelig blev Castel Capuano oprindeligt bygget som en fæstning, men efterfølgende renoveret og omdannet til en bolig for aristokraterne. I nærheden ligger Porta Capuana, skitseret af en marmorbue – indgangen til den gamle bydel.

Kirkerne i denne by er utallige. Katedralen – opført ovenpå eksisterende bygninger – har gennem tiden gennemgået radikale ændringer for at reparere skader forårsaget af jordskælvene, især udefra. I 1800 valgte Enrico Alvino den nuværende synlige vertikale udvikling, der har facader med spirer og nicher bygget omkring. Andre must see kirker i byen omfatter også: San Lorenzo Maggiore Basilica, Gesú Nuovo kirken, Santa Chiara klosteret og San Domenico Maggiore. Dertil er museer som Palazzo Reale di Capodimonte, Museo Civico Gaetano Filangieri og det arkæologiske museum og værd at besøge.

Den mest fremtrædende plads i Napoli er Piazza del Plebiscito, der viser den store søjlegang designet af Gioacchino Murat, foran som er det storslåede kongeslott designet af Domenico Fontana. Slottet er hjemsted for Vittorio Emanuele III National Library, det største i det sydlige Italien, og byder på antikke og uvurderlige ting. Det berømte Teatro San Carlo ligger bag slottet. Det smukke Umberto I Galleri ligger lige foran teaterindgangen.

Langs en af Napolis hovedgader, Via Toledo, ligger det såkaldte Quartieri Spagnoli (det spanske kvarter). Bygget i 1500 af Don Pedro da Toledo som barakker til sin hær, er det spanske kvarter nu det kvarter med den mest autentiske napolitanske ånd. Atmosfæren, der gennemsyrer området, kan også mærkes i hele provinsen, hvor en gammel mystik blander sig med den uforlignelige skønhed i miljøet.

Indlæser...

Regioner i Napoli

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.