En rejse til Apulien er for dig, som ønsker at opdage noget nyt, spændende og anderledes i Italien. Her finder du fantastisk mad, olivenolie og rigtig mange gode vine som er mindre kendte i Danmark.

Apulien, eller Italiens hæl, er måske ikke Italiens mest besøgte turistområde, men bestemt et besøg værd, ligegyldigt hvilken type rejse man søger.

Området

I den sydlige del af Apulien, omkring Tarantobugten, ligger Magna Grecia region, som er rig på historie og frilandsmuseer. Her finder du islæt fra den antikke græske civilisation, der er udtrykt i disse områder på en sublim måde, til den romerske periode, og til sidst fra de lokale folk, der kom fra forskellige traditioner og oprindelse, som bosatte sig her.

Den vigtigste by i provinsen er Taranto. Det er en gammel græskkoloni og er en by mellem to have. Et besøg i det enorme National Archeological Museum er et absolut must. Af særlig interesse er den unikke samling af antikke smykker kendt som “Ori di Taranto”.

En anden spændende tur er i Itria-dalen. Her finder du Alberobello, der med sit lille historiske centrum, består af de berømte Trulli (små hvide huse med mørke, kegleformede tag). Der er også byen Martina Franca med sine mange barok kirker. Castellana Grotte er også besøg værd grundet byens fascinerende underjordisk grotte system, som blev opdaget i 1938.

Kører du mod kysten fra Alberobello finder du smukke byer som Polignano a Mare, Monopoli, Ostuni og Fasano. Og er du sulten er byen Altamura, med det eneste DOP udmærkede brød i Italien, et must see. Det er en smuk lille by, hvor gamle bagertraditioner bliver holdt ved lige i byens mange små bagerier, der laver det skønneste brød.

Apulien var Federico den Andens land, som var en af de hellige romerske kejsere. Det historiske islæt fra hans periode kan absolut ses i området. Det kan også anbefales at se slottet Castel del Monte, også en del UNESCO kulturarv, og mange andre slotte i området nord for Bari.

Et besøg værd

Matera er et sted alle burde se i løbet af deres livstid. Og selvom det ligger i regionen Basilicata, er det lige på den anden side af regionsgrænsen til Apulien. Byen er kendt for dets “Sassi di Matera”, et område med forhistoriske bosættelser. De særlige hulebebyggelser hugget ind i bjergsiden har været beboet i tusinder af år. Hulerne, der ligger i 10-12 etagers højde, blev erklæret uegnede som menneskebolig i 1951, og næsten 23.000 beboere i Sassi blev flyttet til nyopførte beboelsesejendomme.

Nu er adskillige hundreder af de oprindelige huler restaureret og genbeboet, takket være massiv offentlig støtte. Siden 1993 har Materas huler været under UNESCOs særlige beskyttelse. Mange film er også blevet optaget i byen og området omkring den, blandt andet Mel Gibsons “The Passion of the Christ”.

Europas Climadiff!

Området er også hele Europas Climadiff! Apulien producerer mere vin end hele Tyskland gør. De er kendt for ”billige” vine – og det skal forstås meget positivt. På grund af de favorable vejrforhold, så kan prisen på produktionen holdes nede, og komme forbrugeren til gavn. De bedste druer fra området er Negroamaro, Malvasia Nera og Primitivo. De vinglade må søde ganen med Salice Salentino og Castel del Monte. Skal vinen være lyserød, så er det oplagt at prøve Five Roses fra Leione de Castris.

Indlæser...

Regioner i Apulien

I det nordlige Apulien, tæt på grænsen til regionen Abruzzo, ligger Gargano halvøen. Et idyllisk og smukt naturområde med flotte strande, hyggeli...
Tag på en rejse til Lecce, som ligger i Salento – den sydligste del af Italien og Apulien. Provinsen ligger mellem de klare vande i Adriaterha...

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.