fbpx

Tag på en rejse til München

Med 1,5 millioner indbyggere er München Tysklands tredjestørste by – og endda den 12. største i hele EU. Måske tænker du oktoberfest og store fadøl med det samme, men München er meget mere end det. En ferie til München byder på mange forskellige oplevelser, og byen er hjemsted for nationale og internationale myndigheder. Med hele 46 museer og 47 teatre må München i den grad også være hjemsted for underholdning i topklasse.

München er opdelt i mange distrikter, hvor specielt fire har et ry langt over byens grænser

En rejse til München er ikke komplet uden at have oplevet byens diversitet i de forskellige områder.

Altstadt-Lehel er den gamle bydel og ligger i hjertet af München. Her finder man blandt andet den kendte Marienplatz med byens største kirke, Frauenkirche.

I Maxvorstadt drejer stort set alt sig om kunst og uddannelse. Her finder man et stort udvalg af museer, og byens universitet ligger ligeledes i denne bydel.

Tager man til Isarvorstadt, tager man til det mest populære distrikt i München. Her kan man opleve smukke, gamle bygninger, et stort udvalg af caféer, barer og restauranter, samt et stort udvalg af butikker. Her finder man underholdningsmuligheder fra morgen til aften, men søger man i højere grad den smukke, grønne natur, ligger dette distrikt lige ved Isar-floden.

Endelig er der distriktet Schwabing, der er det legendariske kunstnerkvarter nord for Münchens centrum. Dette område er specielt populært hos byens unge mennesker grundet de mange barer, som holder åbent natten lang.

Et udvalg af byens mange seværdigheder

Udover byens mange bygninger, pladser og seværdigheder som drager tankerne langt tilbage i tiden, har byen også andre oplevelsesværdige seværdigheder. Byens stolthed er Bayern München, som er et af de bedste fodboldhold i Europa. Stadionet er helt klart en udflugt værd, hvor der mange gange dagligt at rundturer på Allianz arena.

Erhvervslivet og økonomien klarer sig godt i byen, og München er en af de vigtigste finansbyer i Tyskland med mange store virksomheder. BMW har et stårslået museum, hvor man kan opleve alt fra flymotorer til biler og motorcykler. Der er helt sikkert en bil, som I ønsker at køre en tur i. Ved museet finder I også den Oplympsike by, hvor TV-tårnet troner op. Tårnet har en fantastisk udsigt over det gamle olympiske stadion, den olympiske park, München og resten af Bayern. Med sine 290 meter er bygningen den højeste i byen.

Ved München finder I også den berygtede KZ-lejr, Dachau, som var den første koncentrationslejr i Tyskland. Lejren blev sammen med Auschwitz prototypen på de andre KZ-lejre. Lejrens førstekommandant Theodor Eicke blev ansvarlig for samtlige lejre i Nazi-Tyskland. Dachau havde mere end 200.000 fangere og det anslås at cirka 32.000 personer døde i Dachau.

Indlæser...

Regioner i München

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Date Format: DD slash MM slash YYYY