fbpx

Tag på en ferie i Tyskland, det stolte nordeuropæiske land med over 80 millioner indbyggere. Det er en af verdens største økonomier og et land der rummer utallige rejseoplevelser –  lige fra interessant kultur og festlige traditioner til smagfulde, kulinariske måltider.

En ferie i Tyskland byder på et væld af steder der velfortjent har fået en plads på UNESCOs verdensarvsliste. Med en rejse til Tyskland kan du opleve 40 steder fra UNESCO’s verdensarvsliste. Heriblandt finder man den betagende domkirke i det østtyske by Köln, Museumsøen i den tyske hovedstad, Berlin, og de naturlige, smukke tyske bøgeskove Waren (Muritz).

Du bør overveje en rejse til Tyskland, hvis du er til vin og øl. Byen byder på oplevelser fra den verdensberømte Oktoberfest i München til den anerkendte Dürkheimer Wurstmarkt. Med over en halv million besøgende hvert år er det verdens største vinfest. Eller oplev Harzen på din rejse til Tyskland, der byder på et væld af gamle og smukke byer:

Særligt udvalgte byer

Werningerode byder på en bred pallet af oplevelser i form af blandt andet Werningerode Slot. Det er oprindeligt fra det 13. århundrede, men kom til sin nuværende form i det 19. århundrede. Oplev en miniature park, hvor mere end 50 bygninger er afbilledet i målestok 1:25, samt det kendte Hasseröde bryggeri, der tilbyder rundvisninger. Der er lidt til enhver smag, og fra byen er der ikke langt til mange af de andre spændende destinationer på din rejse til Tyskland.

Halberstadt blev i år 804 grundlagt Karl den store. I dag er byen hjemsted for mange museer og kirker. I nabobyen Langenstein ligger såkaldte huleboliger, der blev bygget grundet stor boligmangel i det 18. århundrede. En ferie i Tyskland er især en rejse værd, hvis man vil opleve historiens vindesus.

Bloksbjerg og verdens-kulturarvsbyen Goslar

Tag på rejse til Tyskland og besøg Bloksbjerg, eller Brocken som det hedder på Tysk. Byen er kendt for at være tilflugtssted for hekse fra hele verden. På toppen af bjerget findes Hexentanzplatz. Det menes at have været samlingssted for hekse frem til det 17. århundrede. På Brocken ligger også Thale dyrepark der er et besøg værd. Næsten som heksene på deres koste, kan i let og ubesværet komme op på bjerget med svævebane samtidig med, at i kan nyde den fantastiske udsigt.

I må heller ikke snyde jer selv for en tur til den tusinde år gamle verdens-kulturarvsby Goslar. Den historiske by Goslar byder på et varieret kulturelt udbud og det er ikke for sjovt, at byen bliver kaldt, “Nordens Rom”. Her finder i hele 47 kirker og kapeller. Områdets velstand blev grundlagt af de berømte miner i Rammelsberg. I dag er det et museum, der giver et bredt indblik i minedrift og vidner om den tidligere storhed, hvor man fandt kobber, bly zink og lidt sølv og guld. Byen er i dag udnævnt som verdenskulturarv af Unesco, især den intakte bymidte og den smukt restaurerede Kaiserpfalz, fra år 1010, er en af byens store attraktioner.

Tyske kulinariske traditioner

På din rejse til Tyskland finder du velbevarede kulinariske traditioner, og det er nemt at finde noget til enhver smag. Få stillet sulten effektivt med en Thüringer Rostbratwurst lavet efter en 600 år gammel opskrift. Stå tidligt op og smag på alt godt fra havet leveret fra det populære Fischmarkt ved Hamburgs havn i Nordtyskland. Sluk dertil tørsten med store, skummende, tyske øl eller prøv lokale vine produceret på den smagfulde Riesling-drue. Alle munde kan mættes på din ferie i Tyskland.

Indlæser...

Regioner i Tyskland

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Date Format: DD slash MM slash YYYY