Som en af Europas mest fortryllende byer, er Tallinn en berusende blanding af middelalderlige og moderne impulser, med smalle brostensbelagte gader, kirketårne fra det 14. århundrede, og en vild blanding af restauranter, cafeer, butikker og natklubber skjult i de udskårne stenmure.

Den gamle bydel er på World Heritage listen, og byder på masser af distraktioner for selv den mest ambitiøse turist. Selv om store kunstmuseer er ikkeeksisterende, vil du finde nogle historiske perler, der belyser både Tallinns middelalderlige fortid og byens lange grå dage under det sovjetiske åg. Med sin gamle by kan du i Tallinn bl.a. se steder som Kadriorg Park og Palads, amfiteatret, hvor man i 120 år har holdt sangfestival traditionen i hævd.

Det er også værd at se Tallinns hovedattraktioner. Det er bl.a. nemlig Toompea højen med parlamentsbygningen, Alexander Nevsky Katedralen, tårnet ”lange Hermann”, Kick in de Kök (frisbee udfoldelser) og domkirken. Sidst men ikke mindst skal man se Tallinns rådhus, som er et gotisk mesterværk fra det 13-14.århundrede.

En gåtur i Tallinn

Den bedste måde at danne sig et overblik over byen, er ved at besøge Skt. Olav-kirken, som var verdens højeste bygning fra 1549 – 1625. Tårnet er 123,7 meter højt. Byen byder på mange forskellige muligheder og seværdigheder. I 2018 blev byen kåret til årets destination på budget. Så her rækker euroen langt, uden man går på kompromis med kvaliteten.

Med et ophold i Tallinn ikke snyde jer for, at opleve Alexander Nevskys katedral, den går helt tilbage fra en tid, hvor Estland var en del af Zarens imperium. Monumentet har intet mindre end 11 kirkeklokker. Skal duften af kirkestøv skiftes ud med mere landelige indtryk, så byder byen også på en flot zoologisk have. Her finder du mere end 13.000 dyr fordelt på 550 arter.

Det er den eneste zoo i Estland, og den mest besøgte i Baltikum. Tallinn byder også på rigtig gode shopping-muligheder.  I vil finde mange shopping-centre, som sælger kendte brands til gode priser. En af de mere dystre oplevelser er Paterie-fængslet, som indtil 2005 husede kriminelle, men i dag fungerer som en turistattraktion, hvor man kan gå rundt i de kolde og fugtige celler. I dag fungerer området også som en kulturpark med cafeer og workshops.

Indlæser...

Regioner i Tallinn

Billeder