fbpx

Estland, Letland og Litauen udgør tilsammen de baltiske lande – Baltikum, og ligger alle en kort flyvetur fra Danmark.

Landene ligger som tre perler på snor ved Østersøen, og en rejse til Baltikum er ideelt for en forlænget weekend.

Estland er det nordligste af de tre baltiske lande.

Landet har sammen med Letland og Litauen efter kommunismens fald op gennem 90’erne tiltrukket massevis af turister. Turisterne ønsker ofte at opleve den tidligere østbloks særlige kultur på nærmeste hold. Det var ifølge sagnet i Estland, at Dannebrog i år 1219 dalede ned fra himlen. Det giver for danske turister det lille land en ekstra kuriøs dimension.

Estland er det mindste af de baltiske lande. Alligevel mærkes Estlands tilstedeværelse i regionen med landets dejlige kystbyer, maleriske landsbyer, frodige skove og marskland, som alle sætter scenen for at opdage mange kulturelle og naturlige perler. Estland er også kendt for storslåede slotte, uberørte øer, og en kosmopolitisk hovedstad med en middelalderlige pragt. Det er ikke underligt, at Estland ikke længere er Europas bedst bevarede hemmelighed. Tag på rejse til Baltikum og oplev eksempelvis hvad Estland har at byde på i byens hovedstad, Tallinn. Læs mere om Estland her!

Letland – det midterste af de tre baltiske perler

Efter kommunismens fald har landet sammen med Estland og Litauen op gennem 90’erne tiltrukket masser af turister, der har ønsket at opleve den tidligere østbloks særlige kultur. Udover kulturperlen Riga tilbyder Letland også en masse oplevelser uden for hovedstaden. Her finder du historiske landsbyer, hvor tempoet er lidt langsommere. Nogle af byerne er nærmest frosset fast i tiden.

Trods voksende popularitet er Letland stadig et af de steder i Europa, hvor du kan gå ned af den opdagede sti og blive en frygtløs eventyrer der udforsker jomfrueligt terræn. Udover middelalderborge, byer og skøn natur byder Letland også på bløde og hvide sandstrande. Tag på din næste rejse til Baltikum og oplev Europas bredeste vandfald. Læs mere om Letland her!

Litauen – det sydligste af de tre lande

Landet har sammen med Estland og Letland efter kommunismens fald op igennem 90’erne tiltrukket massevis af turister, der har ønsket at opleve den tidligere østbloks særlige kultur på nærmeste hold.

Tag på ferie til Baltikum, og oplev Litauen som er et land med en farverig historie. Landet kan prale af at have haft et imperium der strakte sig hele vejen fra Østersøen til Sortehavet. Historisk har der været rå hedenskhed blandet med katolicisme (en arv fra Polen), som gør at landet adskiller sig dets baltiske brødre.

Litauens hovedstad, Vilnius, er en utrolig lille by, med forbløffende kontraster – skyggefulde gårde, et excentrisk kunstnersamfund, kunst og smuk barok. Læs mere om Litauen her!

Indlæser...

Regioner i Baltikum

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Date Format: DD slash MM slash YYYY