Skip to main content
Udsigt over Prag

Information om coronavirus fra Vindrose Rejser

Om at rejse under Corona

Du skal dog være opmærksom, hvis du har planer om en rejse eller ophold i den nærmeste fremtid. Det kan du læse meget mere om på denne side, der løbende bliver opdateret.

Verden er åbnet

Udenrigsministeriet igangsatte d. 14/5 2021 fase 3 af den planlagte gradvise genåbning. Det betyder, at udenrigsministeriet nu har åbnet op for indrejse til andre lande. Du kan løbende holde dig orienteret i rejsevejledningerne, og de forskellige rejserestriktioner i lande verden over, på www.um.dk. Rejsevejledningerne opdateres hver fredag eftermiddag.

Rejs trygt med pakkerejseloven

Du er dækket af pakkerejseloven, når du bestiller en pakkerejse hos Vindrose Rejser. Den 2. oktober 2021 har Udenrigsministeriet ændret fortolkningen af rejsevejledningerne. Nedenfor er kort opsummering af den nye rejsevejledning.

Farverne i Udenrigsministeriets rejsevejledninger retter sig primært mod de danskere, der endnu ikke er vaccinerede. Færdigvaccinerede og tidligere smittede kan således som udgangspunkt i øjeblikket se bort fra farverne og rejse til næsten hele verden. Alle vores kunder og rejsende skal dog altid læse de gode råd og anvisninger, der er i rejsevejledningernes vejledningstekster for de enkelte lande og særligt fokusere på rejsemålets mulige indrejserestriktioner og formularer der skal udfyldes til indrejse.

Det betyder lige nu at de danske rejsevejledninger har fire primære farvelægninger af lande: Grøn: Vær opmærksom, Gul: Vær ekstra forsigtig, Orange: Ikke-færdigvaccinerede frarådes ikke-nødvendige rejser og Rød: Alle rejser frarådes. I øjeblikket er ingen lande røde i rejsevejledningerne.

Det betyder, at Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til de lande for ikke-vaccinerede. Færdigvaccinerede og erhvervsrejsende danskere kan altså godt rejse til de fleste orange lande, også lande som er skraveret orange. Hvis rejsemålet er skraveret orange undersøger vi om rejsen er mulig. Dette afhænger af landets indrejseregler.

Som "Ikke-færdigvaccinerede" har det følgende betydning for din rejse hos Vindrose Rejser: hvis du bestiller din pakkerejse til et land, når rejsevejledningen er i grøn eller gul, vil Vindrose Rejser tilbagebetale dig det fulde beløb, hvis rejsevejledningerne skulle ændre sig og rejsen ikke kan gennemføres. Dette sker under fremvisning af et coronapas eller lignende, hvor det fremgår at vedkommende ikke er tidligere smittet eller vaccineret.

Vi forholder os til alle pakkerejser 7-10 dage inden afgang fra Danmark, hvor du vil blive kontaktet, hvis din pakkerejse ikke kan gennemføres på grund af corona.

Hvis du skal have beløbet for din rejse refunderet, beder vi om forståelse for, at der kan opstå ventetid i forbindelse med dette. Du kan læse mere om dit køb i vores handelsbetingelser.

Gavekort ved ophold og deals

Hvis der derimod er tale om et ophold eller en rejse, der ikke går ind under kategorien ”pakkerejse”, kan Vindrose Rejser tilbyde dig at udsætte din rejse eller ophold eller tilbyde et gavekort på beløbet. Gavekortet kan bruges til alle Vindrose Rejsers udbudte rejser og ophold og varer i 3 år fra udstedelsesdatoen.

Vær opmærksom på, at der gælder specielle regler for rejser og ophold, der ikke er købt direkte hos Vindrose Rejser men gennem samarbejdspartnere som for eksempel Spotdeal, Sweetdeal og Deal.dk m.m. Det kan du læse mere om, der hvor du har købt din rejse samt i Vindrose Rejsers handelsbetingelser.

Når du skal rejse til et andet land

Når du skal rejse til et andet land (eller område i et andet land), står landet højst sandsynligvis i grønt, gult eller orange. Her skal du være opmærksom på hvilke regler for indrejse der gælder. Det kan være at du skal have en negativ coronatest, være vaccineret eller have et coronapas hvor der står at du er tidligere smittet. Der er som regel ikke noget karantænekrav men du skal være opmærksom på det pågældende lands egne regler, der også kan påvirke dig. Hold dig opdateret på udenrigsministeriets hjemmeside.

Det er dit ansvar som kunde hos Vindrose Rejser at opfylde de gældende regler og restriktioner i det land du rejser til.

Du kan orientere dig omkring indrejse til Tyskland på EUs hjemmeside lige her.

Vigtigt

Som generel information gældende for alle hoteller gør vi opmærksom på at hotellernes drift og nogle af hotellernes faciliteter kan være tilpasset i henhold til de nye gældende Covid-19 regler.

Eksempelvis kan en buffet være ændret til anrettede serveringer, daglig rengøring erstattet af slutrengøring og visse indendørsfaciliteter være begrænsede eller ikke tilgængelig i perioder herunder f.eks. swimmingpools, fitnessrum og lignende. Kontakt venligst hotellet direkte i tilfælde af at du ønsker yderligere information angående dette.

I forbindelse med et ophold er det kundens pligt, at være opdateret med myndighedernes gældende Covid-19 anbefalinger og regler samt at følge dem. F.eks. at medbringe en negativ Covid19 test og/eller coronapas.

Det er også kundens pligt at følge hotellernes anvisninger.

Tilpasningerne af hotellets drift, service og myndighedernes forskrifter er selvfølgelig grundlaget for at skabe de bedst mulige sikre rammer for hele opholdet.

Vær sikkert dækket ind med en rejseforsikring

Husk at undersøge hvorvidt din rejseforsikring dækker i forbindelse med corona.

Hos Vindrose Rejser samarbejder vi med rejseforsikringen Gouda. Goudas rejseforsikring dækker bredere end de rejseforsikringer, som du for eksempel kan få gennem indboforsikringer og kortforsikringer. Hos Vindrose Rejser kan du købe en Gouda rejseforsikring helt frem til afrejsedato fra Danmark. Du kan læse om Goudas dækning i forbindelse med coronavirus her.

Du skal være opmærksom på, at hvis du bestiller en rejse til et land, som Udenrigsministeriet i købsøjeblikket fraråder indrejse til, vil din forsikring i de fleste tilfælde ikke dække, hvis viser sig at rejsen ikke kan gennemføres på afrejsedagen.

Har du spørgsmål?

Du kan kontakte os på 33 13 52 23 eller mail@vindroserejser.dk, hvis du har spørgsmål til ovenstående.

Hvis du oplever nogle former for problemer under din rejse eller ophold, kan du altid kontakte Vindrose Rejser på nødnummeret +45 53 83 92 93, hvis det er udenfor vores normale åbningstid.

Denne information opdateres løbende og vil kunne genfindes på forsiden af Vindrose Rejsers hjemmeside.

Opdateret 1/11/2021 k. 13.00

Fritekstsøgning
Logo - Rejsegarantifonden