fbpx

Guide til Sicilien: 5 mustsees Italiens største ø

Guide til Sicilien: Sicilien er den største ø i Middelhavet og byder på mangt og meget. Rundt om hele øen er der en fin hovedvej, så I slipper for bjergkørsel. Dog kan vi lige så godt slå det fast med det samme, I når ikke at opleve hele øen på en uge. Når man siger Sicilien, så tænker mange på en vis trilogi med en familie bosat i New York med rødder til Sicilien og olivenolie-industrien. Sicilien er meget mere end det. Der er en helt særlig varme og gæstfrihed på øen, som ikke opleves mange steder i Italien. Den oplever man især, hvis man kommer lidt væk fra de helt store turistmål!

I denne guide til Sicilien vil jeg fremhæve mine 5 ”must-sees”, som alle tager udgangspunkt i den nordlige og østlige del af øen.

Cefalu

Cefalu er en utroligt populær by, som hvert år har besøg af et hav af turister. Dog står den stadigvæk i skyggen af Taormina, men er helt sikkert et besøg værd. Det er ikke muligt at køre bilen helt ind til centrum. Der findes store parkeringspladser i udkanten af byen, hvor det er let at finde parkering (mod betaling). Fra parkeringspladserne er der en lille gåtur, hvor I kommer ned til strandpromenaden. Her er der mange muligheder for at købe hatte og andre former for gaver med hjem. Hvis I har glemt jeres badetøj eller håndklæde (som I helt sikkert vil få brug for lige om lidt, når vi kommer til stranden i denne fortælling), så har I også mulighed for at købe det her. Cefalu tilbyder det meste, derfor kan I også sagtens bruge en hel dag her.

En dag i Cefalu

Man siger at alle veje fører til Rom, her i byen fører de fleste veje til byens hovedplads, hvor kirken troner flot op. Byens middelaldercentrum byder på mange små snørklede gader, hvor I har mulighed for at shoppe og drikke en kop kaffe. I må ikke snyde jer selv for at kigge ind og nyde den – hvis I ikke er imponeret, så har I i det mindste fundet et godt sted med skygge og en lidt mere skandinavisk-venlig temperatur. Frokosten kan passende nydes på restaurant Kentia, som ligger i den nordlige del af centrum, og har en helt igennem fantastisk udsigt udover vandet. I skal sørge for at gå hele vejen igennem restauranten, så I kommer ud til de gode pladser ved havet. Maden er udsøgt, og især deres pizzaer kan noget særligt.

Efter frokosten må det efterhånden være tid til at bade. Her er to muligheder: Man kan gøre som de lokale og ligge på sandet, eller man kan betale sig fra det og leje strandstole – det er ikke en billig fornøjelse, men det sikrer komforten. I modsætning til mange andre steder på øen, så er stranden en fin sandstrand. Her finder I også strandsælgere og mulighed for at købe massage på stranden i bedste Thailand-stil.

Mennesker slapper af på havnen ved Cefalu i Sicilien
vi har det hele

Leder du efter noget specielt?

Vi laver alle slags rejser til hele Europa og resten af verden. På kortet finder du vores faste destinationer og ready-to-go rejser. Har du andre ønsker eller forespørgsel til skræddersyede rejser står vi klar til at hjælpe dig. Tryk på kortet for at vælge din destination