I den smukke by Treviso mødes floderne Sile og Botteniga, og er med til at skabe en helt speciel stemning i byen, der er omgivet af vand, og har kanaler på kryds og tværs.

Treviso ligger 40 km nord for Venedig og ca. 60 km nord-øst for Padova. I dag er byen og området omkring Treviso et rigt område. Det skyldes især indbyggernes arbejdsomhed – siger de selv – og den ihærdighed førte i 1970´erne og 1980´erne til det såkaldte “Mirakel i Nordøst-Italien”, hvor kom et stort økonomisk boom til de mange små familiedrevne virksomheder i området.

Byen er ogsp kendt for sin mousserende vin, Prosecco, samt at være stedet for hvor den fantastiske dessert tiramisu kommer fra.

I Treviso er de største attraktioner hovedpladsen Piazza dei Signori i det historiske centrum, domkirkepladsen Piazza del Duomo, katedralen San Nicolò i udkanten af bymidten, byporten Porta San Tommaso, broerne Ponte Dante og Ponte Frà Giocondo og byporten Porta Santi Quarata, der peger i retning mod Padova.

Desuden finder du også i Treviso en håndfuld store, historiske villaer i et indbydende byrum med kanaler. Endelig er byen omgivet af bymure fra 1500-tallet, der havde til opgave at beskytte byen gennem dens historie.

Af særligt bemærkelsesværdige steder kan øen Isola della Pescheria nævnes. Det er en lille frodig ø, der ligger midt i kanalen Cagnan Grande, som blev skabt i 1856.
Målet med øen lave centralt handelspunkt til byens fiskemarked, der før lå ved Piazza dei Signori. Øen er et unikt lille by-miljø omgivet af interessante bygningsværker fra middelalderen.

Via Buranelli ligger hånd i hånd med byens kanaler og deraf kaldes området Buranelli. Der er tale om det historiske centrum, hvor vandet flyder roligt nedenfor de smukke huse og den stemningsskabende, sporadiske bevoksning.

Indlæser...

Regioner i Treviso

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.