Gardasøen byder gamle hyggelige byer, historie og charme, men også på mere moderne bydele med alle tænkelige faciliteter. Med denne alsidighed kan man finde ro og afslapning samt et moderat natteliv, og samtidig mere udfordrende oplevelser, som f.eks kunne være at besøge det kendte tivoli Gardaland.

Der er et væld af muligheder for gode udflugter herfra, enten op i Dolomitterne eller en tur op til de mindre søer som Tenno, Ledro og Iseo. Herfra er der heller ikke langt til historiske kulturhøjborge som Verona og Venedig med masser af oplevelser og seværdigheder. En tur langs den skønne Mincio-floden ned til Mantova, hvor man kan besøge den smukke blomsterpark “Parco Sigurta” og det ukendte vinområde Colline Moreniche på vejen er absolut også noget man burde gøre.

Mod nord og vest rejser bjergene sig lodret op fra søen, og der venter en imponerende køretur fra Gardone op til Riva gennem tunneller. Søen er kun 4-5 km bred i den nordligste del, hvor den til gengæld er op til 370 m dyb. Mod syd er den 12 km bred på det bredeste stykke og her er dybden mere beskeden. Gardasøen er 50 km lang og det er kun på klare dage, at man kan se søen i sin fulde længde.

Nogle har en opfattelse af at Gardasøen kun er en feriedestination for det ældre publikum, men dette er ikke helt korrekt. Søen er i dag et af de hotteste steder for de unge, når det gælder hanggliding, paragliding, windsurfing og mountainbike.

Det milde klima, den rige vegetation, de mange spor fra antikken og den gæstfri befolkning gør Gardasøen til et internationalt besøgt og højtagtet rejsemål.

Indlæser...

Regioner i Gardasøen

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.