Firenze var engang en af verdens stormagter med den kendte Medici-familie som front for handelsimperiet. En rejse til Firenze i Italien giver et unikt perspektiv i en by, som var et økonomisk centrum som hele Europa så op til. I første halvdel af 1300-tallet var Firenze en de største byer i Europa, kun overgået af Paris. Se vores udvalg af pakkerejser til fantastiske Firenze under ‘Hoteller og ferieboliger’.

Det var ikke kun penge, som Firenze var rig på. Velstanden kom også til udtryk i en stor og alsidig kunst, som verden sjældent har set før eller siden. Firenze er hjemsted for betydningsfulde kunstnere. Kunstnere såsom Boccaccio, Dante, Giotto, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli og Brunelleschi betrådte i middelalderen og renæssancen Firenzes gader. Her kan man på en ferie til Firenze  konstatere, at en meget stor del af den vestlige verdens mest fremtrædende kunstnere bidrog til byens velstand. Alle disse videnskabsfolk og arkitekter stammer fra eller er blevet udlært i Firenze.

Skønt mange kunstværker siden har forladt byen for at pryde museer og private samlinger i hele verden, rummer Firenze stadig masser af kunst og smukke bygninger.

Oplevelser i Firenze

Bestil din pakkerejse til Firenze i dag og oplev en by, hvor man finder nok seværdigheder til at vende tilbage gang på gang. Seværdighederne er mangfoldige. Det er f.eks. steder som Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Piazza della Signoria og Uffizierne. Der er også kirkerne Santa Maria Novella og Santa Croce, Palazzo Pitti med dets udstillinger, domkirken med Brunelleschis kuppel og Giottos klokketårn. Firenze er for dem, som sætter pris på renæssancens kunst og arkitektur samt god mad og udsøgte vine.

Oplevelser nord for Arno-floden

Piazza della Signorina og Palazzo Vecchio

En rejse til Firenze er ikke komplet uden et besøg til Piazza della Signorina (Den unge kvindes plads) og det gamle palads, Palazzo Vecchio. Disse er blandt de mest besøgte steder i Firenze. Beliggenheden er midt i den centrale del af det historiske centrum, så det er let at finde. På pladsen finder man flere skulpturer og seværdigheder. Pladsen har været et samlingspunkt og politisk centrum i det meste af byens historie. Det er af de mange seværdigheder i Firenze, som du ikke må gå glip af.

Uffizi-galleriet

Uffizi Galleri er en af Firenzes største attraktioner. Der findes ikke et bedre sted i verden end Uffizi galleriet i Firenze, hvis du vil forstå, hvad der skete med billedkunsten under renæssancen. Medici-familien, der styrede Firenze gennem 300 år, samlede på de mange kunstværker. Nogle få af dem er udstillet på øverste etage af storhertug Cosimo den Førstes administrationskontorer (heraf navnet Uffizi, der betyder kontor) fra 1565.

Malerierne er hængt op kronologisk. På den måde kan du se den totale forvandling, der skete fra middelalderens todimensionelle, dydige Jomfru Maria med Jesus-barnet til renæssancens tredimensionelle, nøgne Venus med de gyldne lokker. Renæssancen var en genopdagelse af antikkens værdier og humanisme med et nyt syn på det enkelte menneskes værdi og evner.

Basilica di Santa Croce

Samtaler med de døde i Firenze. Piazzaen foran Santa Croce-kirken ligner en kampzone med sårede krigere efter finalen i de historiske renæssance-fodboldkampe i juni måned. Spillet minder mere om rugby og boksning end fodbold. Inde i franciskanernes største kirke i Italien, Santa Croce, er der næppe nogen, der vender sig i gravene. Galileio, Michelangelo, Macchiavelli og Dante kunne fortælle langt værre historier om vold og kynisk magtmisbrug hos fyrster, feltherrer og paver. Kirken byder på et møde med mange af Toscanas største genier, hvor man kan føre samtaler med de døde.

Vores egen H. C. Andersens rejse til Firenze fik tilsyneladende høj puls ved synet af de næsten nøgne kvinder på et maleri af Bronzino. Dog lykkedes det Andersen at fokusere på de glade børn, som han fortæller om i Metalsvinet.

Oplevelser syd fra Arno-floden

Ponte Vecchio

Broen i Firenze hvor guldsmedenes små baglokaler hænger faretruende ud over Arno-floden, og gør Den Gamle Bro til en af de mest maleriske broer i Firenze og resten af verden. Broen blev bygget i 1345 og var oprindeligt hjemsted for slagtere, der meget bekvemt kunne hælde deres affald i floden. Da den 800 meter lange Vasari-korridor blev bygget hen over broen, kunne storhertugen gå tørskoet og uforstyrret fra sin bolig i Pitti-paladset til arbejdspladsen i Uffizi. Det blev enden på slagterne, som blev udskiftet med guldsmede.

Boboli haven og Palazzo Pitti

Firenzes åndehul. Friseret natur med cypresalléer, fontæner, orangeri, grotter, rosenhave og mange overraskende skulpturer. Hele herligheden gemmer sig bag det store Palazzo Pitti, hvor det fremragende Palatina galleri giver et indtryk af hertugernes overdådige gemakker. Her hænger der malerier af kunstnere som Rafael, Tizian, Van Dyck og Rubens. I modsætning til Uffizi galleriet kronologiske malerier, kan du her se kunstværkerne i tykke guldrammer, der er ophængt efter herskabets præferencer.

Michelangelo pladsen

En af de bedste udsigter i Firenze. Udsigten fra Michelangelo-pladsen er eftertragtet. Herfra har du især ved solopgang og solnedgang få et eventyrligt kig ud over Firenzes kupler, tårne og bakker, der gennemskæres af Arno-floden. Michelangelo-pladsen i sig selv er ikke så interessant, men turen derop kan gøres til en dejlig gåtur.

Fra Den gamle Bro er det værd at gå ad den stejle gade Via Costa San Giorgio til det gamle Belvedere-fort. Fra fortet kan du følge resterne af den gamle bymur til byporten San Miniato. Her kommer endnu en flot opstigning til Michelangelo pladsen.

Indlæser...

Regioner i Firenze

Billeder

Send forespørgsel på rejse

Har du spørgsmål eller vil du gerne booke en rejse? Send din forespørgsel via formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
  • Date Format: MM slash DD slash YYYY