Lecce ligger i Salento – den sydligste del af Italien og Apulien – og ligger mellem de klare vande i Adriaterhavet og den Ioniske kyst, hvor høje klipper er blevet skulpteret af havet skiftevis med sandstrande og grønne strækninger af maquis.

En rejse gennem provinsen Lecce vil tage besøgende fra forhistoriske civilisationer til middelalderlig arkitektur, og til mesterværkerne af den barokke arkitektur i byen Lecce, gennem de gamle traditioner og færdigheder hos datidens håndværk.

Der er især to grundet til at denne del af Apulien et sandt paradis for dem, der søger en ferie fyldt med sol, afslapning og sjov. Adriaterhavskysten, med sine imponerende klipper og dejlige bugter beliggende mellem det blå hav og grønne fyrreskove, tilbyder et uspoleret landskab med et par uberørte områder og frem for alt zoner af stor naturlig interesse, såsom naturreservatet San Cataldo og Alimini Søer.

Gastronomien er lige så varieret som landskabet: olier, vine, oste, grøntsager og frisk pasta er blot påmindelser om den lækre smag fra fortiden, opnået takket være den håndlavede forarbejdning af gode råvarer.

Beliggende på en slette ved foden af ​​Salento plateauet er byen Lecce – sydens Firenze – en af ​​de mest interessante byer i hele Italien for sin arkitektur, der er typisk for det 17. århundrede.

Af gammel oprindelse oplevede byen to særskilte perioder med velstand i sin historie: den romerske æra og under kongeriget Napoli. Under begge perioder blev byen udformet til hvad den er i dag med historiske ​​bygninger, voksede monumenter og palæer. Disse nye strukturer blev karakteriseret ved en storslået og rig udsmykning, der blev til arkitektur definitionen af ​​”Leccese Barok”.

Et besøg i Lecce kan begynde med Piazza Duomo, engang brugt som en fæstning og i dag betragtet som den mest elegante “salon” i byen.

Ikke langt væk finder man Piazza Sant’Oronzo der fortæller byens historie. Den romerske periode er synlig her amfiteaterets ruiner, der bliver den ekstraordinære scene for teaterforestillinger om sommeren.
Symbolet for renæssancen er Palazzo del Seggio, kendt som “Sædet”, som i dag er vært for vigtige kunstudstillinger og kirken Santa Maria delle Grazie med sine interessante freskomalerier og værker skulptureret i træ.

Man skal heller ikke gå glip af er et besøg på Basilica di Santa Croce, med sin monumentale facade, der er harmonisk balance mellem den klassiske stil og den pragtfulde af Lecce’s barok.

Indlæser...

Regioner i Lecce

Billeder

Ingen galleri billeder til denne rejse.